ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> مشاوره، بهترین چاره اندیشی در آستانه فروپاشی زندگی است گرانی؛ این بار در ایستگاه خدمات روانشناسی | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۶ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۱۳
استفاده از مشاور آگاه در زندگی مشترک می تواند توان درک تفاوت ها را بیشتر کند و در نتیجه آمار مراجعه به دادگاه های خانواده و طلاق را کاهش دهد.
مشاوره، بهترین چاره اندیشی در آستانه فروپاشی زندگی است / گرانی؛ این بار در ایستگاه خدمات روانشناسی
به گزارش عصرهامون، بسیاری از زوجین زندگی خود را با عشق و علاقه آغاز می کنند، اما در همان ماه های ابتدایی با بروز اولین تفاوت ها، اختلافات هم خود را نشان می دهد.

گاهی تفاوت در فرهنگ ها به قدری زیاد می شود که شعله های اختلاف دامان زندگی را می گیرد و ممکن است حتی در کمتر از یک سال از آغاز زندگی مشترک، پایان آن فرا برسد.

در این میان حضور و دخالت خانواده ها به دلیل جانب داری از فرزند خویش می تواند عواقب اختلافات را بیشتر کند و حتی زندگی را در آستانه فروپاشی قرار دهد.

در چنین شرایطی مشاوره می تواند راهگشا باشد و با نشان دادن تفاوت ها و بدون جانبداری زوجین را از اشتباهات آن ها و نگات ویژه زندگی مشترک آگاه کند.

بازگشت به زندگی مشترک

راشکی، یکی از شهروندان زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: اگرچه با علاقه زندگی مشترکمان را شروع کردیم اما به دلیل دخالت والدین به ویژه در زمان برگزاری مراسم ازدواج با مشکلات زیادی مواجه شدیم.

وی ادامه داد: این مشکلات به قدری بود که در همان روزهای نخست پس از برگزاری جشن عروسی من و همسرم قهر بودیم و شرایط به گونه ای بود که برای جدایی هم اقدام کردیم.

این شهروند زاهدانی بیان کرد: آن روزها همسرم پیش قدم شد و برای کمک گرفتن از مشاور با من صحبت کرد، من هم اگرچه ابتدا اعتقادی به این کار نداشتم، اما برای پایان تنش ها پذیرفتم و نتیجه آن مدیریت بهتر زندگی بود.

راشکی اظهار کرد: حالا چهار سال از شروع زندگی مشترک ما می گذرد و هرگاه به بن بست می رسیم از مشاور کمک می گیریم و خیلی راحت می توانیم مشکلاتمان را کنار بگذاریم و تفاوت های همدیگر را درک کنیم.

عدم پذیرش نیاز به مشاور از سوی افراد

میرشکار، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی به خبرنگار ما بیان کرد: شوهرم برای یک موضوع پیش پا افتاده با من بحث و خانه را ترک کرد و من و پسر 6 ماهه ام را چند شبانه روز تنها گذاشت.

وی بیان کرد: اگر برای امورات بچه و یا موضوعات دیگر با وی تماس می گرفتم پاسخ تماسم را نمی داد و با توجه به اینکه احساس می کردم زندگی ام در آستانه فروپاشی است تصمیم گرفتم نزد مشاور بروم.

این شهروند ادامه داد: نتیجه این بود که فشار عصبی من کاهش یافت زیرا توانستم مشکلات زندگی ام را به یک متخصص بگویم و از او کمک بگیرم و راهکارهای وی نتیجه بخش بود.

میرشکار تصریح کرد: مشاور برای اینکه یک طرفه به قاضی نرود با همسرم تماس گرفتم و درخواست یک وقت ملاقات کرد که متاسفانه همسرم نپذیرفت که اگر این کار را می کرد شاید بسیاری از مشکلات ما حل می شد و همدیگر را بیشتر درک می کردیم

گرانی خدمات مشاوره

بندانی یکی دیگر از شهروندان زاهدانی در این زمینه گفت: یک بار در سال 97 برای دو جلسه مشاوره 70 هزار تومان پرداخت کردم و احتمال می دهم که این هزینه امسال برای هر جلسه به 50 هزار تومان رسیده باشد.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا و مشکلات خانواده ها، بی پولی، تعطیلی و قرنطینه بدون تفریح و سفر، فشارهای عصبی بیشتر شده و خانواده ها درگیری بیشتری با هم دارند که نیاز به مشاوره را بیشتر می کند.

این شهروند تصریح کرد: اما چون هزینه های زندگی زیاد شده و درآمد خانواده ها کفاف تامین نیازها را نمی دهد، قطعا مشاوره در اولویت های آخر قرار می گیرد یا اصلا دیده نمی شود، زوجین حتی ممکن است ماه ها با هم قهر باشند و یا در هفته چندین بار دعوا کنند اما باز هم به مشاور مراجعه نمی کنند.

سیر صعودی طلاق

مریم بجدی کارشناس اداره فرهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: روند افزایش طلاق در کشور ما طی سال‌های اخیر سیر صعودی داشته و هر ساله آمار نگران‌کننده‌ای از میزان طلاق در کشور منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان هر چند از نظر آماری جز استان های پایان است، اما روند صعودی سالانه طلاق نگران کننده است، به همین دلیل در سال‌های اخیر طرح‌های مختلفی از سوی مسئولان دستگاه‌های مرتبط برای مهار روند فزآینده طلاق ارایه شده است.

این کارشناس اظهار کرد: بسیاری از این طرح‌ها به ارائه خدمات مشاوره و روانشناختی قبل و بعد از ازدواج اشاره دارند.

بجدی تصریح کرد: مشاوره‌های قبل از ازدواج خوب است، به شرطی که افراد در اطراف خودشان انسان های موثق و قابل قبولی داشته باشند.

کارشناس اداره فرهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از نکات مهم در مشاوره این است که انسان باید به این نتیجه رسیده باشد که در دنیا تخصص‌های مختلفی وجود دارد که یکی از این تخصص‌ها روانشناسی و مشاوره است.

وی خاطرنشان کرد: اگر فرد به این نتیجه رسیده باشد، برای او مشروعیت قائل است و خودبه‌خود حرف‌های او را می‌پذیرد، اگر کسی با پای خودش به مشاوره برود، اثرپذیری از این مشاوره بالا خواهد بود.

این مقام مسئول افزود: قطعا مشاوره‌های قبل و بعد از ازدواج بر کاهش نرخ طلاق تاثیر جدی دارد، مشاوره‌ دهندگان هم باید مشاوران خوبی باشند و اقتضائات فرهنگی، اجتماعی جامعه ما را خوب بشناسند.

بجدی اظهار کرد: گاهی من ایده‌آل‌هایی از یک جامعه دارم و می‌گویم آن جامعه را می‌پسندم، اما ما باید با اقتضائات جامعه خودمان ببینیم چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم که جامعه وضعیت سالم‌تری داشته باشد.
 
کاهش 19 درصدی طلاق با فعالیت مراکز مشاوره
 
وی عنوان کرد: مراکز مشاوره در استان برای آموزش و فرهنگ سازی قبل، حین و بعد از ازدواج تشکیل شده و نقش مهمی در تحکیم خانواده و جلوگیری از طلاق وجود دارند، طرح فعالیت مراکز مشاوره در استان در کاهش روند طلاق بیش از19درصد موفقیت کسب کرده است.

کارشناس اداره فرهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سال های اخیر با تصویب قانون حمایت از خانواده در سال 1391مقرر شد در کنار دادگاه های خانواده مراکز مشاوره راه اندازی شود.

بجدی گفت: در سال 95 با ابلاغ دستورالعمل شیوه نامه مراکز مشاوره، پنج مرکز مشاوره در کنار دادگاه های خانواده استان شروع به فعالیت کردند.

وی تصریح کرد: تاکنون بیش از پنج هزار نفر ساعت مشاوره انجام پذیرفته که 19 درصد به صلح و سارش انجامیده است و همه ساله برای توانمند سازی مشاوران، کارگاه های آموزشی مداخله در فرآیند طلاق برگزار می شود.

کارشناس اداره فرهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بیان کرد: بی تردید نقش انکار ناپذیر مشاوره ­ها در کاهش طلاق چه پیش از ازدواج و چه پس از آن بر هیچ کس پوشیده نیست.

بجدی عنوان کرد: واقعیت این است که بسیاری از جوانان بدون اینکه مهارت لازم برای تشکیل خانواده را داشته باشند، ازدواج می‌کنند و در زندگی مشترک اولین بحران‌ها آنها را از پا در می­آورد و کارشان را به طلاق می‌کشاند.

گرانی، مانع استفاده از خدمات مشاوره

وی ادامه داد: اگر افراد قبل و بعد از ازدواج به مشاور مراجعه کنند، تا حد زیادی مسائل آنها قابل حل است. در حالی که اکنون بسیاری از افراد به اهمیت مشاوره واقفند، اما گرانی این نوع خدمات باعث می‌شود همچنان درصد بالایی از افراد چه قبل و چه بعد از ازدواج نتوانند از آن استفاده کنند.

این مقام مسئول افزود: سوال اینجاست که اگر مشاوره را تا این حد در دوام زندگی موثر می دانیم، چرا ساز و کار‌هایی برای دسترسی آسان به مشاور به وجود نمی آوریم؟

انتهای پیام/
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjttevouqetxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما