تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۷
مرغ یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم به شمار می رود که این روزها برای رسیدن به دست مصرف کننده راه پرسودی را انتخاب و منجر به نارضایتی آنان شده است.
گلایه مردم سیستان وبلوچستان از افزایش افسار گسیخته قیمت ها/ آشفتگی بازار تا کجا ادامه دارد؟/مرغ کیلویی25 هزار تومان!
به گزارش عصرهامون، در حالی افزایش افسار گسیخته روزانه قیمت ها در بازار زمینه نارضایتی شهروندان سیستان و بلوچستان ارا فراهم کرده است که قیمت مرغ به بالاترین نرخ خود طی ماه های اخیر رسید.

این گرانی در حالیست که مردم به علت شیوع ویروس کرونا از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نبوده و افزایش کالاهای اساسی در سایه کمبود نظارت ها باعث شده تا فشار زیادی بر آنان متحمل شود.

روغن، برنج، میوه، لبنیات، تخم مرغ و مرغ از جمله کالاهایی به شمار می رود که قیمت های نجومی آنان توان خرید را از شهروندان سلب کرده به طوری که در بین آنها، مرغ و تخم مرغ یکی از اقلام اساسی در سبد خانوارها است و گشت و گذاری در سطح شهر نشان می دهد که قیمت هر شانه تخم‌مرغ در برخی مغازه ها به ۴۵ هزار تومان و قیمت یک کیلو مرغ به 25 هزار تومان رسیده و باعث شده تا این غذاهای سهل الوصول به خوراکی های لاکچری و اعیانی تبدیل شوند.
 
نبود نظارت، عامل اصلی گرانی از دید مردم

میر یکی از شهروندان زاهدانی به خبرنگار ما گفت: روز گذشته سه عدد مرغ با قیمت 165 هزار تومان خریداری کردم؛ چرا چوب سهل انگاری مسئولان بر سر مردم کوفته شود و در سایه نبود نظارت و مدیریت میدانی دست اندرکان امر، شهروندان این کالای اساسی را با قیمت 25 هزار تومان خریداری کنند.

وی ادامه داد: هر روز شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت ها هستیم با این وضعیت مردم توان خرید ندارند چرا که یک شانه تخم مرغ به مرز 45 هزار تومان رسیده و اینها نشان از نبود مدیریت صحیح در بازار است که علیرغم نبود کمبود اما گرانی ها کمر مردم را شکسته است.
 

 
این شهروند زاهدانی افزود: بنده به عنوان یک کارگر توان خرید یک کیسه 10 کیلویی برنج به قیمت 200 هزار تومان را ندارم، از سوی دیگر سواستفاده دلالان و فروشندگان باعث شده تا در سایه کم کاری مسئولان قیمت مرغ تکه شده چند برابر بیشتر از مرغ سالم و یا زنده باشد، این اقلام جزو کالاهای ضروری مردم است که باید بر روی قیمت آنها کنترل و نظارت دقیقی صورت گیرد.

غلامرضا نوروزی یکی از شهروندان سیستانی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: چندی پیش قبل قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۴ هزار تومان و این روزها به طور ناگهانی به ۲۲ هزار تومان افزایش یافته است. وقتی یک مرغ زنده که قیمت پایین تری نسبت به مرغ کشتار روز هم دارد نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان می شود بسیاری از مردم دیگر نمی توانند گوشت سفید را مصرف کنند.

شه بخش یکی از ساکنان ایرانشهری نیز گفت: در  بازار با کمبود مرغ مواجه نیستیم بلکه با نبود نظارت مواجه هستیم که باعث تعیین نرخ دلبخواهی بر روی اجناس از سوی فروشندگان شده که نتیجه آن خرید یک کیلو مرغ با قیمت 22 هزار و 500 تومان است.

براهویی یکی از شهروندان چابهاری نیز با تاکید بر نبود نظارت در بازار کالاهای اساسی گفت: در این منطقه از استان نیز قیمت هرکیلو مرغ 25 هزار تومان است که جمعیت زیادی از شهروندان قدرت خرید اقلام اساسی را این روزها ندارند و می طلبد دست اندرکاران امر چاره ای اساسی بیاندیشند.
 
افزایش نهاده و مکمل های خوراکی معضل مرغداران

در این بین به گفته مرغداران مشکلاتی سد راه آنان است وگرانی نهاده ها، مکمل های معدنی و ویتامینی، نرخ واکسیناسیون هرقطعه از طیور و همچنین مکمل های خوراکی و... باعث شده مرغدار این اقلام از بازار آزاد تهیه و اقدام به بالابردن قیمت مرغ کند که این امر فشار مضاعفی بر فروشنده و مصرف کننده وارد کرده است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم ‌تا از آخرین علل گرانی مرغ در بازار با خبر شویم.

آیتم های موثر در تولید، علت افزایش قیمت

اکبری، رئیس توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: علت افزایش قیمت مرغ به خاطر آیتم های موثر در تولید بوده که مختص به این استان نیست و در کل کشور رخ داده است.

وی گفت: با توجه به تغییراتی که در نهاده ها و ارز به وجود آمده شاهد افزایش عوامل تولید از حمل و نقل و کارگر گرفته تا دارو، واکسن، خوراک طیور هستیم حتی در پرورش جوجه های یک روزه، و اینها همه عواملی است که در کنار یکدیگر عددی در تولید به وجود می آورد که در سراسر کشور رشد داشته است.

این مقام مسئول افزود: در کارگروه تنظیم بازار کشور قیمت ها مشخص و به زودی ابلاغ خواهند شد تا بر اساس قیمت های تعزیراتی و مصوب این معضل کنترل و دیگر مشکلی رخ ندهد.
 

 
رئیس توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان ادامه داد: در شرایطی که بازار به این سمت و سو پیش می رود معمولا مرغ تنظیم بازار با هدف کنترل قیمت ها به سیستم تزریق می شود که تحت نظارت سازمان صمت است و این بحران را متعادل می کند.

توزیع مرغ منجمد اقدام مسکن برای کاهش قیمت

محمد رفیع سلطانزاده، معاون معاون امور بازرگانی وتوسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اعلام کرد: 700 تن مرغ منجمد با قیمت کیلویی 15 هزار تومان جهت تنظیم بازار فرآوردهای گوشتی در سطح استان و بر اساس سهمیه بندی کشوری در حال جذب است که به زودی توزیع خواهد شد.

وی افزود: جهت توزیع مرغ منجمد تنظیم بازار، عاملین، مباشرین فروش و شبکه فروشگاه های زنجیره ای معرفی شده اند که پس از اخذ کامل سهمیه، این مراکز جهت آگاهی هم استانی های اطلاع رسانی خواهد شد.

به گفته سلطانزاده، این اقدام مسکنی برای کاهش قیمت مرغ و شکسته شدن التهابات بازار است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchkznzv23nxzd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما