تاریخ انتشار :جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
غول خط انتقال آب ایران که سال هاست در خاکستر وعده های مسئولان می سوزد، این روزها به دلیل تناقض گویی های دولتی ها وضعیت مبهمی پیدا کرده و به دغدغه ای جدی برای مردمان سیستان و بلوچستان تبدیل شده، به گونه ای که سوال همگان این است که آیا آب دریای عمان به این استان می رسد؟
تناقض گویی های دولتی ها درباره غول خط انتقال آب ایران/ آب دریای عمان به پهناورترین استان کشور می رسد؟
به گزارش عصرهامون؛ این روزها خبرهایی مبنی بر این که دولت با لغو طرح انتقال آب از دریای عمان، سیستان و بلوچستان را از مسیر خط انتقال آب به خراسان جنوبی و خراسان رضوی حذف کرده، در فضای مجازی در حال انتشار است، موضوعی که به دغدغه ای جدی برای مردم تبدیل شده است.
 
طبق گفته ها قرار است، خراسان جنوبی و خراسان رضوی از طریق ادامه خط انتقال به کرمان که از خلیج فارس نشات می گیرد، از نعمت آب شیرین بهره مند شوند.
 
این در حالی است که از سال ها پیش پروژه عظیم نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به سه استان‌ سیستان و بلوچستان،‌ خراسان جنوبی و خراسان رضوی در دستور کار دولت ها قرار گرفت و به عنوان وعده احمدی نژاد جهت رفع کمبود‌ آب شرب و صنایع مستقر در نوار شرقی کشور مطرح شد، اما در حد وعده باقی ماند.
 
این وعده به عنوان یکی از شعارهای روحانی در دولت تدبیر و امید نیز مطرح شد و مسئولان امر بارها قول استارت آن را دادند و نشست های متعددی را برگزار کردند، اما طی این هشت سال هم رنگ اجرا به خود ندید.
 
خط انتقالی که مسیر آن تغییر کرد

در حالی که مردم رنجیده از سال ها خشکسالی و قهر طبیعت، همه امیدشان به تحقق این طرح بود تا مبادا در آینده با بحران آبی مواجه شوند، در وانفسای خشکسالی اعلام شد که طرح انتقال آب از خلیج فارس استارت خورده و پروژه انتقال آب از دریای عمان لغو شده که انتشار نقشه های جدید گواه بر این ادعاست.
 
این در حالی است که مدیرعامل سابق آب منطقه ای خراسان رضوی به عنوان مجری پروژه گفته بود که بر مبنای مطالعات آینده پژوه و با توجه به تغییرات اقلیمی که رخ داده و توسعه ناپایداری که از حدود 70 سال قبل در شرق کشور از دریای عمان تا سرخس انجام شده، می طلبد حتما این طرح برای پایداری شرق کشور اجرایی شود، اما گویا دیگر این مهم برای متولیان اهمیتی ندارد.
 
وی همچنین اعلام کرده بود که از سوی وزارت نیرو تخصیص شیرین کردن آب از دریای عمان در سال گذشته برای سه شرکت آب خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان صادر و مطالعات طرح انجام و تخصیص بر مبنای آن صادر شد و با مشخص شدن محل شیرین سازی آب و تصفیه خانه ها در چابهار، زمین در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت و مطالعات زیست محیطی و مطالعات پدافند غیرعامل هم به پایان رسید.
 
بعد از سپری شدن این مراحل آخرین وعده دولت برای شروع عملیات اجرایی این طرح هفته دولت امسال بود که باز هم در حد شعار باقی ماند تا این که بهمن ماه رئیس جمهور در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت صمت اعلام کرد که مقدمات کار طرح انتقال آب خلیج فارس به خراسان جنوبی، خراسان رضوی و مشهد باید هر‌چه سریع‌تر شروع شود و در این میان نامی از سیستان و بلوچستان نبرد که البته در نقشه ای که در زیر منتشر می شود، هم خطی برای این استان مشخص نشده است.
 
 
اردیبهشت؛ آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان
 
در همین راستا با حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت و گویی انجام شد  که به خبرنگار ما گفت: روز دوشنبه  با طرح این سوال که چرا طرح انتقال آب خلیج فارس از کرمان به خراسان جنوبی و رضوی می رود، پس سهم سیستان و بلوچستان چه می شود؟ خدمت وزیر صمت رسیدم.
 
وی با بیان این که خط خلیج فارس ویژه صنعت و معدن است، ادامه داد: رزم حسینی در این باره خبر خوبی داد و قولی هم از وی گرفتم، وی گفت خاص سیستان و بلوچستان قول می دهم اول اردیبهشت ماه 1400 عملیات اجرایی خط انتقال آب از دریای عمان به به این استان را آغاز کنیم.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: این خبر خوبی بود که نیاز است مردم استان در جریان آن قرار بگیرند، وزیر صمت قول های دیگری هم داد و اعلام کرد که به زودی محقق می شود و سعی دارد مشکلات را حل کند. 
 
مجلس با قدرت پیگیر تحقق طرح انتقال آب از دریای عمان است
 
ملک فاضلی، رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان هم در این باره به خبرنگار ما گفت: برنامه ای در خصوص لغو طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان نبوده است، در جلساتی که حضور داشتم، نگرانی ها و صحبت هایی مبنی بر این بود که بعد از انتقال، آب در چه بخش هایی استفاده شود.
 
وی ادامه داد: وقتی آب انتقال پیدا می کند، توزیع کننده یکی، اما مصرف کننده فراوان است و صنعت، اشتغال و شرب و دیگر بخش ها را شامل می شود، این طرح برنامه ای منسجم است.
 
فاضلی با بیان این که انتقال آب از دریای عمان یکی از مهم ترین برنامه های سیستان و بلوچستان است، گفت: باید طرح های استان را اولویت بندی کنیم، برخی زودبازده و فراگیر است و اولویت اول را دارد که باید ابتدا آن را پیش ببریم.
 
 
آب؛ اولین شرط توسعه منطقه
 
وی با اشاره به این که چنین طرح های بزرگ و اساسی اشتغال، توسعه و امنیت پایدار را رقم می زند که این مهم در دل توسعه پایدار است، اظهار کرد: مجلس با قدرت پیگیر طرح انتقال آب از دریای عمان است، به عنوان رئیس مجمع نمایندگان در جلسات متعدد حضور یافتم که موضوعی مبنی بر لغو آن مطرح نشده است.
 
نماینده مردم سراوان گفت: در مجلس به جد پیگیر هستیم که هر چه سریعتر این طرح استارت بخورد تا گشایشی در زمینه آب داشته باشیم، باید در تنظیم اولویت بندی هایمان به این مسئله که یکی از توانمندی های اساسی است، توجه ویژه ای داشته باشیم، چراکه اولین شرط توسعه منطقه، "آب" و بعد از آن "راه" است که باید محقق و جامعه از آن بهره مند شود.
 
تناقض گویی های دولتی ها
 
اما آنچه مبهم است این که آب از خلیج فارس به سیستان و بلوچستان می رسد یا عمان یا هیچ کدام، چراکه رئیس جمهور بهمن ماه وقتی دستور تسریع مقدمات کار طرح انتقال آب خلیج فارس را داد از سیستان و بلوچستان نامی نبرد، از سویی طبق گفته نماینده مردم زاهدان، وزیر صمت به وی قول داده است که طرح انتقال آب از دریای عمان را ویژه سیستان و بلوچستان اجرایی کند.
 
از طرفی دیگر روز گذشته پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری اعلام کرد که طرح ملی نمک‌زدایی آب دریا و انتقال آب از خلیج فارس به مرکز فلات ایران برای استان های کرمان، یزد، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در نشستی با حضور روحانی و مسئولین دستگاه های مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
آنچه به عنوان مطالبه به حق مردم سیستان و بلوچستان قابلیت پیگیری دارد که البته نمایندگان اعلام کرده اند به جد آن را دنبال می کنند، انتقال آب از دریای عمان است، پروژه ای که از سال ها قبل دولتی ها قول تحقق آن را داده اند اما در حد شعار باقی ماند.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch-mnzz23nxkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما