تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۷
شیوع ویروس کرونا در حالی دانش آموزان را وادار به روی آوردن به آموزش مجازی کرد که عدم دسترسی به شبکه شاد و ضعف در زیرساخت های مخابراتی عمده مشکل آینده سازان کشور در سیستان وبلوچستان است.
تحفه آموزش و پرورش برای آینده سازان ایران دردسر ساز شد/خطر ترک تحصیل در کمین دانش آموزان نا شاد
به گزارش عصرهامون، حضور میهمان ناخوانده به نام ویروس کرونا در حالی باعث تعطیلی مدارس شد که قرار بود شبکه شاد به دانش آموزان درس بیاموزد اما شواهد گواه آن است آنطور که باید انتظارها را بر آورده نکرد.
 
در مناطق دورافتاده ای همچون سیستان وبلوچستان که هنوز از تکمیل نبودن امکانات زیرساخت رنج می برد دانش آموزان نه تنها دسترسی به شبکه شاد و گروه های واتساپی را به علت نبود اینترنت و تلفن همراه ندارند بلکه در برخی از نقاط خانواده ها از داشتن یک تلویزیون هم محروم هستند و این امر خود بر گسترش ترک تحصیل افراد دامن زده است.
 
 اگر چه مسئولان از استقبال و افزایش روزشمار دانش آموزان به شبکه شاد خبر می دهند اما در برخی از نقاط این استان پهناور حتی در مرکز آن زاهدان شمار زیادی از دانش آموزان حتی رنگ "شاد" را ندیده چه برسد به اینکه در آن آموزش لازم را هم دنبال کنند.
 
شبکه شاد ناتوان در شاد کردن خانواده ها و دانش آموزان
 
به گفته برخی از والدین، برنامه شاد برای استان دور افتاده ای همچون سیستان وبلوچستان کاملا بی اثر است، چرا که مشکل قطعی اینترنت و هزینه بالای آن برای خانواده ها یک بار اقتصادی ایجاد کرده، همچنین نداشتن تلفن همراه اندروید که بتوان از نرم افزار شاد یا گروه ها و کانال های موجود در شبکه های اجتماعی از آنها بهره گرفت دیگر مشکلاتی است که با آنها مواجه ایم.

رضایی یکی از والدین با بیان اینکه از تامین هزینه اینترنت خانگی به ستوه آمده ایم، گفت: وقتی اینترنت خانگی در مرکز استان مدام قطع و وصل می شود استرس و فشار روانی زیادی بر روی فرزندانمان وارد شده که در این زمینه سهم دانش آموزان در مناطق محروم صفر است.

وی ادامه داد: بیان این مطلب بدان جهت است که در شمال و جنوب سیستان وبلوچستان خیلی از روستاها حتی شهرها دسترسی به زیرساخت های مخابراتی ندارند و دانش آموزان از این نعمت به دور هستند و جای بسی تاسف است که مسئولان دغدغه ای برای رفع مشکلات موجود ندارد و این چنین آینده سازان کشور باید با فقر آموزشی، نبود عدالت اجتماعی و آموزشی دست و پنجه نرم کنند.

ریگی یکی دیگر از والدین بیان کرد: کمترین رضایت از شبکه شاد را دارم به این علت که هنوز فرزندم موفق به ورود در این نرم افزار نشده و تکالیفش را معلم از طریق "چت شخصی" برای ما ارسال می کند.

وی گفت: در کنار هزینه اینترنت و دردسرهایی که تحفه آموزش و پرورش است، امسال هزینه پرینت مطالب درسی هم به معضلات اضافه شده و برای هر صفحه باید هزار تومان هزینه کنیم؛ در روز حداقل 7-8 صفحه در نظر بگیرید ماهانه چه میزان خرج بر روی دوش خانواده ها وارد می کند. اینها همه معضلاتی است که مسئولان پشت میزنشین باید قبل از آغاز سال تحصیلی در خصوص آن چاره اندیشی می کردند تا خانواده ها متحمل چنین هزینه های گزافی نشوند.
 
به گفته حیدری یکی از دانش آموزان دبیرستانی زاهدان نیز، کندی بارگذاری و دانلود فایل ها، نبود ارتباط تصویری با دانش آموزان و معلمان، هزینه بالای اینترنت، قطعی مدام شبکه و ... از مشکلاتی است که با آن مواجه ایم.
 
جلالی دیگر دانش آموز کلاس دوازدهم افزود: از یک سو محرومیت دسترسی به اینترنت و تلفن همراه از سوی دیگرعدم برخورداری از امکانات آموزشی باعث شده تا دانش آموزان این خطه از کشور سهم صفر درصدی از عدالت اجتماعی و آموزشی برخوردار باشند.
 
مشکلاتی که معلمان از "شاد" می‌گویند
 
یک معلم زاهدانی نیز در اینباره به خبرنگار ما گفت: مدرسه ای که در آن مشغول به خدمت هستم در حاشیه شهر بوده که برخی از خانواده ها در خانه تلویزیون ندارند چه برسد به اینکه بخواهند هزینه ای برای خرید تلفن همراه و اینترنت در نظر بگیرند، این امر با توجه به حضور یک روز درمیان دانش آموزان باعث شده برخی از آنها نسبت به یادگیری سواد دلسرد و تصمیم به ترک تحصیل بگیرند.
 
یکی دیگر از معلمان بیان کرد: این نحوه تدریس و یادگیری، علاوه بر دانش آموزان، معلمان را هم با چالش مواجه کرده از یک سو خرید تلفن همراه از سوی دیگر هزینه تامین اینترنت و حضور در فضای مجازی همه باعث شده در زندگی شخصی با مشکلات فراوان روبرو باشیم.

به گفته وی، اینترنتی که مسئولان برای معلمان رایگان در نظر گرفتند نه تنها مشکلی حل نکرد بلکه درگیری ذهنی هم به وجود آورد از کندی و عدم استفاده بهینه از آن که گذر کنیم، آیا 20 گیگ جوابگوی نیاز معلم و دانش آموز در طی سه ماه است؟ آن هم با دردسرهایی که شاد دارد و ما مجبور به تشکیل گروه های واتساپی در فضای مجازی هستیم.
 
خطر ترک تحصیل در انتظار دانش آموزان
 
ادهم آسکانی، دهیار روستای سرکلوکی دهستان کشتگان از توابع بخش بم پشت شهرستان سراوان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه این روستا فاقد اینترنت است، بیان کرد: روستای سرکلوکی 250 دانش آموز دارد که در مقاطع دبستان و متوسطه اول مشغول به تحصیل هستند که نیمی از دانش آموزان به دلیل شیوع ویروس کرونا از رفتن به مدرسه خود داری می کنند.
 
 
وی افزود: تقریبا 150 دانش آموز در روستای سرکلوکی در حال حاضر به علت اینکه والدین مانع حضور دانش آموزان در کلاس درس شده اند، در خطر ترک تحصیل قرار دارند.
 
دهیار روستای سرکلوکی ادامه داد: گیرنده های دیجیتال در این روستا جوابگو نیست و تنها سیگنال های چهار کانال تلویزیون دریافت می شود که این کانال ها هم قطع است که این موضوع به بخشداری، فرمانداری و دیگر مسئولین منتقل شده اما منکر مشکلات می شوند.
 
آسکانی با اشاره به اینکه کمبود معلم در این منطقه یکی دیگر از مشکلات و دغدغه های اساسی به شمار می رود، اضافه کرد: مدارس سرکلوکی به تازگی تحت مدیریت امور عشایری قرار گرفته که در گذشته توسط آموزش و پرورش مدیریت می شده است اما با توجه به نبود اینترنت و سیگنال های دیجیتال دانش آموزان این منطقه برای ادامه تحصیل با مشکل مواجه شده اند.
 
اینجا محرومیت بیداد می کند
 
وی با بیان اینکه پروژه آنتن دهی سرکلوکی با مشارکت 20 میلیون تومانی مردمی از حدود سه سال قبل راه اندازی شده است، اذعان کرد: هر روز شاهد قطع بودن آنتن در این منطقه هستیم، آنتن از روستای شمسر و کشگان به دلیل اینکه هوایی نصب شده به علت عبور خودرو های سنگین، باد، طوفان و فرسوده بودن فیبرها قطع می شود که امان مردم را بریده است.
 
دهیار روستای سرکلوکی با اشاره به اینکه این روستا 225 خانوار دارد، شبکه آب رسانی این روستا در اوایل انقلاب انجام شده اما در حال حاضر با توجه به رشد جمعیت و توسعه روستا نیاز می رود تا مسئولین برای توسعه شبکه آب رسانی تدابیر لازم را اتخاذ کنند چرا که در حال حاضر 175 خانوار در این روستا فاقد آب لوله کشی هستند.
 
آسکانی خاطر نشان کرد: از آنجایی که آب رسانی به صورت سقایی نیز انجام نمی شود برخی از اهالی روستا از رودخانه ها و چاه های روستا های اطراف، آب مورد نیاز خود را تامین می کنند اما آب غیر بهداشتی و غیر قابل شرب است.
 
وی گفت: روستای سرکلوکی 38 کیلومتر با مرکز بخش فاصله دارد اما باتوجه به نبود راه مناسب و به دلیل اینکه این روستا فاقد پزشک است مجبور هستند ساعت ها در مسیر باشند که در این بین مادران باردار و برخی دیگر از بیماران جان خود را از دست داده اند.
 
دهیار روستای سرکلوکی بیان کرد: احداث درمانگاه با توجه به موقعیت این منطقه حدود 700 میلیون تومان برآورد شده که اهالی منطقه نیز اعلام آمادگی در خصوص واگذاری زمین برای احداث کرده اند اما باتوجه به اینکه برای روستای گروانی ساخت درمانگاه تصویب شده مجوز راه اندازی درمانگاه به روستای سرکلوکی داده نمی شود.
 
آسکانی با توجه به اینکه مسیر گروانی تا سرکلوکی فاقد استانداردهای لازم و خاکی است که این موضوع نیز معضلات خود را به دنبال دارد، تصریح کرد: راه اندازی درمانگاه در روستای گروانی برای اهالی روستای سرکلوکی چاره ساز نیست و باز هم مردم باید به شهر مراجعه کنند که دارای امکانات بیشتری است.
 
وی با اشاره اینکه برای 100 خانوار توسعه شبکه برق انجام نشده است، نیز خواستار رفع این معضل شد چرا که برخی از اهالی به صورت غیر مجاز و از فاصله 100 تا 200 متری اقدام به کابل کشی کرده اند که این امر جان دانش آموزان و دیگر اهالی را د رخطر قرار داده است که پس از پیگیری های انجام شده، اداره برق یک پیمانکار جهت رفع مشکل معرف کرده اما تا کنون هیچ اقدامی جهت توسعه شبکه برق انجام نداده است.
 
 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjiyevyuqettz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما