تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۸
بسیاری از افراد در جشن های عروسی که تا نیمه های شب طول می کشد اقدام به تیر اندازی و سر و صدا می کنند که این موضوع موجب نارضایتی بسیاری از شهروندان شهرستان ایرانشهر شده است.
گلوله ‌باران به‌جای گل ‌باران؛ وقتی وحشت جای شادی عروسی را می‌گیرد
به گزارش عصرهامون به نقل از پهره؛ در برخی از مناطق کشورمان بر اساس رسمی قدیمی بستگان عروس و دامادها هنگام ورود داماد به مراسم عروسی، شادی خود را با شلیک هوایی یا تیراندازی ابراز می کنند.

شلیک هایی گاه مرگبار، که می تواند در یک چشم برهم زدن عروسی را به عزا تبدیل کنند.


ممنوعیت حمل سلاح گرم و سرد در مراسمات عروسی

در همین راستا فرهاد نارویی، یکی از شهروندان بخش بزمان شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: باید از سوی مسئولین و ریش سفیدان و معتمدین تلاش‌های بسیاری شود تا برخی رسم‌های نادرست که در بین برخی افراد به‌ عنوان یک میراث ارزشمند تلقی می‌شوند، حذف شوند که یکی از این رسم‌ها، تیراندازی در مراسم‌ های مختلف به‌خصوص عروسی‌ها بوده که با وجود ازدحام جمعیت عده‌ای از روی شادی اقدام به گلوله باران می‌کنند.

وی در ادامه، افزود: بارها با همین حرکت به ظاهر ساده و شادی آفرین افراد سهل‌ انگار و بی‌توجه، شادی‌ها و عروسی‌ها را به عزا تبدیل کرده یا غم یک عزیز از دست‌ رفته با کشته و مصدوم شدن تعدادی دیگر سنگین‌ تر شده است.

این شهروند ایرانشهری ادامه داد: تیراندازی و استفاده از اسلحه و ترقه‌ در مراسم‌های عروسی علاوه بر این‌ که طبق قانون جرم محسوب می‌شود موجب به‌وجود آمدن حوادث ناگوار و مرگباری برای خود تیرانداز و اطرافیان می‌شود که در این زمینه نمونه‌های تبدیل‌شدن عروسی به عزا در سیستان و بلوچستان کم نیست.

وی اضافه کرد: بنابراین از خانواده‌ها و بزرگان طوایف انتظار می‌رود بیشتر مراقب فرزندان و بستگان خود باشند و از حضور این گونه افراد که باعث سلب آرامش مهمانان در عروسی می شوند جلوگیری به عمل آید.



جشن هایی که به عزا تبدیل شد

در همین زمینه، ابراهیم ریگی، یک شهروند دیگر ایرانشهری در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: سهل انگاری، غفلت و ضعف مهارت‌های لازم در حمل، نگهداری و استفاده صحیح از اسلحه گرم در مراسم های عروسی از موضوعاتی بوده که در بسیاری موارد باعث بروز حوادث تلخ در این منطقه شده است.

وی افزود: استفاده از سلاح گرم و اقدام به تیر اندازی در مراسم عروسی فرهنگ بسیار اشتباهی است که بسیاری از جوانان در منطقه سیستان و بلوچستان برای نشان دادن قدرت خود انجام می دهند.

ریگی عنوان کرد: همچنین شهرستان ایرانشهر در راستا بیماری کرونا در وضعیت مطلوب قرار ندارد و در این ایام باید از برگزاری مراسمات عروسی و تجمعات جهت جلوگیری و ممانعت، بیشتر شیوع زنجیره انتقال این بیماری خودداری شود؛ ولی ما همچنان هر شب شاهد برپایی این گونه مراسم ها هستیم که استرس ابتلا به کووید_۱۹ از یک طرف باعث افزایش استرس و از طرف دیگر با استفاده از سلاح و تیراندازی اضطراب را میان مهمانان دوچندان می کنند.



برخورد شدید با عاملان تیراندازی در عروسی‌ها صورت می‌گیرد

فرشاد فرح منش، بخشدار بخش بزمان، شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در راستای برقراری نظم و امنیت عمومی و حفظ آرامش شهروندان، به استناد قوانین بیست و یک ماده ای مصوب ١٣٩٠ مجلس شورای اسلامی موضوع سلاح و استفاده از آن و هر گونه حمل اسلحه و تیراندازی در مراسم عقد، عروسی ممنوع و غیر قانونی بوده است.

وی در تکمیل مطلب فوق، افزود: خاطیان استفاده از سلاح در مراسم های عروسی از طريق مراجع ذی صلاح مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

بخشدار بخش بزمان ادامه داد: یادآور می شود تا تشخیص و تحویل عامل تیراندازی و تحویل سلاح، شخص داماد، اولیای او و عروس در بازداشت قرار خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: همگان باید در تامین امنیت، آرامش و آسایش شهروندان تلاش کنند و در حفظ آن کوشا بوده و با هر گونه نا امنی مطابق با قانون با جدیت برخورد می‌ شود.



انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcciiqs02bq118.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما