تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۳
چهل و دو سال از بهار پیروزی انقلاب و روزهای پرتلاطم زمان می گذرد و نهال علم که در آن روزگار شاخه ای نحیف بود حالا دیگر به درختی تناور بدل شده است.
استقلال دانشگاه ها یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است/ هیچ، تنها سهم زنان شیعه و سنی از ‏خدمات آموزشی در دوران پهلوی ‏
به گزارش عصرهامون، فرا رسیدن دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت خوبی برای مرور انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزه‌های مختلف است چرا که مقایسه ایرانِ قبل و بعد از انقلاب، می‌تواند واقعیت‌های مهمی را برای نسل‌های پس از انقلاب آشکار کند.

توجه به این مهم به قدری ضروری است که باید اهمیت بررسی موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و بیان دستاوردها و پیشرفت‌ها در حوزه علم و فناوری بیش‌تر در ستور کار قرار گیرد، آن هم در شرایط کنونی که دشمن با توطئه و هجمه های مختلف سعی در اجرای نقشه های پلیدی دارد که بیش از چهار دهه است تنها دستاوردشان، شکست در پی شکست است.

در این گزارش سعی است با مروری به مهم‌ترین دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در حوزه دانشگاه ها در جنوب شرق کشور، به این وظیفه عمل شود.

حدود 42 سال پیش در چنین روزهایی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شاهد تحولی عظیم بودند، تحولی که با هدف "اسلامی‌ کردن دانشگاه‌ها" شروع و اکنون بعد از گذشت بیش از 42 سال همچنان در سرلوحه دانشگاه‌ها قرار گرفته است.

در واقع انقلاب فرهنگی مولود سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی است که با فرمان رهبر انقلاب و در پاسخ به اوضاع خاص فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه ایران در سال 1359 شکل گرفت.
 
تنها یک دانشگاه، سهم دانشجویان سیستان وبلوچستان در دوران پهلوی
 
تعداد دانشگاه‌های کشور که پیش از انقلاب حدود 15 واحد دانشگاهی بود، امروز گسترش چشمگیری داشته، به گونه ای که سهم سیستان وبلوچستان از دانشگاه در زمان رژیم پهلوی تنها یک دانشگاه دولتی با 353 دانشجو بود که زنان در آن دوران سهمی از تحصیل نداشتند.

اما به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران اکنون بیش از 15 دانشگاه دولتی، هشت دانشگاه آزاد اسلامی، هشت دانشگاه پیام نور، 15 دانشگاه علمی و کاربردی و سه دانشگاه غیرانتفاعی وجود دارد.

همچنین تعداد دانشجویان که پیش از انقلاب 353 نفر بود، با رشد بی نظیری مواجه شد به گونه ای که در حال حاضر 31 هزار و 982 دانشجو از قشر آقایان در این دیار مشغول به تحصیل در دانشگاه های استان بوده، حتی بانوان که پیش از انقلاب حضوری در دانشگاه ها نداشتند امروز حدود 32 هزار و 720 نفرشان در سایه خدمات انقلاب اسلامی مشغول به تحصیل در رشته های مختلف و کسب مدارک بالای دانشگاهی هستند.

بهره مندی از خدمات در سایه برکات انقلاب اسلامی، در حالیست که پیش از انقلاب 336 دانشجوی شیعه و 14 دانشجوی اهل سنت تنها در یک دانشگاه موجود استان که مختص آقایان بود تحصیل می کردند، اما اکنون 31 هزار و 57 دانشجوی شیعه و 33 هزار و 645 دانشجوی اهل سنت در این دیار از خدمات آموزش عالی بهره مند هستند.

با این تفاسیر امروز، 42 سال از بهار پیروزی انقلاب و روزهای پرتلاطم، با حمایت و درایت و بصیرت رهبری و ملت می گذرد و نهال علم ایران که در آن روزگار شاخه ای نحیف بود حالا دیگر به درختی تناور بدل شده و برگ های زرین آن در جهان علم و دانش می درخشند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdca6yn6m49neo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما