> سیاست های ضعیف اقتصادی آتش به جان بازار لوازم خانگی زد گرانی و رکود، رهاورد بی تدبیری های دنباله دار | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۲
تلاطم توام با رکود در بازار لوازم خانگی روزهای سختی را برای مردم، تولیدکنندگان و عوامل فروش رقم زده که این موضوع از تحریم ها، افزایش نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی و سیاست های ضعیف اقتصادی دولت و بانک مرکزی سرچشمه می گیرد.
سیاست های ضعیف اقتصادی آتش به جان بازار لوازم خانگی زد/ گرانی و رکود، رهاورد بی تدبیری های دنباله دار
به گزارش عصرهامون، بازار لوازم خانگی این روزها در تلاطم و رکود عجیبی به سر می برد، افزایش چند باره قیمت ها از یک سو موجب کاهش قدرت خرید مردم و از سوی دیگر سبب کاهش میزان فروش مراکز عرضه و کارخانجات تولیدی شده است.

از ابتدای امسال قیمت برخی لوازم خانگی اولویت دار مانند تلویزیون و یخچال چندین بار افزایش یافت، به طوریکه اکنون به جرئت می توان گفت اکثر لوازم خانگی و کالاهای برقی آشپزخانه بیش از یک میلیون تومان قیمت دارند و همین امر موجب کاهش خرید مردم شده است.

سیاست های ضعیف اقتصادی در حوزه های مختلف سبب بروز مشکلات زیادی شده است، از گرانی تخم مرغ، مواد لبنی و پروتئینی و کالاهای اساسی تا لوازم خانگی و ملزومات زندگی مردم را با بحران معیشت روبه رو کرده است.

از سوی دیگر تولیدکنندگان کالاها هم با تحریم و گران شدن مواد و قطعات اولیه مورد نیاز با چالش های جدیدی در این حوزه رو به رو شده اند.

افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی از یک سو، تحریم های چندباره و سیاست های ضعیف تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی از سوی دیگر بازار لوازم خانگی را برای تولید کنندگان، عوامل فروش و مردم دچار رکود کرده است.

حذف بسیاری از کالاها از لیست خرید زوج های جوان

به گفته بسیاری از شهروندان به ویژه زوج ها جوان که برای تشکیل زندگی خود اقدام به خرید لوازم خانگی می کنند این افزایش قیمت ها سبب کاهش قدرت خرید آن ها شده است.

با 50 میلیون تومان که در قالب وام ازدواج به جوانان پرداخت می شود به زحمت می توان 2 یا سه قلم از لوازم خانگی را خریداری کرد و باقی آن ها را باید از طریق وام های با درصد سود بیشتر پرداخت کرد.

زوج های جوان در ابتدای زندگی پس انداز چندانی هم ندارند و به همین دلیل برای تامین حداقل لوازم خانگی مورد نیاز خود باید چندین وام خرید کالا دریافت کنند تا بتوانند کالاهای ایرانی را با قیمت های گزاف بخرند.

بحران کنونی ناشی از سیاست های ضعیف اقتصادی دولت و بانک مرکزی

عبدالناصر درخشان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: ارزش پول ملی بسیار به قدرت خرید مردم مرتبط است.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده در هر کشوری که ارزش پول ملی کاهش یابد قدرت خرید مردم هم کم می شود و تورم افسارگسیخته به وجود می آید.

این مقام مسئول گفت: این موضوع به شدت برای مردم قابل ملموس است، زیرا در تامین مایحتاج اولیه زندگی خود دچار مشکل شده اند.

نماینده مردم ایرانشهر بیان کرد: عمده این مشکلات به دلیل تحریم های ظالمانه است که سبب کاهش ارزش پول ملی شده، دولت هم سیاست و تدبیر خاصی در این زمینه ندارد.

وی ادامه داد: معتقدم ارزش پول مالی ما به این شدت پایین نیست و سیاست های بانک مرکزی این مشکلات را به وجود آورده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تحریم هستیم، اما اگر خودتحریمی هم وجود داشته باشد شرایط سخت می شود، خیلی از کالاهای مورد نیاز در بازار وجود ندارد که خود به خود افزایش قیمت رخ می دهد.

نماینده مردم ایرانشهر گفت: در تامین مواد اولیه وابستگی داریم و وقتی کارخانه نتواند آن را تامین کند کمبود کالا خواهیم داشت که سبب رشد قیمت می شود.

شناسه دار کردن لوازم خانگی

محمد قاسمی معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: همکاران ما در زمینه نظارت و بازدید از مراکز عرضه لوازم خانگی درخواست فاکتور می کنند که سود قانونی مشخص شده است.

وی ادامه داد: سود قانونی لوازم خانگی با قیمت بیش از یک میلیون تومان هفت درصد و لوازم خانگی با قیمت کمتر از یک میلیون تومان 10 درصد است.

این مقام مسئول تصریح کرد: بیشتر لوازم خانگی بیش از یک میلیون تومان قیمت دارند که سود آن هفت درصد است و واحد عرضه لوازم خانگی مجاز است همان سود هفت درصد را که توسط هیئت عالی نظارت اعلام شده است رعایت کند.

قاسمی عنوان کرد: قیمت برخی کالاها افزایش پیدا کرده است، ما طرحی با عنوان شناسه دار کردن لوازم خانگی اجرا کردیم که هشت قلم کالا در این طرح قرار گرفتند و از سال گذشته این طرح آغاز شده است.

معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان گفت: واحدهای تولیدی و واحدهای صنفی خرده و عمده فروش و وارد کنندگان لوازم خانگی بر اساس این طرح موظف شدند شناسه کالا را روی کالا وارد کنند.

وی بیان کرد: کد شناسه کالا 13 رقمی است که بر اساس ماده هفت قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور باید به عنوان کد رهگیری بر روی کالا نصب شود و مشخص باشد که کالای مربوطه چه مسیری را طی کرده است.

قاسمی گفت: اگر کالا حتی ایرانی این شناسه را نصب نکرده باشد قاچاق محسوب می شود و این دستورالعمل سال گذشته به همه اصناف کشور اعلام شد و در سیستان و بلوچستان هم به شرکت ها و واحدهای صنفی ابلاغ شده است.

این مقام مسئول افزود: بر اساس این دستورالعمل، واحدهای صنفی موظف شدند کالاهایی مانند یخچال، یخچال فریزر، مایکروویو، مایکروفر، تلویزیون، ال ای دی و ... را شناسه دار کنند و حتی اگر شناسه ندارند با واحد تولیدی و وارد کننده هماهنگ و کالاها را شناسه دار کنند.

خروج ال جی و سامسونگ از بازار ایران در پی تحریم ها

وی تصریح کرد: واردات کالاهای سنگین لوازم خانگی هم به دلایل مختلف قطع شد که 2 شرکت بزرگ ال جی و سامسونگ با توجه به تحریم ها از ایران رفتند، در نتیجه با کمبود مواجه شدیم زیرا این 2 شرکت تلویزیون و یخچال را به بازار کشور تزریق می کرد.

معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان گفت: بر این اساس آمار تولیدی تلویزیون و یخچال سامسونگ در کشور به صفر رسید و از مسیر خارج شد.

قاسمی گفت: یخچال سامسونگ قاچاق در استان 35 تا 38 میلیون تومان قیمت داشت که با اجرای طرح شناسه و ممنوعیت خرید و فروش کالای خارجی این رقم به 70 میلیون تومان رسید زیرا مسیرها مسدود شد و ریسک قاچاق افزایش پیدا کرد. 

وی اظهار کرد: لوازم خانگی تولید داخل 30 درصد نیاز کشور را تولید می کرد و برخی از قطعات ان هم جزو تحریم ها بود و مشکل برای تهیه مواد اولیه وجود داشت، از طرفی قیمت دلار افزایش داشت که به همین دلیل قیمت لوازم خانگی هم بیشتر شد.

افزایش قیمت مواد و قطعات اولیه

قاسمی تصریح کرد: افزایش قیمت محصولات پتروشیمی هم تولیدات پلاستیکی را با رشد قیمت روبه رو کرد که بر لوازم خانگی تاثیرگذار بود.

این مقام مسئول گفت: در سال 98 و 99 قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیر داشت و امسال در چند مرحله رشد داشته است که با توجه به هزینه های تولید و قیمت مواد اولیه رشد داشته است واحدهای تولیدی مجبور به افزایش قیمت شدند.

وی اظهار کرد: این افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار نتیجه تحریم، تامین قطعات، افزایش نرخ ارز و تولید است که سبب شده از ابتدای سال چندین مرحله افزایش قیمت داشتیم، اما این به معنای گران فروشی واحدهای صنفی نیست، اگر مردم با گران فروشی روبه رو شدند به 124 تماس بگیرند تا همکاران ما موضوع را پیگیری کنند.

معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، واحدهای عرضه هم تلاش می کنند با کمترین میزان سود محصول را بفروشند و کارخانجات ما هم برخی از کالاهای پر مصرف را جوابگو نیستند و به دلیل کمبود قطعه نمی تواند به موقع تولید کند.

وی بیان کرد: بازار متلاطمی در لوازم خانگی از تولید کننده تا واحدهای عرضه کننده و مصرف کننده ای که توان خرید ندارند دیده می شود.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjhxevtuqet8z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها