تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
جوانان متعهد و صبور سیستان و بلوچستان با الگوگیری از اهل بیت (ع) و پایبندی به زندگی مشترک اجازه نداده اند که فرهنگ ایرانی اسلامی در این خطه رنگ ببازد، اختصاص پایین ترین آمار طلاق کشور به این استان گواه بر این ادعاست.
کمترین آمار طلاق در ایران؛ افتخار مردمان پهناورترین استان کشور/ اینجا فرهنگ ایرانی اسلامی رنگ نباخته است
به گزارش عصرهامون؛ در حالی سال هاست گزارش ها از سیر صعودی آمار طلاق و صف های طولانی زوجین در دادگاه های كشور خبر می دهد، مناطقی در ایران وجود دارد که از لحاظ پایین بودن آمار طلاق در کشور سرآمد و شهره است.
 
آری، در میان زندگی های سراسر دلهره و بر خلاف جدایی هایی که به دلیل اختلافات در بسیاری از نقاط ایران شاهدش هستیم، سيستان و بلوچستان آخرين رتبه را در زمينه طلاق به خود اختصاص داده، اما علاوه بر این طی یکسال اخیر در هفت شهرستان این خطه هیچ طلاقی به ثبت نرسیده که نشان از پایبندی خانواده ها و زوجین این مناطق به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و الگوگیری آن ها از زندگی اهل بیت (ع) است.
 
بدون تردید زندگی هايی كه بر پایه مادیات، زیبایی، هوس و مقام یا از روی عدم شناخت کافی تشکیل می شود، تداومی ندارد و بعد از مدت ها به جدایی می انجامد، گاهی هم دخالت خانواده ها، اعتياد و دیگر اختلافات زناشويی که از شناخت ناكافی نشات می گیرد، زندگی را به کام خیلی ها تلخ می کند و طلاق را در پی دارد.
 
به اعتقاد بسیاری از بزرگان سیستان و بلوچستان، مردم این خطه با شناخت و اعتماد قلبی تشکیل زندگی می دهند که این مهم رمز ماندگاری زندگی مشترکشان است، به گونه ای که با وجود سخت ترین مشکلات هیچ گاه امیدشان را نسبت به ادامه مسیر از دست نمی دهند، چراکه مهرورزی و محبت حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) را الگوی خود قرار داده اند.
 
طلاق؛ همچنان در سیستان و بلوچستان قبیح
 
در همین راستا حسنیه ارباب افضلی، کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل حاكميت فرهنگ طوايفی و عشيره ای هنوز از جمله استان‌هایی است که مردم آن تابع سنت‌ها و رسوم هستند و در تمامی مراحل زندگی بر رعایت این سنن تاکید دارند.
 
وی ادامه داد: شاید بتوان گفت يكی از دلايل پائين بودن آمار طلاق در سیستان و بلوچستان نیز جاری بودن فرهنگ طوایفی و قبیله ای در زندگی مردم این استان است، به طوری که همچنان زوجین برای حل مشکلات خود تا جای ممکن به جای دادگاه و شکایات حقوقی به ریش سفیدان و بزرگان اقوام خود مراجعه می کنند و این نشان دهنده امید آنان برای بازگشت به زندگی مشترک است.
 
این کارشناس اذعان کرد: پشتیبانی و حمایت خانواده‌ها برای حل مشکلات زوجین و ایجاد صلح نیز می تواند در پایین بودن آمار طلاق در سیستان و بلوچستان نقش داشته باشد، چراکه قبح طلاق در میان خانواده‌های سیستان و بلوچستانی همچنان وجود دارد و برای جلوگیری به اصطلاح «انگشت نماشدن» جوانان خود را به ادامه زندگی و حل مشکلات سوق می‌دهند.
 
وی گفت: اصولا در جوامع سنتی که فرهنگ طوایفی و عشیره ای بر زندگی افراد سیطره دارد، میزان ازدواج های سنتی و با دخالت خانواده بیشتر از تعداد ازدواج های مدرن یا خود خواسته توسط جوانان است که این مورد درباره سیستان و بلوچستان و فرهنگ غالب در آن صدق می کند.
 
ارباب افضلی افزود: براساس چندین پژوهشی که در باره ازدواج های سنتی و مدرن انجام شده است، نتایج نشان می دهد که صمیمیت، تعهد و رضایت زناشویی در ازدواج های سنتی بیشتر است، همچنین نحوه همسرگزینی با رضایت از زندگی زناشویی ارتباط دارد و افراد با انتخاب صحیح در نحوه همسرگزینی می توانند گام های موثری در افزایش رضایت زناشویی بردارند.
 
به گفته وی، از طرفی گذشت، صبر و بردباری و تعهد از صفات دیرین زنان و مردان در سیستان و بلوچستان که ریشه در شرایط سخت زندگی از گذشته تا به حال در این استان دارد، به همین دلیل قدرت سازگاری افراد بیشتر است و تاب آوری بیشتری در برابر مشکلات زندگی مشترک دارند.
 
تبعیت از بیانات مقام معظم رهبری
 
مولوی عنایت الله رسولی زاده، یکی از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: مردم سیستان و بلوچستان بسیار متدین و در بسیاری از مسائل از جمله ازدواج تابع بیانات بزرگان دین به ویژه مقام معظم رهبری هستند، این مهم سبب شده است که شاهد پایین ترین آمار طلاق در این استان باشیم.
 
وی با اشاره به اهمیت شناخت طرفین از همدیگر در زمان قبل از ازدواج، ادامه داد: محبت؛ روح ازدواج، عهد و پیمان؛ جسم ازدواج و مدیریت از اعضای ازدواج است که توجه به این سه موضوع مهم سبب شده، وضعیت سیستان و بلوچستان از نظر طلاق در کشور نسبت به همه استان ها بهتر باشد.
 
رسولی زاده افزود: آن هایی که در ازدواجشان موفق شده اند و طلاق در زندگی شان جایگاهی نداشته، هیچ وقت احساساتی عمل نکرده اند، بلکه منطقی گام بر می دارند که توانسته اند زندگی شان را مدیریت کنند و به سمت طلاق کشیده نشوند که همه تلاش ها برای رسیدن روزی که نام طلاق در سیستان و بلوچستان شنیده نشود در حال انجام است.
 
وی سیستان و بلوچستان را به عنوان الگویی در زمینه پایین بودن آمار طلاق در کشور معرفی و اظهار کرد: انتظار می رود که جوانان ایرانی قبل از ازدواج فکر آینده را بکنند، همانطور که پیامبر اکرم (ص) فرمودند اخلاق، دیانت و صداقت شخصی که می خواهند با وی تشکیل زندگی مشترک دهند، باید مورد توجه باشد.
 
این عالم اهل سنت گفت: ازدواج و دوستی که به خاطر پول، هوس و پست و مقام شکل بگیرد، موقتی است و زود تمام می شود، اما اگر دوستی قلبی باشد، موفق خواهد بود و ماندگار می شود.
 
وی تاکید کرد: بیشتر طلاق هایی که صورت می گیرد، به این دلیل است که بر حسب مادیات، مقام یا هوس بوده، اما وقتی دلی باشد، هیچ وقت این محبت تمام نمی شود و تا لب مرز مشکلات هم همراه طرفین است.
 
حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع)؛ الگوی بی نظیر محبت
 
به گفته رسولی زاده، حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) نمونه بارز و بی نظیر مهروزی، دوستی و محبت هستند، به قدری این محبت عمیق بود که امیرالمومنین (ع) در زمان حیات حضرت فاطمه (س) ازدواج نکردند.
 
وی با بیان این که بهتر است جوانان با تاسی از سیره اهل بیت (ع) در هر مسیری گام بردارند، بیان کرد: اهل بیت (ع) به ویژه در زمینه سنت حسنه ازدواج برای همگان بهترین الگو بوده و هستند، اما خیلی ها بی توجه به این مهم به مال، جوانی و زیبایی را ملاک قرار می دهند در حالی که همه این ها زودگذر است و به مرور زمان به پایان می رسد، آنچه باعث ماندگاری می شود، دوستی از روی قلب است.
 
 
صفر؛ آمار طلاق در 7 شهرستان
 
وحدت رضا شکوری، معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: طی یکسال اخیر در هفت شهرستان تفتان، زهک، سرباز، کنارک، نیمروز، هامون و هیرمند هیچ طلاقی ثبت نشده است.
 
وی تعداد طلاق ثبت شده را در سیستان و بلوچستان هزار و نهصد و چهل و پنج مورد اعلام کرد و افزود: این آمار در کشور ۱۷ هزار و چهارصد و هشتاد و سه مورد است.
 
شکوری با اشاره به اقدام های دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی در زمینه افزایش و کاهش طلاق در بین خانواده ها، بیان کرد: برگزاری ۳۸۴ کارگاه تا دی ۹۹ با موضوع های پیشگیری طلاق، ملاک ها و معیارهای انتخاب همسر و حل تعارض های زناشویی از جمله این برنامه هاست.
 
وی ادامه داد: ساخت پنج فیلم کوتاه با موضوع های دفتر برنامه ریزی در خصوص آموزش های ازدواج و انتخاب همسر با حل اختلاف بین همسران، ساخت ۱۰ عدد موشن گرافی و انیمیشن با موضوع های کنترل خشم، روابط متقابل بین همسران و تهیه اینفوگرافی با موضوع های ترویج ازدواج آگاهانه و موارد بروز طلاق در خانواده ها جهت آگاهی بیشتر از دیگر اقدام های انجام شده در جهت کاهش آمار طلاق است.
 
این مقام مسئول، راه اندازی مجمع خیران ازدواج جهت ایجاد انگیزه و افزایش ازدواج در جهت کمک به هزینه های مراسم ازدواج و تهیه جهیزیه برای زوج های جوان، کلبه عقد به منظور کمک به برگزاری مراسم های ازدواج رایگان و کانون ازدواج آسان با ارائه خدمات به زوج های جوان و معرفی زوجین به مراکز مشاوره خانواده به صورت رایگان جهت مشاوره های قبل از ازدواج یا جهت حل اختلاف و پیشگیری از طلاق در بین خانواده ها را از دیگر اقدام ها در این راستا اعلام کرد.
 
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷، ۲ هزار و سیصد و چهل و نه طلاق در سیستان و بلوچستان ثبت شد که این آمار در سال ۹۸ به هزار و نهصد و چهل و پنج مورد رسید که نشان دهنده کاهش این آمار در بین زوج های این خطه است.
 
اختصاص پایین ترین نرخ طلاق کشور به سیستان و بلوچستان
 
رضا راحت دهمرده، مدیرکل ثبت‌احوال سیستان و بلوچستان نیز در این باره بیان کرد: در سیستان و بلوچستان در ۱۰ ماهه سال ۹۹ طبق آمارهای جمع‌آوری شده ۲۷ هزار و ششصد و چهل و یک واقعه ازدواج ثبت شده و در مقابل آن ۲ هزار و ششصد و  شصت و نه واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
 
به گفته وی، سیستان و بلوچستان در پایین بودن سن ازدواج در کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده، به طوری که میانگین سن ازدواج در این استان در میان مردان ۲۵ سال و در میان زنان ۲۱ سال و میانگین آن در کشور در میان مردان 28 سال و در میان زنان ۲۳.۴ سال است.
 
این مقام مسئول گفت: میانگین سن طلاق در این مدت در استان برای مردان ۳۳.۴ و برای زنان ۲۸.۷ سال بوده که بیشترین طلاق ها برای مردان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و برای زنان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال صورت گرفته است.
 
به گفته وی، سیستان و بلوچستان با ۰.۷ در هزار کمترین نرخ ثبت طلاق در کشور را به خودص اختصاص داده، در حالی که میانگین کشوری آن ۲.۳ در هزار است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaomn6m49new1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما