تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۶
بندگی و قرار گرفتن در مسیر عبودیت، اتحاد و برادری جامعه اسلامی و پایان تفرقه ها، بهره گیری از مواهب عدالت، معنویت و اخلاق از مهم ترین اهداف بعثت پیامبر اکرم (ص) محسوب می شود.
بعثت؛ شاهراه عدالت و سعادت بشر/ وحدت و برادری جامعه اسلامی از مهم ترین اهداف رسالت پیامبر اکرم (ص) است
به گزارش عصرهامون،بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رجب را به حقیقیت می توان بزرگترین عید مسلمانان جهان دانست، روزی که پیامبر گرامی اسلام در 40 سالگی از سوی پروردگار جهان به مقام نبوت مبعوث و رحمتی برای عالمیان می شود.

مبعث را می توان آغاز راه سعادت بشر دانست، همان راهی که پیامبران پیش از محمد (ص) بارها و بارها به آن دعوت کردند و به نبوت آخرین فرستاده بشارت دادند.

با فرارسیدن 27 رجب و برگزیده شدن رسول اکرم (ص) از سوی حضرت حق به مقام نبوت برترین و کامل ترین دین و بزرگترین معجزه رسالت و نبوت به جهانیان عرضه شد تا راه سعادت و مکارم اخلاقی را به درستی تشخیص و مطابق با ارزش های دینی و انسانی به زندگی خود ادامه دهند.

در میان 124 هزار پیامبری که به رسالت برگزیده شده بودند حضرت محمد (ص) به عنوان خاتم النبیین و دین او، اسلام، کامل ترین و جامع ترین راه برای سعادت بشر عنوان شده است.

بدون شک این روز را می توان عید سعادت نوع بشر دانست و کتاب الهی و بزرگترین معجزه آن حضرت را نیز می توان چراغ راهی برای مردمان معرفی کرد. 

بندگی اولین هدف از بعثت

حجت الاسلام عیسی بزمانی، امام جمعه ایرانشهر در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف بعثت این است که خداوند سبحان انسان ها را در مسیر عبودیت و بندگی قرار دهد.

وی اظهار کرد: اگر انسانی در مسیر بندگی قرار گرفت و سرسپرده خداوند شد به فلسفه خلقت خود که معرفت به حضرت حق و شناخت خود است دست می یابد و در مسیر سعادت و کمال خود قرار خواهد گرفت.

بزمانی ادامه داد: اولین هدف از بعثت انبیا این است که انسان سرسپردگی و عبودیت در برابر خداوند را داشته باشد و هرچه غیر از خدا از بت های متعدد همچون مال، قدرت، شهوت و ... را نهی و از خود دور کند.

کارشناس مسائل مذهبی اظهار کرد: در دوران جهالت فرقه های مختلفی به دنبال هواهای نفسانی بودند و اندیشه های مختلفی داشتند که مسیر بعثت اندیشه فراگیر و همه گیری را در ذهن ها حاکم کرد.

وی عنوان کرد: در مقابل فرهنگ های گوناگونی که در آن دوران وجود داشت بعثت نبی مکرم اسلام فرهنگ قابل پذیرشی را به جامعه انسانی هدیه کرد و اختلافاتی را که نشانه جهالت بود کنار زد.

بهره گیری از مواهب عدالت، معنویت و اخلاق

بزمانی تصریح کرد: جامعه آرمانی که همه را در زیر چتر خود قرار دهد با بعثت انبیا شکل می گیرد، با بعثت عدالت فراگیری به جامعه انسانی اهدا می شود و یکی از اهداف انبیا این است که جامعه انسانی از مواهب عدالت و معنویت بهره مند باشد که از فلسفه های بعثت همین اتفاق است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف بعثت نگاه تحول انسانی است که باید در زمینه اخلاق در انسان ها به وجود بیاید و به همین دلیل پیامبر گرامی اسلامی در زمینه های تهذیب و تزکیه انسان ها تحول عمیقی را در جامعه و به ویژه صدر اسلام به وجود آورد و آن ها را کمتر از 23 سال مورد خطاب تمام ابرقدرت های آن روز قرار داد و این اتفاقات بزرگ در زیر سایه بعثت رقم خورد.

امام جمعه ایرانشهر گفت: اگر بعثت نبود این تحول بزرگ در انسان ها رقم نمی خورد، همین انسان های قبل از اسلام و کم برخوردار از معنویت و اخلاق و مسائل انسانی با بعثت نبی مکرم به انسان های هوشمند و بامعنویت و راغی از لحاظ فرهنگ تبدیل شدند و دامنه دعوت اسلام به ابرقدرت های آن روز رسید که این ها از برکات بعثت است که تحول عمیق یکی از آن برکات خواهد بود.

بزمانی تصریح کرد: اگر یک درس بعثت را رساندن پیام خدای سبحان بر بندگان بدانیم، پیامبر گرامی اسلام حجت را بر آنان تمام کرد امروز هم پیام بعثت این است که اگر جامعه ای در رساندن حکم خدای سبحان دچار مشکل شود و احکام الهی به گوش آن ها رسانده نشود و در جامعه جاری و سازی نباشد هدف بعثت تامین نشده است.

وی تصریح کرد: به همین جهت ابعاد مختلف بعثت را وقتی در عرصه های مختلف نگاه می کنیم و پیام های مختلف در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، دینی، اخلاقی و سیاسی اگر اجرا نشود به هدف آن توجه نکردیم و با آن فاصله داریم.

کارشناس مسائل مذهبی گفت: امروز هم باید آمر به سیره و سنت پیامبر باشیم و اخلاقیات را در جامعه اجرا کنیم وگرنه در شعار تنها کفایت نمی کند و شبب فاصله گرفتن از اهدافی می شود که وجود نازنین پیامبر گرامی اسلام برای آنان زحمات زیادی کشیده است.

بعثت؛ پایان اختلاف و آغاز اتحاد

بزمانی ادامه داد: بعثت مردم را از اختلاف به دور کرد و با نعمت اسلام پوشش داد و قرآن می فرماید قبل از بعثت به واسطه نفرق بر پرتگاهی از آتش بودید و پیام بعثت برای ما این است که به واسطه اسلام نعمت برادری در جامعه جاری و حاکم باشد.

امام جمعه ایرانشهر اظهار کرد: رفتارهای قبل از اسلام در جاهلیت افتراق بوده و مباحث بعثت در میدان جامعه باید به صورت عملیاتی دیده شود و اخلاق، معنویت، ایثار و نوع دوستی که موجب اتحاد، وحدت و الفت در میان جامعه خواهد شد نشان داده شود.

وی عنوان کرد: بر این اساس جامعه اسلامی می تواند الگویی در همه عرصه ها از جمله عرصه سیاسی باشد، انتخاباتی در پیش رو داریم و باید با وحدت، همدلی و اتفاق زمینه حضور حداکثری را فراهم کنیم و اخلاق انتخاباتی و اسلامی منبعث از بعثت را مدنظر خود قرار دهیم.

کارشناس مسائل مذهبی گفت: دستور بعثت این است که اشدا علی الکفار و رحما بینهم باشیم، مردم باید این برکات و ثمرات را در میدان عمل از خود نشان دهند و امیدواریم این اتفاق در عصر تبعیت از نعمت ولایت و رهبری باشد که دستوری از آموزه های دینی است.

بزمانی اظهار کرد: جامعه ای به سعادت می رسد که در استجابت امر خدا، رسول، ائمه و نظام ولایی ولی فقیه باشد و اگر جامعه به این موضوعات توجه کرد انسجام عزت و سربلندی آن تامین می شود که در مکتب شهید سلیمانی این موضوعات را به روشنی مشاهده کردیم و امیدواریم در عرصه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی مان پیام های بعثت اجرا شود.

وحدت و برادری، مهم ترین پیام مبعث

مولوی عنایت الله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت سرباز نیز در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: یکی از مهم ترین پیام های مبعث وحدت و نداشتند تفرقه است، در سیستان و بلوچستان شیعه و سنی در کنار هم زندگی می کنند و به کوری چشم دشمنان اسلام هیچ مشکلی هم ندارند.

وی ادامه داد: در این روز بزرگ پیامبر گرامی اسلام به پیامبری مبعوث شد که بهترین معجزه او هم قرآن کریم بود، کتابی که بزرگترین معجزه قرن ها محسوب می شود و کماکان راهگشای بشریت است، در حالیکه معجزات بقیه پیامبران با رحلت آن ها به پایان رسید، اما قرآن معجزه ای برای تمام دوران ها و چراغ راهی برای بشریت است.

امام جمعه اهل سنت سرباز گفت: مسمانان باید اتحاد و همبستگی خود را حفظ کنند و به دشمنان فرصت توطئه و تفرقه داده نشود زیرا آن ها حتما سوء استفاده می کنند.

رسولی زاده اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام فرمودند من برای تکمیل اخلاق حسنه فرستاده شدم و یکی از مهترین اهداف بعثت نیز همین است، پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده است که انسان ها را هم در زمینه علم و دانش و اخلاق و عمل پرورش دهد تا به وسیله این 2 به سعادت برسند و مسیر الى اللّه را پیش گیرند و به مقام قرب او نائل شوند.

وی عنوان کرد: آغاز وحی و بعثت، با نام خدا و با خواندن و قلم و علم و آموزش آمیخته با توحید، شروع شد و این واژه‌های وحی، بیانگر آن است که بعثت رستاخیز معنوی و انقلاب در همه امور است که اساس آن انقلاب‌ها، انقلاب فرهنگی و آگاهی بخشی در همه زمینه‌هاست.

رسولی زاده بیان کرد: تلاش انبیا و ایده بعثت در تمام قرن ها تربیت انسان به عنوان عصاره همه مخلوقات است و با اصلاح او جهان اصلاح می‌شود.

وی افزود: انبیا از اول تا آخر تلاش کردند انسان را به صراط مستقیم دعوت کنند که این کار نیز با راهنمایی و الگو بودن خودشان در اعمال، رفتار وسخنان بود برای اینکه او را به کمال برسانند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcivwazyt1apy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما