تاریخ انتشار :شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۴
پنج هزار معلم سیستان و بلوچستان خرید خدمات، سرباز معلم، شرکتی و حق التدریس هستند و به دلیل آینده شغلی نامشخص و دریافت حقوق اندک، آن هم در شرایط سخت آموزگاری در جنوب شرق کشور انگیزه چندانی برای تدریس ندارند.
کیفیت آموزشی؛ شاخصی که با تصمیم اشتباه دولت افت کرد/ انگیزه شغلی؛ حلقه مفقوده تدریس در جنوب شرق کشور
به گزارش عصرهامون، مشق محرومیت در مدارس جنوب شرق کشور پایانی ندارد، دانش آموزان سیستان و بلوچستان در دوران تحصیل خود رنج های زیادی را متحمل می شوند، از نبود فضای آموزشی استاندارد گرفته تا ایمنی مدارس.

در این میان کمبود معلم هم یکی از دغدغه های آموزش و پرورش شهرستان های سیستان و بلوچستان محسوب می شود، بسیاری از معلمان در سیستان و بلوچستان خرید خدمات، شرکتی و سرباز معلم هستند و با حقوق اندکی این کار را ادامه می دهند که طبیعتا انگیزه چندانی برای ادامه مسیر و تدریس ندارند.

برخی از شهرستان ها از محرومیت بیشتری رنج می برند، از جمله راسک که بیش از 70 درصد معلمان آن این شرایط را دارند و این موضوع در کیفیت آموزش هم سهیم است.

سیستان و بلوچستان به گواه نظر بسیاری از کارشناسان و مطالعات علمی جهان سرزمینی سرشار از پتانسیل و استعداد است و فرزندان آن ار شمال تا جنوب دارای بهره هوشی بالایی هستند.

با این وجود به دلیل ضعف در شاخص های آموزشی و کمبود امکانات این استعدادها هدر می رود و بدون اینکه به بلوغ برسد در نطفه خفه می شود.

سرانه اندک فضای آموزشی و نسبت معلم به دانش آموز

عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، بمپور، راسک و بخش های بنت، لاشار، آهوران و آشار در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: در حوزه انتخابیه ایرانشهر 9 منطقه آموزش و پرورش وجود دارد و به علاوه نیمی از منطقه مهرستان نظیر بخش آشار را هم شامل می شود.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان 32 منطقه آموزش و پرورش دارد و سرانه فضای آموزشی در راسک و سرباز کمتر از 2 بوده، در حالی که استاندارد آن در کشور پنج است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نسبت معلم به دانش آموز که در کل کشور 20 بوده که این رقم در سرباز و راسک بالای 40 است.
 
70 درصد معلمان در راسک خرید خدمات، شرکتی و سرباز معلم هستند
 
درخشان بیان کرد: معلمان پیمانی و رسمی با انگیزه به کلاس های درس می روند، در حالی که 70 درصد معلم ها در راسک خرید خدمات، شرکتی و سرباز معلم هستند و با این اوصاف معلم انگیزه ای برای تعلیم و تربیت ندارد، زیرا با حداقل دستمزد فعالیت می کند و همان حقوق حداقلی هم به درستی به آن ها پرداخت نمی شود.

نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، بمپور، راسک و بخش های بنت، لاشار، آهوران و آشار در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: معلمان پیمانی و رسمی از کانال های خوبی وارد مجموعه آموزش و پرورش شده اند، آزمون های لازم را گذرانده، سواد و توانمندی بیشتری دارد و بسیاری از آن ها فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان هستند که این موضوع درمورد معلمان خرید خدمات، شرکتی و سرباز معلم صدق نمی کند.

وی تصریح کرد: در چندماه اخیر که در مجلس هستم بیشتر دغدغه ام آموزش و پرورش بوده، ارتقای سرانه فصای آموزشی و گرفتن سهمیه جذب معلمان برای مناطق کم برخوردار و ارتباط با خیران و سازمان نوسازی کل کشور از مسائلی است که پیگیری می کنم، به علاوه آموزش و پرورش ایرانشهر باید بنیه قوی تری داشته باشد تا بتواند کمک حال مناطق کوچکتر باشد.
 
طرح "جذب معلمان خرید خدمتی" بار مالی ندارد
 
معین الدین سعیدی، عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان هم در این زمینه با یادآوری اینکه دولت در قانون بودجه ۹۹ مبلغ ۹۴۰ میلیارد تومان را برای برون سپاری پروژه خرید خدماتی‌ها در نظر گرفته است به یکی از رسانه ها گفت: محل اعتباری طرح "جذب معلمان خرید خدمتی" همین ردیف است و به همین دلیل این طرح بار مالی ندارد.
 
وی در تشریح طرح ارائه شده به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری برای ساماندهی معلمان خرید خدماتی، اظهار کرد: با توجه به نیاز حدود 200 هزار معلم در آموزش و پرورش، این طرح برای جذب حداقل 16 هزار معلم خرید خدماتی تدوین شده است و به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه شد.
 
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با نظر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این  طرح به کمیته آموزش و پرورش کمیسیون ارجاع شد، افزود: هدف از این تصمیم در کمیسیون آموزش، ادغام این طرح با طرح تعیین تکلیف نیروهای بلاتکلیف حق التدریس، نهضتی و پیش دبستانی است که جامعه‌ای حدود 100 هزار معلم را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در قانون بودجه سال 99 بالغ بر 940 میلیارد تومان برای برون سپاری طرح خرید خدمات در آموزش و پرورش پیش بینی شده است، اجرای طرح "جذب معلمان خرید خدمتی" بار مالی جدیدی بر دولت تحمیل نخواهد کرد و مشمول اصل 75 قانون اساسی نمی‌شود.
 
سعیدی افزود: همچنین در طرح "جذب معلمان خرید خدمتی" تأکید شده که معلمان مشمول این طرح باید دوره‌ای آموزشی در دانشگاه فرهنگیان را پشت سر بگذارند تا منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص ورود معلم به آموزش و پرورش از درگاه دانشگاه فرهنگیان نیز به درستی اجرایی شود.
 
سیستان و بلوچستان 5 هزار معلم خرید خدماتی دارد
 
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس تصریح کرد: از طریق کمیسیون آموزش پیگیر ارائه طرح مذکور به صحن خواهیم بود تا این طرح یا به صورت مستقل یا به صورت ادغامی با سایر گروه‌های پیش دبستانی، نهضتی و حق التدریس به صحن مجلس ارائه شود.

سعیدی حاطرنشان کرد: از 16 هزار معلم خرید خدمات حدود پنج هزار نفر آن‌ها در سیستان و بلوچستان مشغول به تدریس هستند.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqt9q7ak9wx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها