تاریخ انتشار :شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۸
تبدیل قاچاق سوخت به تجارت قانونی با هدف تامین معیشت مرزنشینان و جلوگیری از خروج سرمایه های ملی و انرژی به صورت قاچاق می تواند سبب اشتغال جوانان استان های مرزی و بهبود فضای کسب و کار شود.
تجارت قانونی سوخت؛ شاه کلید رونق اقتصادی در استان های مرزی است / بهبود معیشت؛ سهم پیله وران از یارانه حمل و نقل
به گزارش عصرهامون، چندی پیش محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت و گوی تلویزیونی به موضوع سوخت و بنزین اشاره کرد.

وی در این زمینه گفت: 50 درصد خانوارها خودرو ندارند و 50 درصد باقی مانده ماشین ندارند و در این میان یارانه ای در حوزه انرژی به خودروها داده می شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: فرد مستضعفی که خودرو ندارد و کسانی که در شهرستان و روستاهای دور دست زندگی می کنند به مترو دسترسی نداشته و خودرو ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: سوال اینجاست چرا باید برای آن ها که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند به حمل و نقل سرویس بدهیم، اما افرادی که در حاشیه هستند اتوبوس و مترو ندارند، یارانه حمل و نقل هم ندارند و پول بنزین هم دریافت نمی کنند.

قالیباف ادامه داد: در این میان افرادی هم هستند که  به تعداد اعضای خانواده یک خودرو دارند و بنزین سه هزار تومانی هم هرچه می خواهند مصرف می کنند.

وی با اشاره به زمانی که فرمانده نیروی انتظامی بود گفت: حاشیه مرز فردی بنزین می برد و او را زدند و کشته شد، پدرش به من گفت گناه فرزند من چیست که ماشین نداشت بنزین را در باک بریزد و سهم بنزین خود را اینگونه استفاده کرد؟

این مقام مسئول اظهار کرد: چگونه است که یک پیرمرد روستایی در زهک سیستان و بلوچستان با 75 سال سن این موضوع را متوجه می شود و ما مسئولان متوجه نمی شویم؟

یارانه حمل و نقل و انرژی برای همه

صادرات قانونمند سوخت با همکاری پیله وران در مرز می تواند از هدررفت میلیون ها لیتر سرمایه ملی در قالب قاچاق کالا جلوگیری کند.

با تبدیل قاچاق سوخت به تجارت قانونی علاوه بر هدفمند کردن صادرات این نوع انرژی، می توان از ظرفیت نیروی انسانی جوان و جویای کار مرزنشین استفاده و از این حیث زمینه را برای ایجاد اشتغال در منطقه فراهم کرد.

در صورتی که تجارت قانونی سوخت با هدف برقراری عدالت اجتماعی و بهره مندی همه اقشار جامعه از یارانه های انرژی و حمل و نقل صورت گیرد گره بسیاری از مشکلات معیشتی در استان های مرزی باز می شود.

تبدیل قاچاق سوخت به تجارت قانونی؛ هدف اصلی طرح رزاق

محمدهادي مرعشي، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در این زمینه بیان کرد: تبدیل قاچاق سوخت به تجارت قانونی هدف اصلی طرح رزاق است، اما نحوه اجرای طرح ایراداتی دارد و باید ساز و کار اجرای طرح به گونه ای دیگر برنامه‌ریزی شود.

وی بیان کرد: معیشت مرزنشینان به شکلی که در قالب طرح مصوب شده است باید تامین و علاوه بر آن مشکلات دستگاه‌های امنیتی نیز در حوزه مسائل مربوط به قاچاق سوخت برطرف شود.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: فروش فرآورده‌های نفتی برای پیمانکاران دخیل در این طرح باید به نحوی تعریف شود که مقرون به صرفه باشد، در حالی که اکنون خرید فرآورده ها به قیمت ۱۰ دلار زیر قیمت بورس و هزینه های حمل، برای پیمانکاران مقرون به صرفه نیست.

وی ادامه داد: بر اساس توافقات اولیه در این طرح مقرر شده ارائه سوخت در سیستان و بلوچستان تحویل شود، اما در حال حاضر بندرعباس مبدا تحویل سوخت قرار گرفته که برای به صرفه شدن باید سوخت در کرمان و یا در چابهار تحویل شود.

همسایگان شرقی نیازمند به انرژی

ملک فاضلی، رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: سیستان و بلوچستان بیشترین مرز خاکی را با 2 کشور همسایه نیازمند به ویژه در زمینه انرژی دارد.

وی ادامه داد: این 2 کشور مسلمان و دوست ما هستند و سیستان و بلوچستان نزدیک به هزار و 100 کیلومتر مرز خاکی را با افغانستان و پاکستان دارد.

نماینده مردم سراوان، سیب و سوران و مهرستان اظهار کرد: این همسایگان 300 میلیون نفر جمعیت دارند و یکی از راه های شکستن تحریم ارتباط تجاری با این همسایگان در همه زمینه هاست.

وی تصریح کرد: خوشبختانه برادران سپاه پاسداران اقدام منظم و گستره ای را در این زمینه انجام می دهند، چندین جلسه که با فرمانده قرارگاه منطقه‌ای قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه داشتم که سردار کرمی نظر مثبتی در زمینه اجرای منویات مقام معظم رهبری برای رسیدگی به محرومان دارد.

طرح رزاق کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها را در پی دارد

فاضلی تصریح کرد: امیدواریم این طرح ها از جمله طرح رزاق سبب اشتغال در منطقه شود و خنثی کردن تحریم ها را در پی داشته باشد که یکی از راه ها همین است و می تواند اشتغال را در جامعه رقم زند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرح رزاق در جامعه و میان محرومان می تواند سبب کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها شود، اگر روستایی که قبلا به شهر آمده متوجه شود که در دل روستای خود درآمد معقولی دارد قطعا به روستا بر می گردد و مهاجرت  معکوس رخ می دهد.

فاضلی اظهار کرد: حاشیه نشینی در زاهدان، ایرانشهر و سراوان به دلیل بیکاری در روستاهاست و اگر ما می خواهیم حاشیه نشینی را از بین ببریم باید به روستا برسیم، نه اینکه ساختمان سازی و خیابان سازی در جوار شهر داشته باشیم، زیرا این کار می تواند سبب افزایش حاشیه نشینی و تشویق به مهاجرت به شهرها می شود.

انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3t9qtak9wq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها