تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
این روزها که بازار خریدهای نوروزی داغ شده و آجیل در سبد خرید بسیاری خانوادها قرار دارد، توجه به سلامت آن بیش از پیش ضروری است، چراکه استفاده از مواد غذایی غیرسالم می تواند گاهی به قیمت جان تمام شود.
بازار خریدهای شب عید داغ شد/ آجیل هایی که به قیمت جانتان تمام می شود
به گزارش عصرهامون؛ صدای پای عمو نوروز هر روز بلند تر از دیروز شنیده می شود و شمارش معکوس برای جشن سال نو آغاز و بازار خریدهای شب عید داغ شده است، آری این روزها خیلی از مردم در تدارک نوروز هستند تا مبادا در روزهای پایانی سال گرفتار تجمع ها شوند.

همانطور که به یکدیگر وعده داده ایم تا در عید ۱۴۰۰ که با سال های گذشته متفاوت و مشابه نوروز ۹۹ است، دید و بازدیدی نداشته باشیم، این روزها هم خیلی ها سعی دارند خریدهای ضروری را انجام دهند تا در آستانه سال جدید ازدحامی ایجاد نشود.

با توجه به این مهم ضروری است که نکاتی در خرید برخی اقلام که از هم اکنون می توان آن را تهیه کرد رعایت شود، از جمله این خریدهای نوروزی، آجیل شب عید است که چه دید و بازدید باشد، چه نباشد، از زیبایی های سفره هفت سین است و از سویی هم به تقویت سیستم ایمنی بدن مان کمک می کند.

اما خیلی ها غافل از در کمین بودن بیماری ها، در خریدهایشان به سالم بودن آجیل توجهی نمی کنند و این باعث می شود که روزهای خوش عید به کامشان تلخ شود.

در این میان افراد زیادی هستند که می گویند در پی مصرف آجیل مسموم یا دچار مشکل دیگری شده و روانه بیمارستان شدند و برای این که چنین مشکلی تکرار نشود در ادامه از مصرف خشکبار صرف نظر کردند، در حالی که به گفته کارشناسان حذف آن نه تنها به سلامتشان کمکی نمی کند، بلکه مضر هم است، چراکه حذف کردن راه حل نیست بلکه توجه به نکاتی در هنگام خرید می تواند مثمر باشد.

بایدها و نبایدهای آجیل نوروزی

با توجه به این مهم و دغدغه بسیاری از مردم در این رابطه، به سراغ مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رفته ایم تا توصیه های تغذیه ای لازم را به اطلاع مخاطبان برسانیم که در خصوص آجیل شب عید به خبرنگار ما گفت: آجیل از جمله مخلوط های غذایی است که در صورت تازه و سالم بودن، مصرف آن بسیار مفید است، اما استفاده بیش از اندازه اش به دلیل داشتن مقدار زیادی چربی و نمک، نه تنها مضر بوده، بلکه برای مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی و افراد با فشار خون بالا تهدید کننده سلامتی نیز است.

وی ادامه داد: روش های فرآوری، حمل و نقل و حتی وضعیت انبارها و فروشگاه های محل نگه داری و عرضه در کیفیت و سلامت آجیل تاثیرگذار است، فضای خشک و به نسبت خنک، بدون گرد و خاک و ذرات معلق در هوا، مکان عاری از حشرات و جوندگان، بهترین شرایط برای انبارداری این محصولات است.
 

رطوبت؛ پرخطرترین مکان برای آجیل

این کارشناس اضافه کرد: وجود رطوبت بالا، گرمای فروشگاه یا انبار و فضای آلوده به حشرات و جوندگان پرخطرترین مکان محسوب می شود، چراکه رطوبت موجب رشد و تکثیر قارچ ها و ترشح مواد سمی ناشی از آن ها می شود که نه تنها در برخی مصرف کنندگان علائم حساسیت را نشان می دهد، بلکه مصرف مداوم آن، بیماری های مزمن را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: گرما نیز موجب اکسیداسیون چربی آجیل شده، حشرات با مصرف و سوراخ کردن آجیل و تخم گذاری در منافذ ایجاد شده و جوندگان با خوردن و انتقال انواع میکروب ها، موجب آلودگی و در نتیجه بیماری مصرف کنندگان می شوند.

به گفته فیروزکوهی، در خصوص خرید آجیل بررسی ها نشان می دهد که اغلب مردم به نوع فله که در ظروف مختلف در مغازه ها وجود دارد، روی می آورند که به طور قطع عواملی مثل قیمت، امکان چشیدن و امکان خرید با حداقل وزن مورد نظر در این انتخاب موثر است، اما به خرید آجیل بسته بندی کارخانه ای بیشتر توصیه می شود، زیر اگر چه قیمت آن کمی بالاتر از آجیل های فله ای است.

کدام آجیل ها سالم تر است؟

وی افزود: کارخانجات فرآوری و بسته بندی، ملزم به آزمون مستمر مواد اولیه و محصولات هستند، لذا در محصول آن ها احتمال وجود قارچ ها، آفت و آفت زدگی کمتر است و در شرایط نگه داری در انبارها و فروشگاه ها نیز، نوع بسته بندی مانع از نفوذ رطوبت و حشرات می شود.

وی افزود: بازرسان ادارات نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی و بازرسان بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی بر واحدهای تولیدی و بسته بندی نظارت دارند و امکان رهگیری محصولات آلوده و اعلام شکایت در صورت بروز مشکل راحت تر و سریعتر است.

این کارشناس اضافه کرد: توصیه می شود برای تامین آجیل مورد نیاز نوروز سعی کنید تا حد امکان آن را از فروشگاه های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند، خریداری کنید، خرید خشکبار فله ای از دستفروشان به هیچ وجه اقدام درستی نیست.

وی تاکید کرد: هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید، نوع تازه آن نباید هیچ گونه بوی نامطبوعی مانند ماندگی، تندشدگی و ترشیدگی داشته باشد، به ظاهر این کالا خوب دقت کنید، وجود حفره یا کپک زدگی از علائم کهنگی و فساد محصول است.


استفاده از رنگ در آجیل ممنوع

فیروزکوهی گفت: برای تشخیص وجود رنگ در آجیل، پیشنهاد می شود مقداری از آن را برای چند دقیقه در مشت بریزید و پس از خالی کردن بررسی کنید که آیا پوست کف دستتان رنگی شده یا خیر، یا هنگام مصرف دقت کنید که آیا زبان یا دور لبهایتان رنگی شده یا خیر، توجه داشته باشید که استفاده از رنگ در آجیل به دلیل مضرات آن اکیدا ممنوع است.

وی تاکید کرد: بدیهی است که واحدهای تولیدی توسط بازرسان موادغذایی به طور مستمر بازدید می شود، بنابراین آجیل های بسته بندی کارخانه ای اغلب عاری از هر گونه رنگ غیر طبیعی است و در صورت نیاز از زعفران و زردچوبه در ایجاد رنگ استفاده می شود.

آجیل شور نخرید

این کارشناس گفت: سعی داشته باشید آجیلی را انتخاب کنید که شور نباشد و کمتر بو داده شده باشد، نگهداری طولانی، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب، تند و تیز می شود، بنابراین از مصرف آجیل کهنه خودداری کنید.

وی ادامه داد: در صورتی که بر روی مواد تشکیل دهنده آجیل مانند پسته، فندق و ... سوراخ هایی مشاهده کردید، از خرید و مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید، چراکه نشانه آفت زدگی است و در داخل سوراخ ها لارو حشرات به صورت کرم هایی به اندازه کوچک، وجود دارد.

این کارشناس اظهار کرد: ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفت زده هستند، مجدد بو داده یا مخلوط کنند، لذا در هنگام خرید، به این موضوع توجه کنید، انواع آجیل باید در جای خشک و خنگ نگهداری شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchkmnzz23nx-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما