تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۵۲
سیستان و بلوچستان 6 هزار کلاس درس استاندارد نیاز دارد که ساخت آن ها می تواند استان را به شاخص کشوری فضای آموزشی نزدیک و از سوی دیگر زمینه را برای بهره مندی دانش آموزان از عدالت اجتماعی فراهم کند.
سراب سوادآموزی در سایه کمبود سرانه آموزشی/ فاصله سیستان و بلوچستان از شاخص های کشوری معنادار است
به گزارش عصرهامون، سرانه فضای آموزشی شاخصی است که سبب بهبود کیفیت آموزش می شود، داشتن مدرسه و کلاس درس به میزان کافی می تواند دانش آموزان را از عدالت آموزشی برخوردار کند.

سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور بوده، نسبت جمعیت روستاییان هم در این استان بیشتر از شهرنشینان است که نشان میدهد روستاهای این استان نیاز به فضای آموزشی دارند.

پراکندگی روستاها و فاصله آن ها از مرکز شهرستان نشان می دهد بهره مندی دانش آموزان از آموزش نیازمند احداث فضای آموزشی در نزدیکی محل زندگی آن هاست که از این رهگذر دانش آموزان کمتری به بهانه عدم دسترسی به فضای آموزشی ترک تحصیل می کنند.

سیستان و بلوچستان 6 هزار کلاس درس استاندارد نیاز دارد که ساخت آن ها می توان استان را به شاخص کشوری فضای آموزشی نزدیک و از سوی دیگر زمینه را برای بهره مندی دانش آموزان از عدالت اجتماعی فراهم کند.

فاصله زیاد سرانه آموزشی سیستان و بلوچستان از میانگین کشوری

اسماعیل حسین زهی نماینده مردم میرجاوه، خاش و تفتان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: کمبودهایی در حوزه آموزش داریم و میانگین ما از سطح کشور بسیار پایین است، اما امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده به شاخص های کشوری دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: بسیاری از روستاهای ما مکان و فضای کاربردی آموزشی ندارند که دولت عنایت ویژه ای در این زمینه دارد و معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس در این زمینه اقدام کرده است.

حسین زهی اظهار کرد: قرار است موافقت نامه ای تنظیم شود و سازمان نوسازی مدارس کشور به همراه قرارگاه خاتم در روستاهایی که مکان آموزشی ندارند اقدام به ساخت مکان آموزشی کنند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بیشترین تعداد مکان آموزشی ساخته شده در استان ما باشد زیرا سرانه ما نسبت به دیگر استان ها پایین تر است.

نماینده مردم میرجاوه، خاش و تفتان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته به لحاظ شاخص سرانه آموزشی در برخی نقاط سیستان و بلوچستان به میانگین کشوری رسیدیم اما در برخی دیگر با میانگین کشوری فاصله زیادی داریم.

وی عنوان کرد: در زمینه نیروی انسانی هم نبودن معلم یکی از چالش های بزرگ پیش روی حوزه انتخابیه بنده است، زیرا بیشتر از نیروهای خرید خدمت، سربازمعلم و استفاده می شود.

حسین زهی گفت: هنگامی که یک معلم برای منطقه ای سهمیه رسمی استخدام دریافت می کند باید تعهد خود را در آن منطقه بگذراند و امیدوارم آموزش و پرورش معلمان رسمی را در همان شهرستان های تعهد شده به کار بگیرند و اجازه انتقال به آن ها ندهند، زیرا این امر از عدالت به دور است و باید بومی گزینی حتما رعایت شود.

یکی از پایین ترین شاخص‌های سرانه فضای آموزشی برای سیستان و بلوچستان

رضا سرحدی نیا، مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: کل استان حدود 6 هزار کلاس درس کمبود دارد و از سال گذشته تاکنون تفاهم نامه بالغ بر 2 هزار و ۲۰۰ کلاس درس با خیران امضا و اعتباری که در جشنواره 22، سال ۹۸ جمع شد تقریباً ۱۰۷ میلیارد تومان آن تعهد خیران بود که این رقم امسال با بسته ای که سازمان نوسازی کشور برای ما تعیین کرده باید به رقم ۱۳۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰ میلیارد تومان برسد که مبلغ پیشنهادی امسال به راحتی از این میزان عبور خواهد کرد.
 
وی تصریح کرد: یکی از پایین ترین شاخص‌های سرانه فضای آموزشی برای سیستان و بلوچستان است و به رغم تمام تلاشی که داریم برخی از مدارس استان کمبودهایی مانند نمازخانه، سالن ورزشی و ... دارند.

مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان ادامه داد: بیشترین ورود خیران در مقوله ساخت مدرسه و اولویت اول ما نیز ساخت فضای کلاس درس است زیرا تقریباً ۲ متر مربع با سرانه کشور فاصله داریم بر این اساس اولین اولویت ساخت کلاس آموزشی است.

این مقام مسئول گفت: سال گذشته 2 هزارو 12 کلاس درس تحویل آموزش و پرورش استان شد و امسال هم پیش بینی شده تا هزار و۵۰ کلاس درس دیگر تحویل دهیم.

وی با بیان اینکه خیران استان مشارکت پایین تری نسبت به خیران ملی در این زمینه دارند، افزود: در سال ۹۸ برای اولین بار از رقم هزار کلاس درس در استان عبور کردیم که هیچ وقت نوسازی مدارس از این رقم عبور نکرده بود.

سرحدی نیا بیان کرد: سال‌ 96 حدود۷۷۰ کلاس درس، سال 97 حدود۷۴۲ کلاس در سیستان و بلوچستان افتتاح و به بهره برداری رسید که نشان دهنده فعال شدن پروژه‌های نیمه تمام است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdso0ffyt0so6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها