تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۳۱
همه ساله با آغاز فصل سرما شاهد بیماری شایعی به نام آنفلوانزا هستیم که امسال همه گیری ویروس کرونا با این بیماری دقت و مراقبت بیشتری از سوی مردم را می طلبد.
التهاب غده تیروئید دستاورد عدم درمان آنفلوانزا است/ پروتکل های بهداشتی راهی ایمن برای مقابله با قاتلان نامرئی
به گزارش عصرهامون، سرماخوردگی، کرونا و آنفلوانزا سه بیماری ویروسی با علائم مشترک هستند که این روزها با آغاز فصل سرد سال، سلامتی مردم را نشانه گرفتند و از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده قابل انتقال به بدن هستند.

هرآنچه در مورد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا گفته شد در مورد ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا هم موثر است در حالی که عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و اجرای توصیه های کادر درمان می تواند روزانه آمار مبتلایان به این بیماری ها را افزایش دهد.
 
 کدام گروه در معرض خطر بیشتری هستند؟
 
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه همه‌ساله با شیوع فصل سرد (پاییز و زمستان) بیماری شبه سرماخوردگی به نام آنفلوانزا شایع می‌شود، گفت: این بیماری در برخی از افراد با سرفه، گلو درد و تب ظاهر شده و در برخی با آب ریزش بینی، احساس خستگی و بدن درد بیمار خودنمایی می کند.

وی بیان کرد: ویروس آنفلوانزا از طریق سرفه یا عطسه پخش و قطرات آب از طریق سرفه، عطسه یا به هنگام صحبت کردن می توانند به دهان و بینی افرادی که در اطراف بیمار هستند وارد و از طریق تنفس به ریه ها راه یابند، همچنین ممکن است بعد از تماس با یک شیء آلوده به ویروس مانند دستگیره در یا میز به این بیماری مبتلا شوند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: بیماران دیابتی، قلبی و افرادی که دچار آسم یا بیماری کلیه بوده و زنان باردار و کودکان زیر پنج سال در معرض خطرات بیشتری هستند.

وی اذعان کرد: اکثر افراد مبتلا به ویروس از یک روز قبل از بروز عوارض تا 5 الی 7 روز بعد می توانند عامل شیوع این بیماری به دیگران باشند، در همین راستا دوری از افراد بیمار، مصرف دارو طبق توصیه پزشک، شستن دست ها با صابون و آب گرم، واکسیناسیون، ماندن در خانه، پوشاندن بینی و دهان به هنگام سرفه و عطسه بهترین راهکار پیشگیری از آنفلوانزا است.

علائم آنفلوانزا در کودکان و بزرگسالان

فیروزکوهی خطاب به والدین افزود: اگر در کودک خود دچار تغییراتی همچون تمایل کم به نوشیدن مایعات به اندازه کافی یا علائمی همچون استفراغ مداوم و شدید، تنفس تند و سخت، رنگ پوست خاکستری یا متمایل به آبی، زودرنجی به نحوی که با بغل کردن ساکت نشود و یا از خواب بیدار نشود و بادیگران صحبت نکند، مواجه بودید باید او را سریعا به مراکز درمانی منتقل کنید.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: این مورد در بزرگسالان نیز با علائمی همچون گیجی، استفراغ مداوم یا شدید، سختی در تنفس یا تنگی نفس، درد یا فشار در سینه یا شکم و سرگیجه ناگهانی بروز می کند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: در محیط های سربسته و پرخطر باید از دست دادن و روبوسی خودداری و مواد ضدعفونی کننده دست به همراه داشت و فاصله خود با دیگران را حفظ کرد، همچنین در بیرون از خانه کمترین ارتباطی بین دست هایتان با سروصورت برقرار و پس از آن نیز در طی روز چندین بار آب نمک غرغره کرده و روزانه چند نوبت خود را بخور گرم دهید؛ ذکر این مطلب ضروری است که عدم درمان آنفولانزا موجب التهاب تیروئید و تیروئدیت خواهد شد.
 
"سیر" راهکاری در درمان آنفلوانزا
 
وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که مصرف میوه های ترش و مایعات سرد باعث تحریم مخاط و افزایش سرفه ی شوند باید در مصرف آنها دقت و از مصرف غذاهای سرخ کرده، گوشت قرمز و شیرینی ها خودداری شود.

وی بیان کرد: در صورت ابتلای کودکان به آنفلوانزا، احتمال ابتلا به سندروم "ری" هم ممکن است باعث ورم کبد و مغز شده و موجب رفتار تحریک پذیر، تهاجمی و غیر عقلانی، سردرگمی، گیجی و توهم، ضعف و احساس فلجی در بازوها و پاها، تشنج، بیحالی بیش از حد و کاهش سطح هوشیاری شود.

فیروزکوهی با تاکید بر این مطلب که سیر به عنوان عضوی از خانواده پیاز در درمان آنفولانزا موثر است، گفت: مایعات گرم و آب و آبمیوه تازه وطبیعی بنوشید، خوردن ماست تازه می تواند برخی از میکروب های مفید موجود در روده را که در اثر مصرف آنتی بیوتیک ها تخریب شده اند تامین کند، همچنین چغندر به رشد باکتری های مفید در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها کمک می کند.

این کارشناس تغذیه به بیان راهکاری هایی برای درمان آنفلوانزا اشاره کرد و افزود: هویج در ترمیم مخاط دستگاه تنفس و گوارش نقش دارد، مصرف مقداری عسل با چای ولرم برای تسکین سرفه موثر است و مصرف مایعات غذایی گرم مانند سوپ نیز به رفع خشکی مخاط کمک می کند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaw6n6649ne01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما