تاریخ انتشار :جمعه ۲ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
حامد گنجعلی، سرپرست اداره مدیریت و بهداشت بیماریهای دامی دامپزشکی سیستان وبلوچستان گفت: هاری یکی از قدیمی ترین بیماری های عفونی دنیا به شمار می رود که از طریق گزش حیوانات اهلی و وحشی بالاخص سگ های ولگرد،‌ گربه، روباه و شغال به انسان قابل سرایت است.
سگ های بلاصاحب سوهان روح مردم در سیستان وبلوچستان/سگ سانان مهمترین ناقلین هاری هستند
به گزارش عصرهامون، هاری بیماری هاد کشنده ویروسی است که انسان قالبا از طریق گزش توسط حیوانات آلوده از جمله سگ و گربه به آن مبتلا می شود.

زنده گیری و یا هر اقدام دیگری در موضوع سگ های بدون صاحب که بیشترین ناقلان بیماری هاری هستند از وظایف شهرداری ها است.

این بیماری در صورت انتقال به انسان درمان ندارد بر این اساس اقدامات پیشگیری از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که این روزها حضور سگ های ولگرد در خیابان ها و معابر شهری، مردم منطقه را با مشکلات زیادی از جمله حضور گله ای، قرنطینه در خانه، ترس از گزش یا دریدن زباله ها، حمله به کودکان و اهالی مواجه کرده است.

در این بین اگر از صدای زوزه سگ های ولگرد که مخل آرامش مردم در هنگام شب هستند گذر کنیم، گاز گرفتن اصلی ترین راه سرایت بیماری هاری است، همچنین پنجه کشیدن که به بزاق حاوی ویروس به ویژه در گربه و گربه سانان که عادت به لیس زدن پنجه های خود دارند نیز ایجاد بیماری می کند.

هاری بیماری عفونی خطرناک

 

 
حامد گنجعلی، سرپرست اداره مدیریت و بهداشت بیماریهای دامی دامپزشکی سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: هاری از قدیمی ترین بیماری های عفونی دنیا به شمار می رود و بین انسان وحیوان مشترک بوده و از طریق گزش حیوانات اهلی و وحشی بالاخص سگ های ولگرد،‌گربه، روباه و شغال به انسان منتقل می شود؛ همچنین ویروس این بیماری در بزاق گوشتخواران بیمار وجود دارد و با گزش می تواند منتقل شود.

وی گفت: در زمینه جلوگیری از این بیماری اداره کل دامپزشکی استان به عنوان یکی از چهار ارگانی که در بحث کنترل و پیشگیری از این بیماری در کنار وزارت کشور (به نمایندگی شهرداری ها)، وزارت بهداشت و محیط زیست دخیل است با واکسیناسیون سگ های صاحب دار (گله و خانگی) و افزایش سطح دانش و اگاهی مردم با برگزاری کلاسهای آموزشی- ترویجی اقدامات مناسبی انجام داده است.

این مقام مسئول ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان و کلیه ادارات تابعه آمادگی دارند تا سگ، گربه و سایر حیوانات صاحبدار مردم را علیه این بیماری به صورت کاملا رایگان واکسینه کنند.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: برای این منظور لازم است تا مردم به ادارات دامپزشکی محل اقامتشان مراجعه کنند، همچنین کلیه مراکز مایه کوبی شهرستان ها نیز آماده ارائه خدمات با حداقل هزینه هستند.
 

 
گنجعلی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون دوکانون بیماری هاری در شهرستان های خاش و دلگان گزارش شده است، افزود: پس از نمونه برداری و ارسال آن به آزمایشگاه های مرجع، تایید و اقدامات مناسب بر اساس دستورالعمل های ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور در دستور کار قرار گرفته، همچنین مراتب به منظور همکاری و مساعدت ارگان های دخیل به آنها اطلاع رسانی شده است.

وی خاطر نشان کرد: به منظورکنترل و پیشگیری از بیماری هاری باید همکاری مناسبی بین دامپزشکی(در بحث دام)، علوم پزشکی(در بحث انسانی)، محیط زیست(در بحث حیات وحش) و شهرداری ها (اتلاف سگ های ولگرد) صورت پذیرد و در صورتی که هریک از این ارگان ها وظایف محوله قانونی خود را نتوانند به نحو مطلوب انجام دهند در بحث مبارزه با این بیماری به شدت واگیر و مخاطره آمیز موفق نخواهیم بود.

سرپرست اداره مدیریت و بهداشت بیماریهای دامی دامپزشکی استان ادامه داد: سامانه گویای 1512 اداره کل دامپزشکی استان آماده دریافت شکایات،گزارشات،پیشنهادات وانتقادات احتمالی مردم استان است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcefz8zejh8xzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما