تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۴
در پی بیخیالی و بی توجهی پاستورنشینان به جیب مردم، این روزها شاهد گرانی های کاذب و افزایش افسارگسیخته قیمت ها در بازار عید نوروز هستیم.
بلبشو در بازار، بی خیالی در پاستور/قیمت‌های افسار گسیخته در آستانه نوروز جیب مردم را خالی‌تر کرد
به گزارش عصرهامون؛ کمتر از ۲۰ روز تا شروع سال نو مانده و تکاپوی همگان برای خریدهای نوروزی آغاز شده است، حتی اگر به سراغ بازار هم نروی این تحرک را می توانی در افزایش ترافیک و تردد در خیابان ها ببینی.
 
اما درست در همین روزها که ویترین برخی مغازه ها متنوع شده و پوشاک بهاری جای لباس های زمستانی را گرفته، نرخ های متعادل تر گذشته نیز جای خود را به قیمت های کاذب و افسار گسیخته داده است.
 
آری پارازیت گرانی این روزها به بازار سال نو رسیده، نابه سامانی که در پی بی توجهی پاستور نشینان به شرایط اقتصادی مردم رقم خورده و مدت هاست فریادشان را درآورده و قدرت خرید کردن را از خیلی ها گرفته، به بهانه بازار نوروز خود را بیشتر از گذشته نمایان کرده است.
 
شرایط به گونه ای است که بسیاری از حاضران در مراکز فروش، ناظر هستند تا خریدار، این را من نمی گویم این ها حرف های مردمانی است که مدت هاست از گرانی های ناشی از سوء مدیریت به ستوه آمده اند، کافیست هم پای آن ها در بازار حضور یابی و دقایقی پای درد دل شان بنشینی.
 
دلار، مقصر افزایش قیمت هاست
 
وارد بازار زاهدان می شوم، برخی ماسک دارند و عده ای دیگر گویا از کرونا خبری ندارند، بازار به قدری شلوغ است که به سختی می توانی عبور یا توقف کنی، همه تلاشت این است که راهت را به هر نحوی شده ادامه دهی تا مبادا در دام کووید 19 بیفتی.
 
به پاساژی که از دیگر نقاط بازار قدری خلوت تر است می رسم، عده ای در حال نگاه کردن و خیلی ها هم مشغول چانه زدن هستند، یکی از بانوان حاضر می گوید: چطور ممکن است پیراهنی که تا هفته گذشته قیمتش 150 هزار تومان بود به یکباره به بالای 200 هزار تومان رسیده است.
 
در همین پاساژ کوچک ده ها سوال از این نوع را می شنوم، اما پاسخ فروشندگان خلاصه می شود به این که جنس اقلامی که ما عرضه می کنیم با دیگر نقاط متفاوت است یا این که دلار دلیل افزایش قیمت هاست.
 
 
افزایش پلکانی قیمت ها
 
با یکی از خریداران هم کلام می شوم، خودش را نجاری معرفی و اظهار می کند: مدت هاست مردم به اندازه کافی تحت فشار اقتصادی هستند، اما آنچه بیشتر آزارمان می دهد، قیمت های متفاوت از فروشگاهی به مغازه دیگر و افزایش پلکانی نرخ اقلام مختلف است.
 
وی ادامه می دهد: یک شلوار در مغازه ای 300 و در مکانی دیگر 400 هزار تومان عرضه می شود، جنس و رنگش هم تفاوتی ندارد، وقتی دلیلش را می پرسیم، بهانه گران خریدن و افزایش قیمت دلار را می آورند، اما سوال این است که مگر نظارتی بر عرضه کالاها نمی شود که این گونه شاهد نابسمانی در بازار هستیم، قصه ای تلخ که هر سال نزدیک عید نوروز تکرار می شود.
 
شهرکی، یکی دیگر از شهروندان بیان می کند: گویا دولت از شرایط مردم بی خبر است یا خود را به بی خیالی زده، کمرمان زیر بار گرانی شکسته، اما آن ها به راحتی بر مسند ریاست تکیه زده اند و تصمیم ندارند، چاره ای اساسی برای رفع این مشکلات بیندیشند، البته حق دارند، آن ها پاستور نشین هستند، چرا باید به فکر مردم مناطق محروم باشند.
 
وی می افزاید: درست است که به دلیل کرونا دید و بازدیدها کم شده، اما سه فرزند دارم که هر کدامشان لباس و کفش عید می خواهند، اگر بخواهم برای هر فرزندم فقط یک دست لباس و کفش معمولی بخرم باید یک میلیون تومان در نظر بگیرم، بنابراین سه میلون تومان خریدهای معمولی سه بچه کوچک می شود، وقتی درآمد ماهیانه مان پایین تر از این رقم است، چگونه خرید کنیم؟ یا باید شرمنده خانواده شویم یا این که به قرض کردن روی آوریم.
 
اما این ها صحبت های مشترک بسیاری از شهروندان است، گرانی، افزایش افسار گسیخته قیمت ها، نرخ های سرسام آور، نظارت ضعیف، بی خیالی دولتی ها و بی توجهی مسئولان به مشکلات مردم، تنها بخشی از دغدغه هایی است که شهروندان زاهدانی این روزها  آن را مطرح می کنند.
 
نظارت جدی بازرسان بر بازار و برخورد با متخلفان اقتصادی
 
محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان می کند: طرح ویژه بازرسی و نظارت بر بازار کالا و خدمات پایانی سال از ۱۵ بهمن ماه شروع و این روزها نظارت ها بر بازار عید بیشتر شده است.
 
وی ادامه می دهد: این روزها بازرس ها در بازار حضور دارند و بر کالاهای خاص از جمله پوشاک، کیف، کفش، آجیل، خشکبار و کالاهای اساسی نظارت ویژه ای می شود.
 
این مقام مسئول با بیان این که این طرح تا ۱۵ فروردین ادامه دارد، می گوید: علاوه بر ناظران‌این سازمان، بسیجیان نیز در کنار ما قرار گرفته اند و بر بازار نظارت دارند، در همین راستا دادیار حقوق عامه از دادسرا و ماموران تعزیرات حکومتی هم کنار یکدیگر قرار گرفته اند‌.
 
 وی ابراز امیدواری می کند: با هم افزایی که ایجاد شده است، بتوانیم نظارتی را که مردم درخواست دارند، داشته باشیم.
 
قاسمی می افزاید: انتظار می رود که مردم نیز تخلفات اقتصادی شامل گرانفروشی، احتکار و عرضه کالای قاچاق را به این سازمان اطلاع رسانیی کنند تا جهت رسیدگی اقدام شود.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgxn9qwak9wn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما