تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
در این روزهای پر التهاب کرونایی که با تعداد روزافزون مبتلایان مواجه هستیم، بی تدبیری متولیان از یک سو و بحران ارز از سوی دیگر صف های طولانی کالای اساسی از جمله روغن را در جنوب شرق کشور رقم زده است.
آتش زیر خاکسترِ بحران ارز شعله‌ ور شد/ صف های بی تدبیری روغن در همهمه کرونایی
به گزارش عصرهامون، با افزایش افسارگسیخته قیمت اقلام مختلف و کوچک تر شدن سفره خانوارها، شرایط سختی برای بسیاری از مردم حاکم شده است، به گونه ای که گزاف نیست اگر بگوییم خیلی ها این روزها منتظر هستند تا از گوشه ای به آن ها خبر برسد که کالایی خاص در محلی مشخص، ارزان تر از دیگر مراکز عرضه می شود، مسئله ای که بدون تردید باعث شلوغی و تشکیل صف های طولانی می شود.
 
متاسفانه این روزها با وجود قرار گرفتن سیستان و بلوچستان در رده استان های با وضعیت نارنجی کرونا، در پی کمبود و گرانی روغن که به اذعان مسئولان امر، رهاورد بحران ارز است، شاهد تجمع مردم در مراکز عرضه کالای تنظیم بازاری هستیم.
 
آری این بار گرانی کمرشکن روغن و کمبود آن در کشور، اعلام توزیع این کالا به صورت تنظیم بازار و عدم نظارت بر نحوه توزیع، آن هم در روزهایی که کرونا در گوشه گوشه جهان جولان می دهد، مردم پهناورترین استان کشور را به صف‌های طولانی خرید روغن کشانده است.
 
در واقع می توان گفت که در این میان، بحران ارز همانند آتش زیر خاکستر است، چراکه به گفته متولیان، ارز مقصر اصلی ماجرای کاهش تولید روغن و کمبود آن در بازار است و در نتیجه تشکیل صف های طولانی برای خرید این کالا با وجود شیوع کروناست.
 
برای پیگیری موضوع و گفت و گو با مردم به سراغ مراکز توزیع کالای تنظیم بازاری می روم، در حالی که عقربه های ساعت 18 را نشان می دهد، مقابل یکی از مراکز عرضه روغن، جمعیت انبوهی از زن و مرد، پیر و جوان از دور خودنمایی می کند، بنابراین لحظاتی با آن ها هم کلام می شوم.

کاهش قدرت خرید مردم
 
میرشکاری، یکی از شهروندان زاهدانی در این باره به خبرنگار ما می گوید: این روزها با توجه به افزایش افسار گسیخته اقلام خوراکی قدرت خرید مردم کاهش یافته، اما از آنجایی که روغن جزو کالاهای اساسی است، مردم مجبور هستند، برای رفع نیاز روزانه خود آن را خریداری کنند.
 
وی ادامه می دهد: به دلیل نرخ بالای روغن در بازار آزاد، امکان خرید آن برای خیلی ها وجود ندارد و به ناچار مجبور هستند از طریق مراکزی که این کالا را به نرخ تنظیم بازار عرضه می کنند، تهیه کنند، اما از آنجایی که تعداد این واحدها کم است، شاهد تشکیل صف های طولانی هستیم که با توجه به شیوع کرونا تهدیدی جدی برای سلامتی مردم محسوب می شود، اما خیلی ها همچون من چاره ای جز ایستادن در این صف ها ندارند و وضعیت همه واحدهای فروش همین گونه است.
 
اهمال کاری دولت و نرخ های کمرشکن

 
براهویی، یکی دیگر از شهروندان هم اذعان می کند: با وجود این که بسیاری از مردم به دلیل کمبود روغن و بی تدبیری متولیان نسبت به توزیع سازمان یافته این کالا به نرخ تنظیم بازار به ایستادن در صف های شلوغ تن می دهند، اما خیلی ها دست خالی به خانه باز می گردند، وقتی هم دلیلش را از فروشندگان می پرسیم، می گویند سهمیه مان همین مقدار بود که توزیع و تمام شد.
 
وی می افزاید متاسفانه هر روز شاهد افزایش کمر شکن نرخ کالایی خاص در بازار هستیم که در واقع امان مردم را بریده، اما آنچه شرایط را سخت کرده، اهمال کاری دولت در توزیع قانونمند این کالاهاست که این روزها نویت به روغن رسیده است.
 
 
کمبود روغن عامل تشکیل صف های طولانی
 
موضوع را از محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان پیگیری می کنم که در این باره به خبرنگار ما می گوید: دلیل ایجاد صف های طولانی روغن، کمبود این کالا در کشور است که میزان سهمیه ای که به مرکز استان اختصاص یافته است، فقط از طریق 50 واحد منتخب توزیع می شود، در حالی که قبل از بروز این مشکل توزیع به صورت گسترده انجام می شد.
 
وی با بیان این که کمبود مواد اولیه و کاهش تولید واحدهای تولیدی دلیل اصلی کمبود روغن در کشور و به تبع آن سیستان و بلوچستان است، تصریح می کند: اگر مواد اولیه وارد شود و در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد، به طور قطع صاحبان آن می توانند به اندازه گذشته تولید کنند که در این صورت مشکل کمبود این کالای اساسی رفع خواهد شد.
 
قاسمی دلیل مراجعه زیاد مردم برای خرید کالای تنظیم بازاری را اختلاف قیمت آن با بازار آزاد اعلام و اذعان می کند: روغن پنج کیلویی در بازار آزاد بالای 120 هزار تومان و در واحدهای منتخب 43 هزار و ششصد تومان به فروش می رسد، از سویی بسیاری از افرادی که صف های طولانی را تشکیل می دهند، هدفشان خرید آن به قیمت مصوب دولت و فروش در بازار آزاد با نرخی بالاتر است و در واقع همه مراجعه کنندگان برای تامین نیازهای خانوار خرید نمی کنند.
 
روزنه ای برای کسب درآمد

 
وی اضافه می کند: علت این مسئله این است که هنوز نظام توزیع کالا در کشور قانونمند نشده است، در صورتی که کارت های الکترونیکی فعال شود و هر خانوار با ارائه آن خرید کند، این مشکلات را نخواهیم داشت، هر محدودیتی هم که ایجاد کنیم باز هم افرادی که قصدشان فروش روغن در بازار آزاد است، کار خودشان را انجام می دهند، در هر صورت نمی توان به مردم گفت که شما حق خرید ندارید و از سویی خیلی ها به دلیل نداشتن شغل به دنبال روزنه ای برای کسب درآمد هستند.
 
این مقام مسئول می افزاید: با توجه به شیوع کرونا و به منظور پیگشیری از صف های طولانی به عاملان فروش روغن اعلام کرده ایم که پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی رعایت شود و در صورت بی توجهی مردم به این موضوع از توزیع خودداری کنند، در واقع شهروندان باید خودشان به این مهم اهمیت دهند، اما گزارش هایی مبنی بر مراجعه هزار و پانصد نفر در یک واحد صنفی دریافت کردیم که تاکید می کنم بسیاری از این افراد کسانی هستند که درآمدی ندارند و با خرید کالای تنظیم بازاری، آن را در خارج از شبکه با نرخ بالاتری می فروشند.
 
ردپای قاچاق و گرانی ارز
 
وی می گوید: دلیل اصلی بروز این مشکل کمبود مواد اولیه است که البته قاچاق، عرضه خارج از شبکه و خروج روغن به صورت غیرقانونی از مرزها نیز در این رابطه تاثیرگذار بوده است که می طلبد نیروی انتظامی چترهای نظارتی اش را به منظور جلوگیری از خروج کالای اساسی را افزایش دهد.
 
قاسمی با تاکید بر این که ماده خام روغن وارداتی است که با توجه به مشکلات ارز در تولید روغن با مشکل مواجه شده ایم، خاطرنشان می کند: هزار و چهارده تن سهمیه سیستان و بلوچستان است که با توجه به تجمع ایجاد شده پیگیری ها به منظور افزایش این سهمیه در حال انجام است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdsf0fkyt0ss6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما