تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۵
حرکت مارپیچی تورم، بازار به بازار و کالا به کالا سبب شد تا دم دستی‌ترین کالاها در سیستان وبلوچستان به جنجالی‌ترین‌ها تبدیل و یک روغن پنج کیلویی با افزایش سه برابری به 120 هزارتومان برسد.
قطار گرانی و احتکار به ایستگاه روغن رسید/ سرگردانی مردم با افزایش سه برابری قیمت در سایه نبود نظارت
به گزارش عصرهامون، چند روزیست که روغن نباتی در سیستان وبلوچستان کمیاب شده و این امر زمینه نارضایتی و گلایمندی مردم و کسبه را از وضعیت کنونی به دنبال داشته است.

بازار داغ تخلفات عجیب و غریب هم حساب و کتابش جداست به گونه ای که در بازار سیاه، قیمت ها نامتعارف بوده و نرخ مصوبی که 43 هزار تومان است را مردم باید با هزینه چند برابر بیشتر بین 85 تا 120 هزار تومان پرداخت کنند تا بار سودی که به جیب دلالان می رود را بر دوش کشیده و کمرشان خمیده تر شود.
 
گلایه مردم از گرانی ها

شماری از شهروندان سیستان وبلوچستان در ارسال پیام هایی به این پایگاه خبری از نبود نظارت بر بازار گلایه کرده و گفتند: هر روز شاهد قیمت های افسار گسیخته بر یک کالای اساسی هستیم که این امر نشان از عدم کنترل بر بازار بوده و مسئولان باید اهتمام جدی تری در این زمینه داشته باشند.

به گفته آنان؛ چند روزیست که تهیه یک روغن نباتی در سطح شهرهای استان سخت و این محصول کمیاب شده به طوری که برای خرید روغن به بازار مراجعه کرده و فروشندگان در جواب آنها می گویند "به علت کمبود روغن باید هزینه گزافی پرداخت کنید"؛ این در حالیست که جعبه های روغن در ویترین مغازه ها خودنمایی می کند اما از فروش آن به مردم خودداری می شود.

این شهروندان بیان کردند: عادلانه نیست که برای یک حلب پنج کیلویی روغن آن هم در چنین شرایطی که مردم به علت شیوع ویروس کرونا معیشتشان تحت تاثیر قرار گرفته هزینه ای بین 85 تا 120 هزار تومان پرداخت کنند؛ تیغ برنده گرانی تا کی بر بدن شهروندان کشیده می شود چرا مسئولان امر ورود نکرده و جلو این احتکار و گرانی ها را نمی گیرند.
 
موج گرانی کی و کجا تمام می شود؟
 
با این تفاسیر آنچه نمایان است اینکه افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در حالی روز به روز سفره مردم را کوچک‌تر می‌کند که در مواردی برخی کالاهای مورد نیاز مردم هم با کمبود مواجه است و این امر علاوه بر نارضایتی هایی که به دنبال داشته باعث افزایش فشار اقتصادی بر خانواده‌ها شده است.

شماری از ساکنین شهرستان مرزی هیرمند نیز به خبرنگار ما گفتند: از مسئولان تقاضا داریم نسبت به این موضوع رسیدگی بیشتری داشته و با محتکران برخورد کنند تا کام مردم بیش از گذشته تلخ نشود؛ زیرا حقوق یک کارگری که ماهانه به 2 میلیون تومان هم نمی رسد کفاف زندگی امروز را نمی دهد.

یکی از فروشندگان هم با بیان اینکه روغن در بازار کمیاب است، گفت: برای ما صرفه اقتصادی ندارد که این کالای گران را که مردم توان خرید آن را ندارند تهیه کنیم؛ از سوی دیگر بهتر است مسئولان دست اندرکار پاسخ مردم و فروشندگان را بدهند که علت این کمبود و گرانی ها چیست؟

کمبود و قاچاق روغن دو معضل اصلی

در تماسی که خبرنگار ما پیرامون پیگیری این مطالبه مردمی با محمد قاسمی، معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف ڪنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان داشت، وی گفت: مشکل کنونی کمبود روغن نباتی بوده که تولید آن با توجه به محدودیت های موجود و مواد اولیه پایین آمده است.

وی تصریح کرد: در این راستا سهمیه ای به استان ها اختصاص یافته که پیگیر جذب آن هستیم.

این مقام مسئول نرخ مصوب شده روغن نباتی را 430 هزار ریال عنوان کرد و افزود: قاچاق معضل دیگر در گرانی کالاهای اساسی است، متاسفانه اکثر کالاهای ما از مرزهای استان و کشور در حال قاچاق است که در این زمینه می طلبد نیروی انتظامی تلاش بیشتری در کنترل ورودی و خروجی شهرها داشته باشد.

وی بیان کرد: بازرسان و ناظران سازمان صمت در سطح شهرهای استان حضور داشته و قیمت ها را بر اساس آنچه مصوب شده کنترل می کنند.

قاسمی ادامه داد: فروشندگانی که این کالای اساسی را با قیمت بالا عرضه می کنند خارج از شبکه هستند و به صورت زیرزمینی از سایر استان ها روغن را تهیه و وارد کرده که با آنها هم برخورد قانونی صورت می گیرد.

وی گفت: برای عرضه روغن شبکه ای تعریف شده که در ابتدا تولید کننده باید میزان تولیدی روغن را در سامانه جامع تجارت ثبت و عامل توزیع کننده استانی را در آن مشخص کند؛ از سوی دیگر نیز عامل فروش استانی باید مشخصات خرده فروشانی که روغن را در اختیار آنها می گذارد در سامانه وارد کند که ناظران و بازرسان بر اساس اطلاعات درج شده در سامانه اقدام به نظارت و کنترل کرده و با گران فروشان برخورد کنند.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف ڪنندگان سازمان صمت استان خواستار آن شد تا شهروندان هرگونه گران فروشی در زمینه روغن نباتی را به سامانه ۱۲۴ اطلاع رسانی کنند و یا از طریق پورتال سازمان به آدرسcppo.mimt.gov.ir نیز گزارشات خود را ثبت که از همین روش نیز گزارشات مردمی قابل رسیدگی از طرف بازرسان است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci5uazwt1apv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما