کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سکانسی دیگر از اهمال کاری دولتمردان؛

ارجحیت با صادرات؛ وضعیت بازار گوجه همچنان قرمز/ وقتی اپیدمی بی تدبیری در دولت تدبیر درمانی ندارد

18 آبان 1399 ساعت 0:00

چند روزی است که بر اثر بی تدبیری دولت، کمبود و گرانی افسار گسیخته گوجه در بازار کشور و به تبع آن سیستان و بلوچستان به صورت چشمگیری خودنمایی می کند و موجب نارضایتی بسیاری از شهروندان شده است، گویا برای دولتمردان صادرات بر توزیع داخلی ارجحیت دارد.


به گزارش عصرهامون، مدتی است که گوجه هم به ویترین گرانی افزوده شده، به گونه ای که بسیاری از مردمی که این محصول را جایگزین دیگر مواد غذایی پر قیمت از جمله گوشت، مرغ و برنج کرده بودند، این روزها به اجبار گوجه را نیز از سبدغذایی و سفره شان حذف کرده اند.
 
آری این روزها وضعیت بازار گوجه در کشور و به تبع آن جنوب شرق به اندازه ای قرمز و بحرانی است که در هر گوشه و مغازه ای قیمت جدیدی را مشاهده می کنی، به گونه ای که با گذری در شهر می توانی نظاره گر این آشفته بازار در سایه عدم نظارت و اهمال کاری ها باشی.
 
قیمت هایی که ناگهان افزایش چند برابری یافت و به قدری نجومی شده است که مشتریان با شنیدن آن بهت زده می شوند و برخی عطایش را به لقایش می بخشند و دست خالی به خانه باز می گردند، این در حالی است که معیشت مردم تحت تاثیر اپیدمی کروناست، اما با اپیدمی بی تدبیری دولت که گویا درمانی برای آن نیست، هم دست و پنجه نرم می کنند.
 
نظارت ضعیف، کیفیت نامطلوب و نرخ ها نجومی
 
سری به بازار زاهدن می زنیم و با مردم این شهر هم کلام می شویم، حسین سرابندی، یکی از شهروندان در این باره به خبرنگار ما می گوید: همیشه خریدهایم را از یکی از مراکزی که به ارزان فروشی شهره است، خریداری می کنم، اما در این مرکز هم با قیمت بالای 18 هزار تومان برای هر کیلوگرم گوجه مواجه شدم، آن هم گوجه هایی که از نظر کیفیت شرایط مطلوبی ندارد، از سویی نرخ ها در دیگر فروشگاه ها نجومی تر است.
 
وی می افزاید: متأسفانه نظارتی بر بازار میوه و تره بار وجود ندارد، اگر نظارت ها جدی گرفته می شد و متولیان دلشان به حال مردم می سوخت، با نوسان قیمت در بازار مواجه نبودیم و به بهانه کمبود گوجه و حمل آن از دیگر استان ها، قیمت این محصول ناگهان چندین برابر افزایش نمی یافت.
 
این شهروند اذعان می کند: چاره ای جز صرف نظر کردن از خرید ندارم، مدت هاست عادت کردیم که هر روز یک ماده غذایی را از سفره مان حذف کنیم و شرمندگی را به عنوان تحفه برای خانواده ببریم، شرمندگی که به واسطه گرانی ها حاصل می شود و گرانی هایی که نتیجه بی تدبیری دولت است.
 
صادرات بی برنامه عامل گرانی و کمبودها
 
محمد شه بخش، یکی دیگر از شهروندان هم بیان می کند: در شرایطی که بازار داخلی نیاز به تامین مواد مصرفی مردم دارد، شاهد صادرات بی برنامه برخی محصولات هستیم، طی روزهای اخیر کلیپ های منتشر شده در فضای مجازی نیز نشان می دهد که صادرات بی رویه و معطلی کامیون دارها پشت مرزها، آن هم در شرایط کمبود در بازار داخل، باعث هدر رفت محصولات کشاورزی از جمله گوجه شده است.
 
وی می افزاید: متاسفانه با وجود مشکل بازار داخلی و آشفتگی مردم به دلیل کمبودها و گرانی ها شاهد چنین بی تدبیری هایی از سوی دولت هستیم، مردمی که صدایشان از افزایش افسارگسیخته اقلام مختلف درآمده است، اما گوش شنوایی برای شنیدن فریادشان و عزمی برای رفع مشکلاتشان وجود ندارد.
 
این شهروند اضافه می کند: مسئولان امر باید تدابیری بیندیشند تا در وهله اول بازار داخلی را تامین کنند، بعد از آن به فکر صادرات آن هم با برنامه باشند تا چنین وضعیت نابه سامانی را شاهد نباشیم.
 
 
نگرانی از تداوم افزایش قیمت
 
اما این آشفتگی فقط مختص بازار زاهدان نیست، بلکه در سایر شهرهای استان هم مردم با این معضل رو به رو هستند، در همین راستا صادق نارویی، یکی از شهروندان زهکی به خبرنگار ما می گوید: تجربه نشان داده است که وقتی محصولی گران می شود، این افزایش قیمت تا مدت ها تداوم دارد و روز به روز شدت بیشتری پیدا می کند، وضعیت بازار گوجه نیز به اندازه ای در سیستان قرمز و بحرانی است که به نظر می رسد قیمت این محصول هم همچون دیگر اقلام همچنان افزایشی باشد.
 
وی ادامه می دهد: متاسفانه به نظر می رسد که معیشت مردم برای متولیان امر اهمیتی ندارد، چراکه اگر مهم بود این گونه کمر مردم در برابر گرانی ها خم نمی شد، افزایش قیمتی که مختص محصول خاصی نیست، بلکه همه اقلام مورد نیاز مردم را شامل می شود.
 
انصاف نیست مردم گرسنه بخوابند
 
مهدی مهدی زاده، یکی از شهروندان چابهاری هم می گوید: مسئولان امر باید بدانند که مردم و تأمين نياز آنان بر صادرات اولويت دارد، حتی اگر بر نرخ صادرات تاثیر منفی بگذارد، انصاف نیست که مردم شب ها گرسنه بخوابند یا از کالایی خاص به دلیل کمبود در داخل محروم شوند، اما همان محصول به راحتی صادر یا این که پشت مرزها خراب شود.
 
وی با بیان این که متاسفانه هر روز شاهد نرخی تازه در بازار اقلام اساسی هستیم، می افزاید: اینطور که به نظر می رسد مسئولان امر قرار نیست به سریال افزایش افسار گسیخته قیمت ها که امان مردم را بریده و کمرشان را خم کرده است، پایان دهند.
 
 
پیگیری برای تجدید نظر در خصوص صادرات گوجه
 
محمد رفیع سلطانزاده، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز در این باره به خبرنگار ما می گوید: گوجه از عمق کشور وارد سیستان و بلوچستان می شود که با توجه به شرایط موجود به وزارت صمت نامه زدیم و درخواست کردیم که ستاد تنظیم بازار کشور در خصوص صادرات این محصول تجدید نظر کند.
 
وی ادامه می دهد: این اقدامی است که در حوزه تامین و توزیع گوجه صورت گرفته که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در حال برنامه ریزی است تا این اتفاق رقم بخورد.
 
به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر برای صادرات رب گوجه مجوز وجود دارد اما در خصوص گوجه بررسی ها در حال انجام است که صادر شود یا خیر که نتیجه آن به تصمیم گیری ستاد تنظیم بازار بستگی دارد.
 
وی اذعان می کند: علاوه بر صادرات، مسافت طولانی بین شهرها، مشکل حمل و تامین خودرو از جمله دلایلی است که به وضعیت بازار گوجه در این روزها دامن می زند، اما به تازگی جذابیت صادرات بیشتر شده و به موجب آن بازار داخلی غافل مانده است که پیگیر رفع این مشکل هستیم.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 131713

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/131713/ارجحیت-صادرات-وضعیت-بازار-گوجه-همچنان-قرمز-وقتی-اپیدمی-بی-تدبیری-دولت-تدبیر-درمانی-ندارد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir