ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> دامپزشکان،گمنامان خاموش جامعه بیماری و خطرات همواره در کمین است | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۸
حمید جانفدا، یکی از دامپزشکان سیستان وبلوچستان با بیان اینکه نظارت از مزرعه تا سفره مردم برقرار است، گفت: دامپزشکان سربازان بی ادعای خط مقدم سلامت هستند.
دامپزشکان،گمنامان خاموش جامعه/ بیماری و خطرات همواره در کمین است
به گزارش عصرهامون، حتما تاکنون تخم مرغ، مرغ، گوشت یا ماهی خورده اید در حالی که معمولاً از چگونگی تایید سلامت آن بی خبر بوده و فقط آن را نوش جان کرده اید.

امروز 14 مهرماه روز جهانی دامپزشکی است، افرادی که ضرورت حضورشان انکارناپذیر است و بی منت در راستای ارتقای سلامت جامعه و توسعه اقتصاد ملي فعاليت می كنند، اما کمتر به آن ها توجه می شود و کمتر فردی است که درباره شغلشان، حساسیت هایش، وظایفشان و سختی هایش چیزی بداند.

پاره‌اي از علوم هستند كه متناسب با اهميتشان مورد توجه عمومی قرار نمی گيرند و مردم با اهميت، نقش و حساسيت آن‌ها در زندگي خود آن گونه كه بايد آشنا نيستند، دامپزشكی از اين دسته علوم به شمار می آيد.

از جمله وظايف سازمان دامپزشكی بررسی بيماری های دامی، شناسايی مناطق و منابع آلوده و راه سرايت و طرز انتشار بيماری ها، تامين بهداشت دام كشور از طريق پيشگيری و مبارزه با بيماری های همه‌ گير و قرنطينه‌ای دام و همكاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درامرمبارزه با بيماری های مشترک انسان و دام است.

با توجه به اينكه حدود نيمی از عوامل بيماری زا در انسان ناشی از عوامل ايجاد بيماری ‌های مشترک بين انسان و دام است، اين سازمان با برنامه مدون برای واكسيناسيون دام ها، معدوم كردن دام های بيمار و نيز كنترل مرزهای جغرافيايی می تواند تا حد زيادی از شيوع اين نوع بيماری ها جلوگيری كند.

۸۳۲ بیماری قابل انتقال و مشترک بین انسان و دام

حمید جانفدا، یکی از دامپزشکان سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: در سال 70 پس از اینکه مدرک دیپلم خود را گرفتم در کنکور سراسری شرکت و بر حسب کسب رتبه و تحقیقاتی که انجام دادم و از سوی دیگر علاقه ای که به این عرصه داشتم در این راه گام برداشتم و هم اکنون با گذشت بیش از 20 سال خدمت به عنوان رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در اداره کل دامپزشکی استان مشغول به خدمت هستم.

وی با بیان اینکه دامپزشكان به عنوان سربازان گمنام عرصه بهداشت، سلامت و امنيت غذايی در جامعه ایفای نقش می کنند، افزود: از آنجایی که دامپزشکی یکی از مشاغل در معرض برخی از بیماری ها است و حدود نیمی از عوامل بیماری های عفونی ۸۳۲ مورد قابل انتقال و مشترک بین انسان و دام هستند این افراد به ویژه آن دسته که با لاشه دام یا در کشتارگاه ها فعالیت دارند به راحتی می توانند مبتلا و تا آخر عمر با این بیماری ها دست و پنجه نرم کنند.

این دامپزشک تصریح کرد: آموزش رکن مهمی در این عرصه است اگر مسائل حافظتی، ایمنی و بهداشتی حین کار با دقت رعایت شود مشکلی رخ نمی دهد، در این راستا با توجه به سابقه ای که دارم تاکنون در حین کار به بیماری زمینه ای ابتلا نشده ام.

وی ادامه داد: در هر زمینه ای تجربه مهمتر از علم است، اگر چه پایه علمی از ابتدا ایجاد و تقویت می شود اما تجریه و علم در کنار یکدیگر مکمل کننده است و هر چه تجریه بیشتر باشد قدرت توانمندی و یادگیری نیز بالاتر می رود.

نظارت از مزرعه تا سفره مردم برقرار است

جانفدا بیان کرد: دامپزشكی كار بسيار مهمی است كه با سلامت و امنيت غذايی عموم جامعه ارتباط دارد و از حساسيت خاصی برخوردار است اما این خادمان گمنام به علت عدم تبلیغات کاری کمتر به چشم آمده و زحماتشان دیده نمی شود در این بین آنچه مهم بوده اینکه با تلاش شبانه روزی دامپزشكان شاهد از بين رفتن و يا پيشگيری از بيماری های مشترک بين دام و انسان هستیم و این کار را برای رضای خدا و تامین امنیت غذایی مردم انجام می دهیم.

وی گفت: دامپزشکان با درمان و بهداشت دام، آبزیان، پرندگان و مواد غذایی و فرآورده هایی که از آنان تولید می شود سر و کار دارند و همه را نظارت می کنند، در این مسیر به عنوان مانعی برای انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام وجود دارد هم ایفای نقش می کنند، همچنین بارها پیش آمده که هنگام معالجه دام و درمان آنها با مشکلاتی همچون لگد و شاخ از سوی دام مواجه می شوند که اینها همه از دردسرهای شغل دامپزشکی است.
 
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در اداره کل دامپزشکی استان در پایان روز دامپزشک را به تمام فعالان و خادمان گمنام در این عرصه تبریک و تهنیت گفت.

گفتنی است اداره کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان سالانه بالغ بر چهار میلیون و 200 راس دام در استان را علیه بیماری های مختلف واکسینه و حدود 400 هزار دام را معاینه می کند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0xqsi2bq1p8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما