تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۲
با تداوم افزایش افسار گسیخته قیمت ها در بازار، این روزها گرانی شیرینی نوروز و بی تفاوتی دولتی ها نسبت به کنترل بازار کام مردم را تلخ کرده است.
افزایش افسار گسیخته قیمت ها، شیرینی نوروز را تلخ کرد/مردم آشفته از گرانی؛ دولت فقط تماشاچی
به گزارش عصرهامون؛ هوا، هوای عید است و همه در جنب و جوش تامین مایحتاج نوروزی و در تدارک چیدمان سفره هفت سین هستند، با اشتیاق به سمت بازار می روند تا بهترین ها را برای عیدشان خریداری کنند، اما وقتی قیمت ها را می بینند، مات و مبهوت فقط تماشا می کنند و در نهایت با دستان خالی روانه منزل می شوند.

نوروز است و در واقع نمی توان از خرید برخی اقلام از جمله شیرینی عید گذشت، اما افزایش افسار گسیخته قیمت ها، این قلم را هم از سبد نوروزی بسیاری از شهروندان حذف کرده است.

این را من نمی گویم، این ها حرف های دل شهروندانی است که از افزایش آسانسوری قیمت ها به ستوه آمده اند و کمرشان زیر بار گرانی ها خم شده، چراکه هم دغدغه نان شب دارند و هم نگران تامین مایحتاج شب عید هستند.

دیگر صدایشان از بی تدبیری دولت و ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت درآمده و خواستار اقدامی عاجل برای رفع مشکلات اقتصادی و کنترل قیمت ها هستند.

به اعتقاد آن ها مدت هاست، دولت نقش تماشاچی را بازی می کنند و دغدغه های مردم و گلایه هایشان از گرانی ها و شرایط اقتصادی کشور برای مسئولان عادی شده است یا این که هیچ اهمیتی ندارد، چراکه اگر این گونه بود وضعیت بهبود می یافت، نه این که هر روز شرایط بدتر از دیروز شود.

به منظور تهیه گزارش از حال و هوای این روزهای بازار به سمت قنادی ها رفتیم تا شور و اشتیاق مردم را در هنگام خرید شیرینی شب عید به تصویر بکشیم، اما قیمت ها به قدری آن ها را غافلگیر کرده که اشتیاقی برای خرید باقی نمانده است.

از نا به سامانی بازار به ستوه آمده ایم

شیخی، یکی از شهروندان زاهدانی که به شدت از افزایش قیمت ها گلایه مند بود، به خبرنگار ما گفت: همین چند ماه قبل بود که به بهانه کمیاب شدن آرد، قیمت شیرینی بالا رفت، اما اکنون که نزدیک عید است باز هم با افزایش قیمت مواجه هستیم.

وی ادامه داد: دیگر از این نا به سامانی ها به ستوه آمده ایم، محال است وارد مغازه یا فروشگاهی شویم و هنگام خرید با افزایش چند برابری قیمت ها مواجه نشویم، در واقع ثبات نرخ اقلام حداقل برای یک ماه، به آرزویی برای ما تبدیل شده است.

این شهروند اضافه کرد: با مشاهده قیمت شیرینی ترجیح دادم، از خرید آن صرف نظر کنم، اما مانده ام چگونه دست خالی به خانه بروم، مدت هاست که به دلیل گرانی ها شرمنده خانواده می شوم.

وی افزود: برای این که جای شیرینی شب عید روی سفره خالی نباشد، تصمیم گرفتم سراغ خشکه پزی ها بروم و کلوچه سنتی را جایگزین آن کنم که باز هم با افزایش قیمت به دلیل کمیابی روغن مواجه شدم.
 

حال و هوای ناخوش بازار قنادان

 زارع، یکی از فروشندگان هم که از وضعیت بازار رضایتی ندارد، به خبرنگار ما گفت: متاسفانه همه مواد اولیه تولید شیرینی گران شده است و هر از چند گاهی به قیمت ها افزوده می شود، بنابراین ما نیز مجبور به افزایش قیمت شدیم، اما بسیاری از مردم توانایی خرید ندارند و بازارمان این روزها حال و هوای همیشگی را ندارد.

وی ادامه داد: ابتدا آرد نایاب شد و این روزها هم روغن گران و کمیاب شده است، به گونه ای که هر قوطی پنج کیلوگرمی را ۱۵۰ هزار تومان تهیه می کنیم.

این قناد افزود: گرانی ها فقط به آرد و شکر خلاصه نمی شود، بلکه همه کالاها شامل تخم مرغ و شکر هم با افزایش قیمت همراه شده است و از آنجایی که سهمیه ها کفایت نمی کند، مجبور به تامین اقلام مورد نیاز از بازار آزاد با نرخ چند برابری هستیم.

وی اذعان کرد: با وجود این که می دانیم مردم قدرت خرید ندارند، اما چاره ای جز افزایش قیمت ها نداریم، می طلبد که دولت چاره ای اساسی برای تنظیم بازار و کنترل قیمت ها بیندیشد تا این گونه هر روز با نرخ جدیدی غافلگیر نشویم.

افزایش هزینه های تولید؛ دلیل گرانی شیرینی

محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: اجرای طرح نظارتی بر واحدهای شیرینی و آجیل جزو وظایف ماست که این روزها باید تشدید شود، بنابراین این موضوع با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: افزایش قیمت آرد، روغن، شکر، تخم مرغ و سایر کالاهایی که در تولید شیرینی استفاده می شود، در بالا رفتن نرخ شیرینی تاثیر گذار بوده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینه های تولید، قنادان در خصوص افزایش قیمت درخواست هایی را به انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان ارائه دادند، بررسی ها انجام شد و از طریق سازمان صمت نیز وارد شدیم و نسبت به بررسی محاسبات اقدام کردیم.

وی با اشاره به مقایسه قیمت ها با دیگر استان ها، عنوان کرد: شیرینی خامه ای در بیرجند کیلویی ۴۸ و در تهران ۶۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است، قیمت قبلی این نوع شیرینی در زاهدان ۳۵ هزار تومان بود که بعد از بررسی ها با حدود ۳۰ درصد رشد به ۴۵ هزار تومان افزایش یافت. 
 

2 بار افزایش قیمت شیرینی در طول یکسال

قاسمی با بیان این که شهریور ماه هم افزایش قیمت برای شیرینی اعمال شد، تصریح کرد: امسال با توجه به این که هزینه های تولید زیاد شده است، در طول سال دو بار افزایش قیمت شیرینی داشتیم.

وی اضافه کرد: با وجود این که قیمت گذاری این اقلام از زمره کالاهای گروه یک خارج شده و توسط انجمن های حمایت از حقوق مصرف کنندگان و با همکاری صنف انجام می شود، چون موضوع حساس بود، از طریق ورود کردیم و تا زمانی که بررسی ها صورت نگرفت، اجازه افزایش قیمت ندادیم.

تاثیر کمبودها بر بازار شیرینی

معاون سازمان صمت گفت: البته قنادان نیز حق داشتند که به قیمت ها معترض باشند، چراکه هزینه های تولید به شدت بالا رفته است، به عنوان مثال روغن با افزایش قیمت شدیدی همراه شد، با وجود این که در حال تامین این کالا هستیم، اما فقط می توانیم بخشی از نیاز قنادان را تامین کنیم.

به گفته وی، شکر هم با افزایش قیمت مواجه شده و نرخ آن به کیلویی 14 هزار تومان رسیده است، البته قنادی ها سهمیه ۱۱ هزار و پانصد تومانی دارند، اما مدعی هستند که کفایت نمی کند و باید با قیمت آزاد خریداری کنند، ولی در محاسبات، قیمت آزاد را در نظر نمی گیریم.

آرزوی کنترل بازار در سال جدید 

قاسمی در خصوص خشکه پزی ها نیز گفت: این صنف سهمیه ندارند و کالاهای مورد نیاز در تولید را به قیمت آزاد تامین می کنند، به خصوص این روزها که با کمبود مواجه هستیم تحت تاثیر قرار گرفته اند.

وی با بیان این که در روزهای پایانی سال مردم در صورت مشاهد تخلف صنفی، موارد را به این سازمان اطلاع رسانی کنند، ابراز امیدواری کرد: سال جدید پر از خیر و برکت باشد و تا این میزان نارضایتی و افزایش قیمت نداشته باشیم و بازار به خوبی کنترل شود.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdchimnzv23nxwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما