ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - چرا ستاد ملی کرونا دست روی دست می‌گذارد/ جریمه برای مردم؛ ماشین‌های لوکس در راه ویلای لاکچری شمال! - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چرا ستاد ملی کرونا دست روی دست می‌گذارد/ جریمه برای مردم؛ ماشین‌های لوکس در راه ویلای لاکچری شمال!

25 مهر 1399 ساعت 7:35

در حالی که ویروس منحوس کوید ۱۹ در موج سوم بی وقفه به سمت ثبت رکوردهای جدیدی کشور خیز برداشته اما کاهش توجه مردم به دستورالعمل های بهداشتی و از سویی انفعال ستاد ملی کرونا در اعمال محدودیت های سختگیرانه به خصوص در زمینه سفرها نگران کننده است.


به گزارش عصرهامون، به نقل از   دیارآفتاب؛ این روزها سراسر کشور درگیر موج سوم بیماری کرونا است، رکوردشکنی‌های پی‌درپی آمار ابتلا و موارد فوت ناشی از این ویروس منحوس گواهی بر این است که این موج از بیماری به‌شدت همه‌گیر و کشنده‌تر است، از طرفی کاهش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه که ساده‌ترین آن استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است به پایین‌ترین حد خود رسیده است.
شاید این روزها مردم شعار «باید با کرونا زندگی کرد» را این‌گونه تعبیر کرده‌اند که باید به‌سادگی از کنار آن بگذریم و همچون گذشته به روابط زندگی اجتماعی خود بپردازیم، درصورتی‌که زندگی با کرونا اصول و قواعد خاص خودش را دارد؛ اگر این میهمان ناخوانده را دست کم بگیریم به راحتی صاحبخانه می شود.
خستگی کادر درمان بعد از ۷ ماه مقابله سنگین و نابرابر با کرونا از یک‌سو و همچنین ظرفیت‌ تخت های بیمارستانی کشور و بخصوص شهر تهران که روزبه‌روز به سمت اشباع شدن پیش می‌روند از سوی دیگر، نشان می‌دهد در کنار کم‌توجهی مردم سیاست‌گذاری‌های ستاد ملی کرونا در هفته‌های اخیر نیز بسیار ناکارآمد بوده است.

خلاصه شدن تصمیمات ستاد ملی کرونا در طرح ماسک اجباری و اعمال جریمه برای کسانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند به‌جای تسهیل در دسترسی مردم به ماسک و فرهنگ‌سازی در این زمینه، صرفاً نمی‌تواند در مهار ویروس سرکش کوید ۱۹ کارساز باشد؛ جریمه‌های نمایشی برای ماسک نزدن فقط شامل حال بخشی از جامعه است که شاید توان خرید یک ماسک ۱۵۰۰ تومانی را هم نداشته باشند اما ماشین‌های لوکسی که با فراهم شدن هر فرصتی در جاده شمال تردد می‌کنند جریمه نمی‌شوند!
اینکه چرا شخص رئیس‌جمهور بعنوان رئیس ستاد ملی کرونا به‌جای اعمال محدودیت‌های سنگین و الزام آوری که بعضاً به‌راحتی قابل اجر هستند فقط به فکر مدل‌های ماسکی است که حالت ریش ایشان را به هم نزند هم جای تعجب است.
در پی همین بی تدبیری ستاد ملی کرونا طی هفته‌های اخیر مصادف شدن برخی تعطیلات مناسبتی با ایام آخر هفته فرصت را برای برخی افراد بی مسئولیت فراهم کرد تا بازهم جاده‌های شمال کشور را در پیش بگیرند و برای خوش‌گذرانی خودشان ملتی را را به سمت خطر و به کام مرگ بکشانند.
تجربه و آمارها در چندماه گذشته نشان می‌دهد بعد از هر تعطیلات روند ابتلا و موارد فوت ناشی از بیماری کرونا صعودی بوده و یک موج جدید در کشور شکل گرفته است؛ این پیک های ابتلا دلیلی جز افزایش آمار سفرها و حجم ترددهای عمدتا غیرضرور ندارد.

آمار تردد وسایل نقلیه در محورها و جاده‌های بین‌شهری و بین استانی تا نیمه امسال نشان می‌دهد که رابطه عمیق و معناداری بین افزایش سفرهای مردم با شیوع مجدد ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان جدید به بیماری کوید ۱۹ وجود دارد، در ماه های گذشته هرقدر مردم سفرهای بیشتری رفته‌اند، نمودار مبتلایان به ویروس کرونا نیز هم‌راستا با آن بیشتر شده است.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت می‌گوید: «طبق بررسی‌ها معمولاً دو تا سه هفته پس از هر دوره تعطیلات چندروزه در کشور که شاهد افزایش سفرهای برون‌شهری هستیم، موارد مراجعه به مراکز درمانی افزایش‌یافته و حدود دو هفته پس از افزایش موارد بستری، شاهد موارد فوتی بیماری هستیم.»
اما این انفعال و بی موالاتی ستاد کرونا و مسئولین دولت در زمینه اعمال محدودیت در سفرها و سایر موضاعات باعث شد تا رهبر معظم انقلاب اخیراً ضمن ابراز گلایه‌مندی از الزامی نبودن ضابطه‌گذاری‌ها اکیداً دستور به ممنوعیت برخی از سفرها و تعطیلی برخی فعالیت ها در شرایط کرونایی بدهند.

در شرایط فعلی بدون تردید مؤثرترین عامل در کنترل اپیدمی کرونا اعمال محدودیت‌های الزامی است، درحالی‌که فقط با شکستن زنجیره سرایت می‌توان مانع از اوج گرفتن این بیماری شد. دولت باید اولاً از تمام ابزارهای خود برای دستیابی به این منظور استفاده کند و از سوی دیگر کلیه امکانات مالی و اجرایی کشور را در راستای حمایت از مجموعه ی بهداشت و درمان بسیج کند اما متأسفانه حتی در پرداخت یک میلیارد یورور اعتبار مصوب صندوق توسعه به وزرات بهداشت برای مقابله با کرونا دریغ می کند!
اکنون در برهه ای از سال قرار داریم که بسیاری از بیماری های تنفسی از انواع سرماخوردگی تا آنفولانزا بروز پیدا می کند و حالا با وجود بیماری کرونا حجم مراجعات به مراکز درمانی به شدت رو به افزایش است و عدم توجه مردم به دستورالعمل های بهداشتی و همچنین اعمال نشدن محدودیت های عملیاتی و سختگیرانه می تواند تبعات بسیار سنگینی را به همراه داشته باشد.
تجربه اعمال محدودیت‌های تردد و سفر همچون اوایل نوروز ۹۹ ثابت می کند که اجرای این سیاست به درستی می تواند در این زمینه اثرگذار باشد؛ چراکه دقیقاً از همان اواخر فروردین‌ماه که محدودیت‌ها برداشته شد، سفرهای برون‌شهری نیز افزایش یافت و شیوع کرونا نیز گارد صعودی به خود گرفت.
حالا اما باز هم یک تعطیلات سه روزه را در آخر هفته جاری در پیش داریم که با توجه به وضعیت و شرایط مطلوب آب و هوایی به خصوص در شمال کشور بسیاری فارغ از دغدغه های کرونا و خطات تهدید جان میلیون ها هموطن و حتی خودشان بار سفر بسته اند اما ای کاش لحظه ای به خستگی کادر درمان، نفس های بیمارانی که به شماره افتاده است و سرگذشت خانواده های داغدار بیندیشیم شاید تصمیم بگیریم پشتیبان مبارزان عرصه ی سلامت باشیم نه در مقابلشان.
اما در استان مرکزی نیز همچون هفته‌های اخیر روز گذشته با شناسایی ۴۲۶ مورد ابتلا و ۱۸ فوت ناشی از بیماری کرونا رکود شکنی جدیدی به ثبت رسید تا تلنگرها به مردم و مسئولین همچنان ادامه داشته باشد، کرونا این روزها فقط هشدار می‌دهد و اگر سستی و بی توجهی ببیند پا را فراتر خواهد گذاشت.
آمار به نسبت جمعیت استان مرکزی در هر دو مورد ابتلا و فوت بسیار دردناک است و در این شرایط بحرانی قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی باید ضمن اتخاذ تصمیمات جدی و موثر ضمن اعمال ممنوعیت بر شکل گیری تجمعات بخصوص در آرامستان ها و تعطیلی اماکن و اصناف پرخطر همچون سفره خانه ها و مراکز تفریحی با توجه به نزدیک شدن به پایان ماه صفر و برپایی مجدد مراسمات عروسی و اجتماع در تالارها با هر گونه اقدام مخاطره آمیز برای سلامتی مردم به شدت برخورد کند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 130955

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/130955/چرا-ستاد-ملی-کرونا-دست-روی-می-گذارد-جریمه-مردم-ماشین-های-لوکس-راه-ویلای-لاکچری-شمال

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir