تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۵۰
معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه آموزش اجحاف تاریخی در حق مردم سیستان وبلوچستان شده است.
روایتی غمبار از رنج های بی حساب در مدارس محروم سیستان وبلوچستان+ فیلم
به گزارش عصرهامون، مشق محرومیت در مدارس جنوب شرق تمامی ندارد، قصه دانش‌آموزانی که در مدارس غیر استاندارد و فاقد امکانات تحصیل می کنند و وقتی پای آموختن و یادگیری به میان می آید دیگر گرما و سرمای هوا تاثیر چندانی بر آنها ندارد حاضرند به بهای جان خویش با وجود شیوع ویروس کرونا زیر سقف های لرزان چوبی، سنگی و کپری بدون رعایت هیچ فاصله اجتماعی و پروتکل های بهداشتی تحصیل کنند.

دانش آموزانی که برعکس محصلان استان هایی همچون تهران، مشهد، اصفهان و سایر نقاط دیگر کشور از کمترین امکانات رفاهی و آموزشی برخوردارند به طوری که در کنار کمبود نیروهای آموزشی، کلاس های استاندارد و امکانات اولیه آموزشی و بهداشتی با واژه هایی همچون بابای مدرسه، وسایل سرمایشی، آبخوری، سرویس بهداشتی، وسایل سمعی و بصری، سالن ورزشی و حتی پنجره ای برای پیوند نگاهشان با خورشید، بیگانه و محروم هستند.

بسیاری از دانش آموزان این خطه از کشور سهم‌شان از این دنیای رنگارنگ‌ و کلاس‌های هوشمند پایتخت نشینان تنها تک لباسی کهنه است که با دمپایی پلاستکی کیلومترها راه را می‌پیمایند تا با کوله باری از خستگی دانشی بیاموزند و نقشی در توسعه کشور و استان ایفا کنند.

در همین راستا طی هفته اخیر کلیپی در فضای مجازی و در شبکه های اجتماعی دست به دست چرخید که نمونه بارزی از اوج محرومیت ها را در عرصه بهره مندی از امکانات آموزشی به نمایش گذاشته بود.

در این مدرسه دانش آموزان بر روی زمین و زیر گرمای سوزان درس
می خوانند اگر چه در سرمای استخوان سوز زمستان هم شرایط این گونه پیش می رود؛ آن هم در شرایطی که کرونا جولان می دهد.
 
شاخص های آموزشی سیستان وبلوچستان خیلی پایینتر از میانگین سطح کشور است

اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ما در مورد انتشار فیلمی در فضای مجازی که بیانگر وضعیت بسیار نامطلوب دانش آموزانی بود که کلاس درس آنها در سایه کم رونق دیواری در حال تخریب برگزار شده بود، گفت: شاخص های آموزشی در سیستان وبلوچستان نسبت به میانگین کشوری در سطح خیلی پایینی قرار دارد؛ گاها برخی از مسئولان این خطه از کشور را با سایر استان های کرمان، هرمزگان و ... مقایسه می کنند اما وسعت سیستان وبلوچستان را نمی سنجند.

وی بیان کرد: کلیپ منتشر شده بخشی از فضای آموزشی در حوزه ایرندگان را به نمایش گذاشته؛ بر اساس پیگیری هایی که انجام دادیم مقرر شد مدیر کل آموزش و پرورش استان یک خیر را به منطقه ببرد و تدابیری در این خصوص در دستور کار قرار دهد.

حسین زهی ادامه داد: در این مدرسه قریب به 80 دانش آموز با 2 نیروی خرید خدمت وجود دارند؛ از این دست مدارس و محرومیت ها در حوزه انتخابیه ی بنده متاسفانه از کورین گرفته تا نصرت آباد، تفتان، میرجاوه و خاش به وفور وجود دارد.

نماینده مردم خاش ابراز امیدواری کرد: در هفته آینده دعوت نامه ای به ستاد نوسازی مدارس و معاون وزیر ارسال می کنیم تا آنها از نزدیک مشکلات را دیده و تصمیم گیری کنند.
 
در حوزه آموزش اجحاف تاریخی در حق مردم سیستان وبلوچستان شده است

معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: آنچه به عنوان سرانه آموزشی برای جنوب استان سیستان و بلوچستان تعیین شده، هیچ سنخیتی با شأن مردم این منطقه ندارد، کما اینکه گاه در برخی نقاط همچون قصرقند و دشتیاری، سرانه فضای آموزشی حدود یک متر است در حالیکه در سایر نقاط کشور 7 و گاه 10 متر است و این
وضعیت بسیار ناهنجاری است.

وی با بیان اینکه مسئولان در تخصیص اعتبارات به حوزه آموزش سیستان‌و‌بلوچستان یک اجحاف تاریخی در حق مردم کردند، افزود: البته در چند سال اخیر که مدیران جدید در حوزه معاونت وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس فعالیت دارند، تحول جدیدی در این حوزه از طریق توزیع عادلانه فرصت‌ها و اعتبارات صورت گرفته است، به گونه‌ای که عمده پروژه‌های احداث مدارس در جنوب استان سیستان و بلوچستان اجرا می‌شوند. کمااینکه شیب تخصیص اعتبارات به این بخش متفاوت از سایر ادوار بوده و ردیف ملی 150 میلیارد تومانی نیز در بودجه سالانه برای توسعه فضای آموزشی این منطقه لحاظ شده است.

نماینده مردم چابهار ادامه داد: حجم مشکلات در حوزه آموزش سیستان و بلوچستان بسیار زیاد است و فاصله با استانداردها به گونه‌ای است که هر اندازه هم در جهت رفع نقص‌های موجود اقدام شود باز هم کافی نیست که می‌طلبد نهادهای انقلابی همچون ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و بنیاد برکت و بنیاد علوی در کنار خیرین فعالیت بیشتری در زمینه رفع مشکلات حوزه آموزش جنوب استان سیستان و بلوچستان داشته باشند.

وی بیان کرد: بی‌تردید در حوزه آموزش استان سیستان و بلوچستان یک اجحاف تاریخی در حق مردم شده است و قطعا چه دولت و چه ادوار گذشته مجلس و چه سایر مسئولان مربوطه یک کم کاری در این زمینه داشته‌اند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، راه‌های نرفته در این خطه از ایران اسلامی فراوان است.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، در ادامه از مسئولان  مربوطه خواست تا با ایجاد ردیفی در بودجه سالانه برای رفع مشکلات سیستان و بلوچستان به ویژه جنوب این استان یک تبعیض مثبت قائل شوند.

 
 
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcizuazyt1ap32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما