تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۳
مجمع خیرین میراث فرهنگی برای اولین بار در کشور در سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد و ظرفیت خوبی برای حفظ تاریخ و معرفی فرهنگ باستانی منطقه محسوب می شود.
مجمع خیرین میراث فرهنگی؛ ظرفیتی نوبنیاد برای حفظ و اشاعه تاریخ کهن/ ایده های سیستان و بلوچستان قابل تعمیم به کل کشور است
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با پیشینه پنج هزارساله تاریخی دارای آثار باستانی زیادی است و از شمال تا جنوب ان رد پای تاریخ به چشم می خورد.
 
کثرت تمدن های تاریخی در این استان به قدری است که سیستان لقب بهشت باستان شناسی ایران را به خود گرفته است، اراضی پهناور دشت سیستان، زمین های کشاورزی، تپه های کوچک و بزرگ ممکن است در دل خود تاریخ را پنهان کرده باشند.
 
حفاظت از آن ها، تامین زیرساخت ها برای بهره بردن از این ظرفیت های گردشگری و جذب توریست نیازمند اعتبارات ویژه ای است، در این میان استفاده از ظرفیت خیران برای حفاظت از تاریخ و فرهنگ دیرینه این خطه به عنوان میراثی برای آیندگان می تواند بسیار موثر باشد.
  
سهم اندک میراث فرهنگی از بودجه
 
چندی پیش حبیب اله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در نشست شورای ثبت شهرها و روستاهای ملی برای اعطای لوح ثبت شهر ادیمی به عنوان شهر ملی خامه دوزی بیان کرد: سیستان و بلوچستان دارای استعدادهای ویژه ای در زمینه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
 
وی ادامه داد: شهر سوخته دارای قدمت پنج هزار ساله است و اولین جراحی مغز، چشم مصنوعی و اولین انیمیشن جهان در آن جا کشف شده و لقب بهشت باستان شناسان ایران و لندن شرق لقب گرفته است.
 
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید زیرساخت ها را فراهم کنیم تا این استعدادها بر جهان شکوفا شود، اقدامات اساسی در زمینه میراث فرهنگی شکل گرفته است، به دنبال ثبت خیرین میراث فرهنگی هستیم تا از ظرفیت آن ها استفاده شود.
 
دهمرده تصریح کرد: این مجمع در سیستان راه اندازی شده است تا این استعدادها و ظرفیت ها شکوفا شود، سهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بودجه کم است و باید در این زمینه بیشتر تلاش شود.
 

 
تلاش برای جذب خیرین پیش از سال نو
 
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: با رایزنی ها و اقدامات انجام شده مجمعی با عنوان مجمع خیرین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچون مجمع های خیرین مدرسه ساز و پزشکی شکل گرفت.
 
وی ادامه داد: بر این اساس اقدامات لازم برای پای کار آوردن خیرین در حال انجام است تا بتوانیم در یک ماه آینده و قبل از آغاز سال نو افراد دیگری را به این مجمع دعوت کنیم و از ظرفیت خیرین برای پیشبرد اهداف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استفاده شود.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: این اقدام برای اولین بار در کشور از سیستان و بلوچستان آغاز شد، برای این کار قرار شد حسابی با اساسنامه کامل تعریف شود و عده ای از اعضا و افرادی در این مجمع حاضر باشند که حق امضا و برداشت دارند و پول به این حساب واریز شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: این مجمع همچون مجامع خیرین مدرسه ساز، سلامت و ... می تواند از ظرفیت خیران استفاده کند که برای اولین بار از طرف استان ما و با پشنهاد حبیب اله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی و اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان رقم خورد.

 
ایده پردازی سیستان و بلوچستان برای میراث فرهنگی
 
جلالزایی گفت: سیستان و بلوچستان ایده های خوبی در حوزه میراث فرهنگی دارد و راه اندازی مجمع خیرین استان می تواند به عنوان الگو از سوی سیستان و بلوچستان به استان های دیگر کشور هم تعمیم داده شود.
 
وی ادامه داد: همچنان که خانه خلاق صنایع دستی به عنوان ایده اجرایی شده در سیستان و بلوچستان به دیگر استان های کشور تعمیم داده شد.
 
وی اظهار کرد: تاکنون نماینده مردم سیستان 20 میلیون تومان برای راه اندازی این مجمع کمک کرده است، هر میزان پول از طرف استان ما به عنوان داعیه داران این موضوع گذاشته شود همان میزان اعتبار هم وزارتخانه در نظر می گیرد و به همین دلیل باید پول بیشتری جمع آوری شود.
 
وی بیان کرد: هنگامی که اساسنامه تکمیل و حق برداشت و امضاها مشخص شد بر اساس اولویت، تقدم و تمکن در حوزه سیستان و بلوچستان این مجمع خیرین کار خود را ادامه خواهد داد.

جلالزایی اظهار کرد: مبالغی که در این مجمع جمع آوری می شود برای بهبود و آبادانی گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی منطقه استفاده می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: چشم انداز این کار را روشن می بینم، زیرا سبب می شود زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری، صنایع دستی و دیگر موارد مربوط به میراث فرهنگی که می تواند با کمک و مشارکت همه جانبه مردم توسعه یابد را رونق دهد.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvxevouqetiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما