ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> شعله های آتش، معیشت و اشتغال کشاورزان را خاکستر کرد غفلت و بی توجهی بلای جان نخلستان های سیستان وبلوچستان | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۳۵
در حالی 54 روز از آتش سوزی در نخلستان های "پتان" شهرستان نیکشهر زمان می گذرد که با خاموش شدن شعله های آتش، از زندگی کشاورزان چیزی جز خاکستر برجای نمانده است.
شعله های آتش، معیشت و اشتغال کشاورزان را خاکستر کرد/ غفلت و بی توجهی بلای جان نخلستان های سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان در حالی یکی از قطب های خرما در کشور و از صادر کنندگان این محصول به شمار می رود که کابوس وحشتناک "آتش سوزی" خواب را از چشم کشاروزان و نخلکاران آن ربوده است.

این پدیده مخرب همه ساله کام کشاورزان را تلخ و دسترنج سالها زحمتشان را هدر داده و از سوی دیگر نیز رخت سیاه بر قامت نخل هایی می پوشاند که هزاران نفر از طریق آن امرار معاش کرده و روزگار سپری می کنند.

علت اصلی این آتشسوزی ها به گفته شماری از مردم و مسئولان عدم مدیریت، حضور تفریحی مردم، گرمای هوا، سهل انگاری و کمبود امکانات، عدم جمع آوری ضایعات پای نخیلات پس از هرس کردن است که در این میان گرمای بیش از حد هوا در فصل تابستان عامل اصلی به شمار می رود  وخسارات زیادی به بار می آورد این درحالیست که اکثر باغات و نخیلات این خطه از کشور بیمه نبوده و وقوع یک آتش سوزی زندگی کشاورزان را به نابودی می کشاند.
 
شماری از نخلکاران باغات شهرستان نیکشهر در تماسی که با تحریریه خبر ما داشتند از کم لطفی مسئولان امر ابراز گلایمندی کرده و گفتند: 54 روز از آتش سوزی در نخلستان "پتان" این شهرستان زمان می گذرد، از آنجایی که معیشت اهالی منطقه از طریق کار بر روی اراضی سپری می شود ق ریب به هزار و 500 اصله نهال زیرشعله های آتش خاکستر شد اما همچنان اقدامی از سوی دست اندرکاران مربوط صورت نگرفته و ما چشم انتظار تدبیری هستیم که در چنین اوضاع بحرانی که کرونا فشار مضاعفی بر دوش مردم وارد کرده، ما را از سرگردانی نجات دهد.
 

 
به گفته اهالی، خسارت سنگینی بر دوش کشاورزان تحمیل شده به گونه ای که حتی توان خرید تور برای حصار کشی مزارع را ندارند.

این نخلکاران از سست بودن بند خاکی در این محدوده نیز ابراز نگرانی کرده و گفتند: بزرگترین رودخانه نیکشهر از این محدود گذرد می کند که با توجه به آغاز فصل زمستان و بارش های پیش رو هر لحظه امکان تخریب این بند خاکی و وقوع خسارات بیشتر وجود دارد که می طلبد مسئولان امر با حضور میدانی خود از نزدیک مشکلات مردم را نظاره کرده و برای آنها اقدامی جهادی انجام دهند چرا که پشت میز نشینی دردی از مشکلات مردم دوا نخواهد کرد.

پرداخت غرامت با مدیریت بحران استانداری است

حبیب رئیسی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیکشهر در گفت وگوی تلفنی با خبرنگار ما بیان کرد: کارشناسان این اداره کل از روستای پتان، نیکوجهان و کوشک بازدید و برآورد خسارت کرده به گونه ای که با شمارش تک به تک نخل ها آمار دقیق پیرو صورتجلسه به فرمانداری و سازمان جهاد کشاورزی استان ارسال شده است.
 

 
وی گفت: متولی ستاد حوادث غیرمترقبه دستگاه مدیریت بحران، فرمانداری و بخشداری است؛ جهاد کشاورزی عضو این ستاد و مسئول برآورد خسارت بوده و ترمیم و تامین خسارت را بر عهده ندارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: محل پرداخت غرامت مدیریت بحران استانداری و فرمانداری ها هستند.

پیگیر رفع مشکل وتخصیص اعتبار هستیم

ضیاءالحق هاشمزهی، فرماندار شهرستان نیکشهر نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: معضل و خسارت وارد شده را به حوزه بحران استانداری اعلام کرده ایم و باید اعتبار لازم در این خصوص تخصیص پیدا کند.

وی تصریح کرد: تاکنون اعتباراتی در قالب کمیته برنامه ریزی در حوزه های همچون قنات، اصلاح باغات و دیگر حوزه ها تخصیص یافته اما در رابطه با  یکسری از بحران های طبیعی و مخاطره آمیز ناشی از باد و طوفان وسایر موارد، باید کمتر از 24 ساعت در قالب فرم 19 نوع خسارت را اعلام کنیم  که این روند انجام شده و در اعتبارات سنواتی این موضوع در حال پیگیری است.
 
فرماندار شهرستان نیکشهر ادامه داد: بخش معیشت مردم به تنهایی از طریق نهال صورت نمی گیرد بلکه آنها بر روی باغات و مزارع کار کرده  و دامداری می کنند.

وی افزود: متاسفانه در حوزه نیکشهر طی ماه های اخیر سه مورد آتشسوزی رخ دادهکه سریعا بازرسان و کارشناسان جهاد کشاورزی ارزیابی و برآورده خسارت کرده اند.
 

 
هاشمزهی بیان کرد: در بحث قنوات و اصلاح باغات اقدامات خوب و بزرگی انجام شده که اینها همه برای بهبود معیشت مردم بکار رفته است.
 
این مقام مسئول در ادامه با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبار برای روستای مذکور در دستور کار است، گفت: اعتبارات خوبی سال گذشته در خصوص سیل اختصاص یافت و امسال هم در بحث مخاطرات و بحران ها اعتبارات خوبی پیش بینی شده که بی شک مشکل اهالی رفع خواهد شد.
 
آنچه مشخص است این که علت آتش سوزی‌ها با هر عاملی که باشد نیاز به تدبیری عملی دارد؛ کمبود امکانات اطفای حریق در شهرستان‌ها بیداد می‌کند و این مسئله باید یکبار برای همیشه حل شود و لازم است دولت و نهادهای حمایتی این اقشار زحمت کش را که از بد حادثه یک سال دست رنجشان طعمه حریق شده را زیر چتر حمایت خود قرار دهند و توجه ویژه‌ای نیز به آنها داشته باشند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbg5b8zrhbf8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما