تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۴۵
مدت هاست قیمت مرغ سر به فلک کشیده و به دلیل تدابیر کم عیار مسئولان، مردم به ناچار در پی تامین کالای تنظیم بازاری و ایستادن در صف های طولانی هستند.
اینجا بمب هم به گرد کرونا نمی‎رسد/ سکانسی دیگر از صف‌های طولانی در دولت‌ روحانی
به گزارش عصرهامون؛ درست در روزهایی که بر لغو دورهمی‌های خانوادگی، اجتماعات و مسافرت تاکید می شود تا مبادا کرونا بیش از پیش شیوع پیدا کند و قربانی بگیرد، اما شاهد این هستیم که زنجیره انتقال این بیماری به صف‌های توزیع مرغ کشیده شده است.
 
صف هایی که به جولانگاه کووید 19 تبدیل شده و صدای مردم خسته از گرانی و کمبودها را بیش از گذشته درآورده است، آن هایی که چاره ای جز ایستادن در صف ندارند تا بتوانند بخشی از سفره خانواده شان را تامین کنند.
 
اما این صف ها در حالی تشکیل شده است که روحانی افتخار می کند به این که مردم در دولتش برای تامین کالاهای اساسی صف نکشیده اند، اما شواهد خلاف این را نشان می دهد، چراکه نه تنها این ادعا درست نیست بلکه هر روز بی تدبیری مسئولان امر به افزایش این صف ها دامن می زند، این گفته مردمی است که دیگر به ستوه آمده اند.
 
مدتی بود که شرایط توزیع مرغ در سیستان و بلوچستان عادی شده بود که یکباره قیمت ها پر کشید و از سویی این محصول، کمیاب و در برخی نقاط نایاب شد و این روزها بازار گوشت سفید روی خط نوسان شدید در حال حرکت است.
 
بی تردید وقتی قیمت ها بالا برود، مردم به دنبال تامین کالای ارزان تر هستند، موضوعی که این روزها شاهدش هستیم، خیلی ها وقتی تفاوت بیش از 10 هزار تومانی هر کیلوگرم مرغ تنظیم بازاری با کشتار روز را آن هم در شرایط اقتصادی این روزها می بینند، ترجیح می دهند در صف بایستند و ارزان تر خرید کنند تا با پولشان حجم بیشتری از نیازشان تامین شود.
 
اما آنچه این روزها جای آن خالیست، نظارت مسئولان امر و تدابیر جدی از سوی آن ها برای حل مشکل است، چراکه اگر قیمت ها کنترل و از طرف دیگر سهمیه مرغ تنظیم بازاری در هر فروشگاهی افزایش یابد و از سویی تعداد مراکز فروش بیشتر شود، این صف ها شکسته خواهد شد.
 
تفاوت و ناپایداری قیمت ها
 
محمد عسکری، یکی از شهروندان زاهدانی که به گفته خودش بیش از 2 ساعت در انتظار خرید مرغ بود، به خبرنگار ما گفت: مدت هاست بازار مرغ دچار نوسان شده و با نرخ بسیار بالا و متفاوتی به فروش می رسد، به گونه ای که خیلی ها توان خریدش را ندارند و به ناچار وقتی کالای تنظیم بازاری عرضه می شود، به سراغ آن می روند.
 
وی ادامه داد: قیمت این محصول این روزها از مغازه ای به مغازه دیگر متفاوت است، از سویی در برخی مراکز شاهد ناپایداری نرخ ها هستیم، این موضوع بی کفایتی مسئولان امر را نشان می دهد، مدت هاست صدای مردم از این بی تدبیری ها درآمده، اما گویا گوش شنوایی برای شنیدنش وجود ندارد.
 
 
3 هفته است شرمنده خانواده ام هستم
 
رامین زورقی، یکی دیگر از شهرواندان نیز بیان کرد: قیمت مرغ به اندازه ای افزایش سرسام آوری داشته که گزاف نیست اگر بگویم که سه هفته است، امکان خرید آن را پیدا نکرده ام و امروز چاره ای جز ایستادن در صف ندارم تا بیش از این شرمنده خانواده ام نباشم.
 
وی ادامه داد: دولت نشان داده است که دغدغه ای برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم ندارد، چراکه اگر این گونه بود در روزهای کرونایی که این بیماری با تشکیل هر اجتماعی می تواند مثل بمب عمل کند، شاهد این صف ها به بهانه عرضه کالایی خاص و گرانی های پی در پی نبودیم.
 
این شهروند افزود: اگر دولت نمی تواند قیمت ها را کنترل کند، حداقل سهمیه مراکز عرضه مرغ تنظیم بازاری را افزایش دهد و به تعداد این اماکن بیفزاید تا جمعیت تقسیم و در یک جا تجمع نشود.
 
ماجرای افزایش قیمت
 
محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت:  حدود ۲ هفته کمبود مرغ در استان داشتیم، چراکه در بیرجند کشتار صورت نمی گرفت، اگر هم می شد به اندازه نیاز خودشان بود، دلیل آن آنفلوانزی مرغی و از بین رفتن گله های مرغشان و نرسیدن جوجه ریزی جدید است.
 
وی افزود: سیستان و بلوچستان استانی مصرف کننده است، ۳۰ درصد نیاز آن در داخل و ۷۰ درصد از خراسان جنوبی و کرمان تامین می شود که هر دو استان امکان ارسال گوشت سفید به این خطه نداشتند، به همین دلیل گرفتار شدیم.
 
 
تدابیر مسئولان برای تامین مرغ در بازار
 
این مقام مسئول اضافه کرد: برای رفع مشکل با عاملان تامین مرغ، گفت و گوهایی انجام شد، هم جهاد پای کار آمد و هم سازمان صمت، از عمده فروش ها نیز خواستیم همکاری کنند و با تولیدکنندگان خراسان جنوبی ارتباط برقرار کردیم تا به هر طریقی مرغ مورد نیاز استان تامین شود، چراکه با توجه به شرایط موجود نرخ این محصول افزایش پیدا کرده بود، به گونه ای که قیمت کشتار روز حتی به ۳۳ هزار تومان رسید و مرغ زنده هم افزایش قیمت داشت.
 
وی گفت: همچنین مرغ تولیدی زاهدان را به سمت کشتارگاه هدایت کردیم تا در چرخه توزیع قرار گیرد، از عوامل تامین مرغ خواستیم حتی فراتر از خراسان جنوبی بروند که تا گرگان پیش رفتند، با توجه به این موضوع هزینه حمل بالا رفت، قیمت مصوب هم در دیگر استان ها رعایت نمی شد، در نتیجه قیمت ها در سیستان و بلوچستان افزایش یافت.
 
کاهش قیمت ها در پی تزریق مرغ به بازار
 
قاسمی افزود: با توجه به هماهنگی که با خراسان جنوبی داشتیم، شرایط فراهم و قرار شد که از مرغی که رسیده و آماده برداشت است، درصدی  را به سیستان و بلوچستان اختصاص دهند که این کار انجام شد و از چند روز قبل قیمت از ۳۲ به ۲۷ هزار و دویست تومان کاهش پیدا کرد.
 
وی اظهار کرد: مرغ تولیدی استان نیز در کشتارگاه ها آماده و تحویل عوامل توزیع می شود و با کیلویی ۲۳ هزار تومان در حال عرضه است، در کنار این دو اقدام، با توجه به مشکلاتی که در بازار مطرح شد، مرغ منجمد تنظیم بازاری به قیمت ۱۵ هزار پانصد تومان در حال توزیع است.
 
 
اختلاف قیمت و احتکار خانگی؛ مقصر ایجاد صف های طولانی
 
 معاون سازمان صمت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: قیمت مرغ تنظیم بازاری با مرغ ۲۷ هزار و دویست تومانی اختلاف زیادی دارد که این موضوع دلیل ایجاد صف های طولانی است، از سویی به دلیل قرار داشتن در روزهای پایانی سال، مردم مقدار کالای مورد نیازشان را یک جا خریداری و برای نوروز ذخیره می کنند،  با ترس این که مبادا گران شود یا با کمبود مواجه شویم.
 
وی گفت: به مردم اطمینان می دهیم که مرغ با قیمت مصوب به صورت مرتب وارد استان و بازار می شود، درخواست کردیم که سهمیه بیشتری به این خطه اختصاص دهند تا در بازار توزیع و نیاز مردم تامین شود.
 
قاسمی اذعان کرد: احتکارهای خانگی باعث می شود، به شبکه توزیع فشار وارد و صف ها ایجاد شود که انتظار می رود مردم از این اقدام خودداری کنند، چراکه در وضعیت کرونا ایستادن در صف قابل قبول نیست، اطمینان می دهیم که هیچ کمبودی ایجاد نخواهد شد، چراکه در حال تلاش هستیم علاوه بر توزیع گوشت تنظیم بازاری، مرغ تولیدی استان که حجم آن بالاست با کیلویی ۲۳ هزار تومان وارد بازار شود، با این اقدام ها در هفته پیش رو کمبود مرغ نخواهیم داشت.
 
مشکل حل و صف های شکسته می شود

 
وی تاکید کرد: طی روزهای آتی مشکل حل خواهد شد، کمبودی نخواهد بود و صف ها خواهد شکست، مردم رعایت و به مقدار نیاز خرید کنند، چراکه به اندازه نیاز درخواست شده است و وارد شبکه توزیع خواهد شد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgtn9qzak9w34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما