تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۵
10 سال از وعده دولتی ها مبنی بر انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان و استان های شرقی گذشت، طرحی که با توجه به اهمیتش به غول خط انتقال آب ایران شهره شد اما همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
سایه ابهام همچنان بر سر غول خط انتقال آب ایران/صبر مردم از وعده های بی سرانجام به سرآمد
به گزارش عصرهامون؛ بیش از ۲ دهه است که خشکسالی شرق کشور به ویژه استان پهناور سیستان و بلوچستان را با تنش جدی مواجه کرده، به گونه ای که علاوه بر تحت تاثیر قرار گرفتن کشاورزی و معیشت روستاییان، در صورت عدم اقدامی عاجل از سوی مسئولان امر، در آینده امکان بروز بحرانی به نام آب در این خطه وجود دارد.
 
این موضوع مهم سال هاست به مسئولان گوشزد شده و آن ها نیز وعده هایی برای رفع مشکل و تامین آب پایدار مطرح کرده اند، اما قول هایی که در حد شعار باقی مانده و هنوز عملی نشده، نمونه آن طرح بسیار پر اهمیت انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است که در دولت احمدی نژاد مطرح شد ولی پس از گذشت ۱۰ سال رنگ اجرا به خود ندید.
 
این پروژه در دولت روحانی نیز به کرات مطرح و درباره آن صحبت هایی مطرح و قول هایی مبنی بر آغازش داده شد، اما باز هم همچون بسیاری از شعارهای تبلیغاتی دولت تدبیر و امید تاکنون عملی نشده است، با این وجود مردم امید خود را به اجرای این پروژه حیاتی از دست نداده بودند تا این که این روزها موضوعی دیگر فضای مجازی را پرکرد.
 
چند روزی است که موضوع لغو پروژه انتقال آب از دریای عمان و حذف سیستان و بلوچستان از این طرح مهم مطرح و از پروژه انتقال آب از خلیج فارس به کرمان و در ادامه آن به خراسان رضوی صحبت می شود، بحثی پر اهمیت که به دغدغه جدی برای ساکنان این دیار تبدیل شده و نگران این هستند که مبادا در آینده با بحرانی به نام آب دست و پنجه نرم کنند، مردمانی که سال هاست خشکسالی رمقی برای آن ها نگذاشته و صبرشان از وعده های بی سرانجام به سرآمده است.
 
در همین راستا هشتم اسفند ماه گزارشی با عنوان تناقض گویی های دولتی ها درباره غول خط انتقال آب ایران/ آب دریای عمان به پهناورترین استان کشور می رسد؟ در این پایگاه خبری منتشر شد، اما هنوز این دغدغه جدی در میان مردم مطرح است، بنابراین به عنوان رسانه مردمی بر خود واجب دانستیم تا این موضوع مهم را تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.
 
 پروژه ای مهم که در سال 89 مطرح شد

 
علیرضا قاسمی، مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان در سال 89 مطرح و قرار شد جمعیتی حدود 45 میلیون نفر تحت پوشش کریدور شرق آن قرار بگیرند.
 
وی ادامه داد: قرار بر این بود که وزارت صمت سرمایه گذاری کند و سوبسید آن را به بخش آبفای شهری دهد، طبق صحبت های مطرح شده مقرر شده بود که با اجرای این طرح، در سیستان و بلوچستان 136 میلیون مترمکعب آب به بخش صنعت و 94 میلیون مترمکعب برای بخش شرب شیرین شود.

تاکید بر تسریع در انتقال آب از دریای عمان
 
قاسمی با بیان این که اگر مانند دیگر استان ها صنایع قوی داشتیم به طور قطع این اقدام سریعتر انجام می شد، افزود: به طور قطع اگر صنایع به سیستان و بلوچستان بیاید، این طرح می تواند واقعی شود که امیدواریم هر چه سریع تر کلید بخورد.
 
وی گفت: اعتقاد من بر این است که برای انتقال آب از دریا به شهرهایی که 100 کیلومتری ساحل قرار دارد، خیلی زودتر از این ها باید شروع و سهممان را از دریا برداشت می کردیم، بنابراین هر چه زودتر این پروژه عظیم و مهم اگر کلید بخورد به نفع سیستان و بلوچستان است.

این مقام مسئول اضافه کرد: امسال با کاهش 95 درصدی نزولات جوی مواجه شدیم، آورده رودخانه هیرمند صفر بوده است، باید تدابیری جدی برای تامین آب در این استان اندیشیده شود.

حذف طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان شایعه است
 
 فدا حسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در این باره به خبرنگار ما گفت: طرح انتقال آب دریای عمان از طریق سیستان و بلوچستان به استان‌های شرقی کشور در اختیار مهندسان مشاور برای مطالعه و اجرا قرار گرفته است.
 
وی در خصوص شایعات فضای مجازی مبنی بر تغییر خط انتقال آب از سیستان و بلوچستان به خراسان رضوی و حذف این استان و نگرانی های مردم بیان کرد: در همین راستا با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور صحبت کردم که این شایعات را با صراحت تکذیب و اعلام کرد که این طرح به قوت خود باقی است، تاکید نوبخت بر این است که روند این طرح با سرعت بیشتری دنبال شود.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر این که مردم سیستان و بلوچستان نگران این موضوع نباشند، افزود: در این راستا سوالی از وزیر نیرو طرح شده و به امضای تعداد زیادی از نمایندگان رسیده است، وی ابتدا برای پاسخگویی به کمیسیون خواهد آمد و اگر لازم شد، باید در صحن علنی حاضر شود.

وزیر نیرو پاسخگوی 50 نماینده مجلس خواهد بود
 
وی با تاکید بر این که وزیر نیرو در اسرع وقت پاسخگوی سوال 50 نماینده در مجلس خواهد بود، اذعان کرد: در مجلس صحبت هایی مطرح می شود تا این پروژه عظیم به دلیل اهمیت ویژه‌ای که دارد از سیستان و بلوچستان عبور کند.
 
مالکی تصریح کرد: انتقال آب از دریای عمان حق مردم سیستان و بلوچستان چرا که هم در زمینه آب شرب و هم در حوزه کشاورزی با کمبود مواجه هستند، زیرا خطر جدی که مردم منطقه را در آینده تهدید خواهد کرد، مواجهه با کبود آب است.

 غفلت دولت از انتقال آب دریای عمان به ضرر کشور است

در همین راستا، حبیب الله دهمرده، نماینده مردم سیستان هم طی مصاحبه ای به خبرنگار ما گفت: در صورتی که نسبت به هر کدام از پروژه های انتقال آب از دریای عمان و آب ژرف غفلت شود، به ضرر مملکت است.
 
وی با تاکید بر این که برای پایان دادن به مشکلات آبی سیستان و بلوچستان حتما باید موضوع انتقال آب از دریای عمان پیگیری شود، گفت: در این راستا مجلس باید شناسنامه و ردیف مشخص کند که پیگیری هایی به منظور تحقق آن در حال انجام است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciqwazzt1apw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما