تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۵
این روزها که کرونا در گوشه و کنار جولان می دهد، در تداوم صف های طولانی که هر روز به بهانه عرضه کالایی خاص و به گفته مردم بر اثر اهمال کاری و بی توجهی مسئولان امر ایجاد می شود، صف های نان صدای مردم جنوب شرق کشور را در آورده است.
تنور داغ کووید 19 در صف نانوایی ها/مسئولان توپ را در زمین قاچاقچیان انداختند
به گزارش عصرهامون؛ دست هایشان از شدت سرما یخ زده است، از یک سو هراس جانشان را دارند و از طرف دیگر ترس از دست دادن نوبتشان را، بنابراین مجبورند تن به ایستادن در صف و لابه لای جمعیت را بدهند، چراکه قصه نان است و نمی توانند عطایش را به لقایش ببخشند، به هر حال اگر خودشان آستانه صبرشان زیاد باشد، کودکانشان نمی توانند گرسنگی را تحمل کنند.
 
این حکایت این روزهای مردمی است که قوت غالبشان نان است، مردمی که به صبوری شهره هستند، اما دیگر صدایشان از ناملایمتی ها درآمده، چراکه به اذعان خودشان ساعات طولانی از روز را باید در صف های گاز، نان، روغن، سوخت و دیگر اقلام ضروری صرف کنند.
 
پدرهایی که خسته از سر کار می آیند، دیگر کلافه شده اند، آن ها می گویند صف های دیگر را با هر سختی که بود تحمل می کردیم، اما ایستادن در صف نان که این روزها حکایت هر روشان است، شرایط را برایشان سخت و کاسه صبرشان را لبریز کرده است.
 
آن هم در روزهایی که کرونا به اندازه کافی زندگی و معیشت، روح و روان خانواده ها را تحت تاثیر قرار داده است و از سویی هم در روزهایی که بر فاصله گذاری اجتماعی تاکید می شود، مردم در صف هایی که ممکن است کرونا در آن کمین کرده باشد، باید ساعت ها بایستند.
 
اگر از صف ها رهایی یابیم شاید بتوانیم به زندگی فکر کنیم
 
رشیدی، یکی از شهروندان زاهدانی که از ایستادن در صف نانوایی به ستوه آمده، به خبرنگار ما می گوید: اگر در سیستان و  بلوچستان از صف گاز، سوخت، مرغ، برنج، روزغن و این روزها هم نان رهایی یابیم، شاید بتوانیم به زندگی هم فکر کنیم.
 
وی ادامه می دهد: همه زندگی مان این روزها پر از دغدغه شده است، یک بار باید برای تهیه آب بدویم، هنوز این تمام نشده باید در صف نان بایستیم، صف های دیگر هم که در سایه اهمال کاری ها پایانی ندارد، جای خود دارد.
 
تا دیروز صف سوخت بود، امروز صف نان اضافه شد
 
گلدوی، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی در این باره به خبرنگار ما می گوید: مشخص نیست چه اتفاقی افتاده که صف های نانوایی به یک باره شلوغ شده است، مسئولان باید فکری برای این موضوع کنند تا سلامت مردم در این صف ها به خطر نیفتد.

وی افزود: مجبور هستم در این سرما و شرایط کرونا حداقل یک ساعت در صف بمانم، به جای اینکه روز به روز شرایط آسایش مردم فراهم شود صفی جدید به صف های قبلی اضافه می شود، تا دیروز صف بنزین و کپسول گاز می ایستادیم، امروز نانوایی نیز افزوده شد.


میرادی، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی نیز بیان می کند: روز گذشته بعد از کلی معطلی در صف نانوایی، نان به من نرسید و به ناچار به نانوایی دیگری مراجعه کردم و دوباره در صف ایستادم، تا چند وقت پیش بدون هیچ دردسر و صفی نان تهیه می کردیم اکنون چه اتفاقی افتاده که نان یافت نمی شود؟
 
صف های شلوغ نانوایی های ایرانشهر به کام کووید_۱۹
 
اما این قصه پر غصه فقط مختص زاهدان نیست، در دیگر شهرهای استان نیز مردم با این معضل دست و پنجه نرم می کنند، محمد بصیر پورانی، یکی از شهروندان ایرانشهری با اشاره به شلوغی نانوایی ها در این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ما اذعان می کند: مدتیست که نانوایی های این شهر شلوغ شده و با شرایط پیش آمده در جامعه و ویروس کرونا با ترس و دلهره در صف به انتظار می نشینیم.
 
وی با بیان این که مردم ایرانشهر در انتظار پیگیری مسئولان امر صف های شلوغ نانوایی ها هستند، اضافه می کند:: وقتی دلیل شلوغی و کمبود نان را از نانوایی داران جویا می شویم، آنان می گویند، مدتی است که سهمیه آرد به اندازه کافی دریافت نمی کنیم.
 
نظارت های سختگیرانه و افزایش سهمیه آرد
 
علی شعبانی، سرپرست معاونت و فرمانداری ویژه ایرانشهر در این باره به خبرنگار ما می گوید: در جلسه کارگروه نظارتی مقرر شد کمیته این منطقه پیگیری های لازم را با هدف تحویل سهمیه به ذی نفعان و مصرف کننده واقعی انجام دهند.
 
 وی ادامه می دهد: به منظور رفع این مشکل با جا به جا کنندگان و فروش غیر قانونی، آرد با شدت و قاطعیت برخورد می شود و در صورت مشاهده واحد متخلف، در مرحله اول و دوم به یک ماه تعطیل و تعلیق سه ماهه و مراحل بعدی لغو پروانه جریمه خواهد شد.
 
وی با بیان این که تعداد نانوایی های شهرستان فراوان است و مجوز جدید صادر نخواهد شد، بیان می کند: توزیع آرد روستایی و عشایری باید به تائید بخشداران و دهیاران روستاهای دارای دهیاری برسد.
 
سرپرست معاونت استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر ادامه می دهد: دستگاه های نظارتی موظف است در خصوص ارتباط سیستمی سامانه حمل سهمیه آرد و فرآیند صدور حواله، ارسال بار، دریافت و توزیع به صورت سیستمی نظارت دقیق داشته باشد.
 
به گفته شعبانی، کمیته نظارت آرد و نان باید به طور مستمر بر روند فعالیت نانوایی ها، کمیت و کیفیت نان، نرخ ها و وزن آن، توزیع به موقع آرد و پخت لازم نظارت داشته باشند.
 
برخورد قانونی با 38 نانوایی متخلف

محمد قاسمی، معاون اموربازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: با توجه به مصوبه کارگروه آرد و نان شهرستان زاهدان، نانوایی ها باید طبق ساعت پخت اعلام شده، فعالیت کنند که همکاران ما بر نحوه اجرای این امر نظارت خواهند داشت.

وی می افزاید: علاوه بر تغییر ساعات پخت نان در نانوایی های زاهدان، شیفت آنها نیز تغییر می کند، با توجه به ازدحام و شلوغی صف ها در ساعات بعد از ظهر و هنگام تعطیلی کارمندان و کارگران و افزایش مراجعات در این زمان، تلاش کردیم تا از ساعت های شیفت صبح بکاهیم و به عصر اضافه کنیم.

وی خاطرنشان می کند: ماه قبل سهمیه آرد به زاهدان اضافه شد و برای کاهش صف های طویل نانوایی، سهمیه دیگری نیز به این شهرستان اختصاص یافت که به نانوایی هایی که تعلق گرفت که مردم بیشتر مراجعه می کنند، ساعت کاری این خبازی ها نیز افزایش پیدا کرد تا از ادحام جمعیت برای تهیه نان جلوگیری شود.

قاسمی با اشاره به افزایش نظارت بر فعالیت نانوایی ها، تاکید می کند: بازرسان اداره صمت نیز بر چگونگی فعالیت خبازی ها، تعطیلی بی مورد در ساعات کاری، کم فروشی و گران فروشی، فروش آرد در خارج از شبکه نظارت دارند و از ابتدای دی ماه 264 بازدید از نانوایی ها انجام و با 38 واحد متخلف برخورد قانونی شده و متخلفان به تعزیرات حکومتی معرفی شده اند.

قاچاق آرد به آن سوی مرزها

این مسئول ادامه می دهد: این بازرسی ها با هدف کاهش صف های طویل، افزایش سهمیه، نظارت بر کیفیت نان و افزایش ساعات فعالیت نانوایی به صورت مستمر انجام می شود، قاچاق آرد به دلیل افزایش قیمت کیسه در آن سوی مرز باعث شده است تا برخی با توجه به قیمت چهارصد تا پانصد هزار تومانی این کالای اساسی در مرز، اقدام به فروش سهمیه خود کنند و این موضوع باعث شده است تا سهمیه آرد از مسیر اصلی خارج شود.

وی تصریح می کند: قیمت یک کیسه آرد در بازار آزاد در گذشته 60 تا 70 هزار تومان بود و اکنون به 130 تا 150 هزار تومان رسیده است، بنابراین خرید آرد از بازار، پخت اضافه نان و افزایش ساعات کاری برای نانواها مقرون به صرفه نیست و برخی نانوایی ها که در گذشته مازاد بر سهمیه نان پخت می کردند، این کار را انجام نمی دهند، چراکه خرید آزاد نان برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و این موضوع در بازار خودش را به صورت صف های طولانی نشان می دهد.

کمبود 1300 تنی آرد در زاهدان

معاون امور بازرسی سازمان صمت سیستان و بلوچستان نان را قوت غالب مردم عنوان و اذعان می کند: مصرف نان به دلیل شرایط اقتصادی افزایش یافته  و نیاز است تا بازبینی در سهمیه اختصاصی آرد به زاهدان انجام شود و استانداری و فرمانداری باید با توجه به افزایش سرانه مصرف، مشکل کمبود آن را برطرف کنند، اکنون 6 هزار و دویست تن سهمیه آرد این شهرستان است که با توجه به رشد جمعیت و سرانه مصرف 10 کیلوگرم به طور تقریبی هزار و سیصد تن کسری در این شهرستان داریم و باید با نظارت و افزایش سهمیه این کمبودها جبران شود.

وی می گوید: با پیگیری انجام شده سهمیه سه هزار تنی از گندم  به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است، اما این میزان با توجه به رشد جمعیت، کافی نیست و سهمیه بیشتری برای رفع مشکل باید در نظر گرفت و از سوی دیگر با قاچاق آرد به آن سوی مرزها مقابله شود، هر نانوایی که سهمیه آرد را در شبکه تولید قرار ندهد و توزیع مناسبی نداشته باشد، سهمیه آن به مدت سه ماه قطع خواهد شد، یا 30 درصد کاهش می یابد و به نانوایی های دیگر که فعالیت قابل قبولی دارند، اختصاص پیدا می کند، از سوی دیگر پرونده تخلف آن نیز به تعزیرات حکومتی ارجاع و جریمه می شود.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdciq5azyt1apu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها