تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۱
موقعیت ویژه سیستان و بلوچستان در بازه زمانی کوتاهی سبب راه اندازی خط کشتیرانی میان کشورهای ایران و عمان شد، اما به دلایل نامعلوم سفرهای دریایی بین این 2 کشور لغو و پتانسیل های ویژه ناشی از رونق گردشگری در این حوزه هم در هاله ای از ابهام فرو رفت.
مکران؛‌ چشم‌انتظار سفرهای دریایی ایران و عمان/ پتانسیل مرز شرقی برای رونق گردشگری دریایی
به گزارش عصرهامون، 15 مهرماه 99 ولی تیموری، معاون گردشگری کشور در نشست مجازی بررسی راهکارهای تقویت همکاری‌های گردشگری ایران و عمان گفت: یکی از راهکارهای توسعه گردشگری دو کشور تحقق برنامه اجرایی همکاری های گردشگری است که با ملاحظات شیوع ویروس کرونا، در مسیر عملیاتی قرار خواهد گرفت.
 
تیموری با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان از دیرباز پیشینه روابط تاریخی و فرهنگی عمیقی داشته‌اند گفت: نیاز است با تبادل گردشگر و تقویت این حوزه روابط موجود استمرار و استحکام یابد.
 
 تیموری افزود: در سال گذشته تبادل گردشگر میان ایران و عمان با رشد دو برابری مواجه بود که این شرایط سرآغاز خوبی در زمینه همکاری‌های این حوزه در ایام کرونا و پسا‌کرونا خواهد شد. منتها طبق پیش‌بینی‌ها زمان همزیستی با ویروس کرونا طولانی خواهد بود و نیاز است تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ضوابط تعیین شده تداوم همکاری‌های گردشگری محقق شود.
 
سیستان و بلوچستان به از طریق دریای عمان قابلیت ارتباط با کشورهای زیادی را دارد و می تواند سبب توسعه گردشگری محور جنوب شرق کشور و نیز جمهوری اسلامی ایران شود.
 
پتانسیل های ورود گردشگران عمانی به سیستان و بلوچستان
 
از این حیث مردمان کشور عمان به دلیل عقبه خویشاوندی با ساکنان سیستان و بلوچستان تمایل زیادی به توسعه ارتباطات میان این دو کشور دارند، بخش زیادی از جمعیت عمان را بومیان بلوچستان تشکیل می دهند که حضور آن ها در استان می تواند سبب توسعه گردشگری جنوب شرق شود.
 
به علاوه بسیاری از آن ها سرمایه دارانی هستند که می توانند در سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری کنند و موقعیت استراتژیک این استان را بیش از پیش به دیگران معرفی کنند.
 
در سال های اخیر خط کشتیرانی میان ایران و عمان با محوریت چابهار بر قرار شد و مردمان این دو سرزمین می توانستند در سایه گردشگری دریایی به راحتی رفت و آمد کنند.
 
اما این موقعیت ممتاز و ویژه پس از مدتی به دچار چالش و سفرهای دریایی میان این دو کشور لغو شد و از این رو پتانسیل های ویژه در این زمینه به صورت معلق باقی ماند.
 
 
زنگ آغاز گردشگری دریایی ایران و عمان زده شد
 
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: زنگ آغاز گردشگری دریایی ایران و عمان به واسطه نگاه ویژه وزیر میراث فرهنگی به چابهار و دَرَک در دو سال گذشته زده شد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: وزیر میراث فرهنگی در این سفر راه اندازی گردشگری دریایی ایران و عمان به استاندار اعلام کرد و پیگیری های لازم صورت گرفت تا بتوانیم به سمت خوبی برویم.
 
وی ادامه داد: در یک بازه زمانی هم خط کشتیرانی ایران به عمان از طریق بندر چابهار به مسقط شکل گرفت، ولی به دلایل نامشخص از جمله موضوعات هزینه ای، این خط لغو شد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در دیداری که به همراه نماینده مردم چابهار با وزیر میراث فرهنگی بر پیگیری این موضوع تاکید شد تا در زمینه گردشگری چابهار، سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کشور با محوریت بندر اقیانوسی ایران شکل بگیرد.
 
سیستان و بلوچستان پایلوت گردشگری دریایی معرفی شود
 
جلالزایی خاطرنشان کرد: این موضوع را با مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان پیگیری کردیم و اراده بر شکل گیری این مسیر است تا سیستان و بلوچستان را به عنوان پایلوت در زمینه گردشگری دریایی معرفی کنیم و ظرفیت های وجودی را می توان برای ارتقا و توسعه قابلیت های گردشگری سیستان و بلوچستان که قطعا در گردشگری ایران تاثیر می گذارد به کار گرفت.
 
وی ادامه داد: این عامل می تواند به عنوان دلیلی برای باشد تا جمعیت گردشگری کشورهای حاشیه اقیانوس هند به محوریت عمان وارد ایران شوند واز طریق مرز زمینی، دریایی چابهار به دیگر نقاط کشور بروند و ما امیدواریم بر اساس نگاه خوبی که در این زمینه وجود دارد بتوانیم این مهم را سریعتر رقم بزنیم.
 
جلالزایی اظهار کرد: بر این اساس می توان در آینده بخشی از اندیشه توسعه محور شرق را بر مبنای ظرفیت گردشگری رقم زد و اعتقاد داریم این موضوع می تواند در آینده تاثیر خاصی داشته باشد و نمود آن برای مردم ایران وسیستان و بلوچستان قابل لمس خواهد بود.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: به علاوه ظرفیت خوبی از مردم سیستان و بلوچستان در کشور عمان وجود دارد و این پتانسیل می تواند در سرمایه گذاری، آمد و شد نمود پیدا کنند و اندیشه های آن ها کاربردی شود.
 
وی خاطرنشان کرد: این افراد می توانند در زمینه سرمایه گذاری، زیرساختی و آمد و شد به عنوان مردمانی گذارانی که در استان عقبه قوی دارند از طریق دریا، مرز هوایی و زمینی به ورود.
 
 
فرصت های سرمایه گذاری در راه اندازی مجدد خط کشتیرانی چابهار مسقط
 
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: راه اندازی مجدد خط کشتیرانی چابهار مسقط با توجه به فرصت های سرمایه گذاری و روابط فرهنگی نزدیک با مردم کشور عمان از مطالبات مهم در دیدار اخیر با وزیر میراث فرهنگی بود.
 
وی ادامه داد: وزیر میراث فرهنگی در این جلسه برای راه اندازی خط کشتیرانی ایران عمان قول مساعد داد تا با مشارکت سازمان بنادر و دریانوردی این مهم اجرایی شود.
 
ضرورت استفاده از ظرفیت هموطنان مقیم کشور عمان
 
علی اصغر تباوار عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: ۶۰ درصد جمعیت بومی عمان مردمان بلوچی است که از سیستان و بلوچستان مهاجرت کردند و استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور بسیار خوب است و می‌تواند موقعیت ویژه ای را رقم زند.

تباوار گفت: در صورتی که ارتباطات قوی تر شود و زیرساخت های لازم وجود داشته باشد ایرانیان ساکن در عمان می توانند در استان ما سرمایه‌گذاری داشته باشند.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgww9qqak9w74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما