تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۶
امر به معروف و نهی از منکر و احیای آن در جامعه، بر پاداشتن نماز، عبادت و اعتکاف، مواسات و همدلی با نیازمندان و مقابله با عوامل تحریف جریان اسلامی از مهم ترین نکات زندگی و سیره امام سوم شیعیان است که تاسی به آن ها می تواند چراغ راه سعادت بشری باشد.
سومین امام شیعیان پرچمدار مقابله با تحریف جریان اسلام است/ مواسات؛ جلوه همدلی با نیازمندان در سیره حسینی
به گزارش عصرهامون، شعبان را ماه شادی آل الله می دادند، ماهی که برای اهل بیت پیامبر و دوستداران آن ها سراسر جشن و سرور است، این ماه پر خیر و برکت فریضه های فراوانی نیز دارد و می تواند فرصتی برای استقبال از ماه مبارک رمضان باشد.

ولادت امام حسین، حضرت ابوالفضل، امام سجاد علیهماالسلام و نیز ولادت دردانه امام سوم شیعیان حضرت علی اکبر هم بر برکات این ماه افزوده است.

نیمه این ماه هم به نام مبارک آخرین ذخیره الهی، حضرت مهدی صاحب الزمان (عج) متبرک شده است و همین امر این ماه را ماه شادی دوستداران اهل بیت قرار داده است.

بدون شک، یکی از راه های بهره گیری از برکات این ماه آشنایی با سیره اهل بیت و بهره گیری از آموزه های ولایی آن ها در زندگی است که می تواند راه سعادت بشر را به ما نشان دهد.

ماه شعبان؛ فرصتی برای بهره گیری از چتر ولایی اهل بیت

حجت السلام عیسی بزمانی، امام جمعه ایرانشهر و کارشناس مسائل مذهبی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: بهره مندی از ماه شعبان فرصتی است برای همه مومنان است، امیرمومنان فرمودند: منادی رسول مکرم اسلام در شهر مدینه ندا می داد که فرصت ماه شعبان را از دست ندهید.

وی ادامه داد: بهره گیری از ماه شعبان، فرصت روزه داری، توجه به چتر ولایتی اهل بیت و ارتباط با این خاندان یک دستور بر اساس آموزه هایی است که ما در دعاهای ائمه اهل بیت داریم.

کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: در صلوات خاصه ای که به همین ایام مربوط است و با عنوان صلوات شعبانیه می شناسیم بهره گیری از شعبان و چتر ولایتی اهل بیت تاکید شده است که مردم در کارهایشان نه جلوتر و نه عقب تر از آن ها حرکت کنند، بلکه ملازم با آن ها باشند که راه سعادت در همین است.

بزمانی خاطرنشان کرد: در این دعای ماثور به این نکته اشاره شده که راه هدایت در توجه انسان به سیره و سنت این امامان معصوم است، در صلوات شعبانیه اشاره می کند خدایا توفیق بده به ما که سنت این بزرگواران را در زندگی ساری و جاری کنیم.

وی اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام فرمود: حسن و حسین علیهما السلام دو امام هستند و این بزرگی و عظمت آن ها را نشان می دهد، چه قیام کنند و چه قیام نکنند، یعنی ماهیت قیام امام حسین (ع) با صلح امام حسن علیه السلام اگرچه از نظر ظاهری متفاوت است اما نوع کار و رفتار آن دو با توجه به اقتضای زمان همانی است که امام معصوم از خود صادر کرد.

امام جمعه ایرانشهر بیان کرد: در بزرگی این دو بزرگوار همین بس که در دامان بزرگانی چون پیامبر اکرم (ص)، حضرت زهرا (س) و امیر مومنان علی علیه السلام پرورش پیدا کردند.

مقابله امام حسین (ع) با تحریف در جریان اسلامی

بزمانی خاطرنشان کرد: در مقطعی که سیدالشهدا علیه السلام زندگی می کرد تحریف در جریان اسلامی به وجود آمد که مقابله با این تحریف در آن زمان توسط این امام بزرگوار انجام شد واین مقابله و تحریف زدایی یکی از کارهای بزرگی است که امام حسین (ع) از خود نشان داد.

وی تصریح کرد: در زیارت سیدالشهدا (ع) هم به این موضوع اشاره شده علت قیام این حضرت این بود که مردم را از حیرت و گمراهی نجات داد و چه گمراهی بالاتر از اینکه در فضا و زمانی که علیه برترین صحابی پیامبر گرامی اسلام که مورد اتفاق جامعه اسلامی اعم از شیعه و سنی است 70 هزار منبر برپا شود و سب و لعن صحابی، برادر و جانشین پیامبر امیرالمومنین علی علیه السلام اهانت شود.

کارشناس مسائل مذهبی اظهار کرد: قیام سیدالشهدا (ع) با گمراهی در جامعه را مقابله کرد و عظمت کار اباعبدالله الحسین همین است، این امام بزرگوار فرمود من قیام کردم تا سیره امر به معروف و نهی از منکر در جامعه احیا و سنت و دین پیامبر و انحرافاتی که در جامعه ایجاد شده را اصلاح کنم.

بزمانی گفت: امر معروف و نهی از منکر 2 فریضه ای که احیای جامعه و احکام الهی به این ها وابسته است، درباره سیره و سنت عبادی سیدالشهدا (ع) هم باید گفت که این حضرت 25 بار پای پیاده از مدینه تا مکه برای انجام اعمال حج رفت.

وی ادامه داد: در تاسوعا با حمله دشمن، این امام بزرگوار برادرش حضرت ابوالفضل العباس (ع) را نزد دشمن فرستاد تا یک شب مهلت بگیرد و فرمود من نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم، عبادت ها و اعتکاف سیدالشهدا در تاریخ هم نقل شده است و روحیه عبادت و بندگی را در حضرت مشاهده می کنیم.

امام حسین (ع) الگوی مواسات و مددرسانی به ضعیفان

امام جمعه ایرانشهر گفت: این امام بزرگوار در عین حال که یک عابد تمام است، غافل از جریان های اجتماعی، توجه به مواسات و مدد رساندن به جامعه خود هم نیست، در تاریخ نقل می شود کسانی که در مدینه دچار مشکل می شدند به خانه سیدالشهدا (ع) می رفتند و نشان می دهد ملجا و پناهگان مردم در مسائل دنیا و آخرت اهل بیت پیامبر بودند.

بزمانی اظهار کرد: در صلوات شعبانیه هم اشاره می کند که شما خاندان ملجا همه مردم هستید، در بخشندگی اباعبدلله هم فراوان از این مسائل نقل شده است، ارتباط با افراد کم درآمد و دارای مشکلات معیشتی هم در تاریخ ذکر شده است که گاه بر سر سفره آن ها می نشست و گاه آن ها را به سفره خود دعوت می کرد.

وی ادامه داد: فروتنی این امام بزرگوار در ارتباط با دیگران، روحیه شجاعت و ایثار او در میدان نبرد زبانزد است، وحید بن مسلم که تاریخ نگار کربلاست نقل می کند در ظهر عاشورا در حالی که امام یاران و خانواده اش شهید شده بودند به هر سویی که حمله می کرد دشمن از جلوی او فرار می کرد، انگار روح تازه ای در او دمیده شده بود و دشمن از او می هراسید.

کارشناس مسائل مذهبی بیان کرد: امروز هم جامعه برای تبعیت از سیره و سنت این بزرگواران مکلف است، صرف گفتار کفایت نمی کند، جامعه امروز در سبک زندگی خود نیازمند است در عرصه های مختلف فردی و اجتماعی از سبک زندگی ائمه مدد گیرد و امروز مشکل گشای ما این است که این وظیفه را به درستی انجام دهیم.

امام حسین (ع) بزرگ پاسدار جهان اسلام

حجت الاسلام حاتم بامری کارشناس مسائل مذهبی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: امام حسین (ع) دومین فرزند امیرمؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و فاطمه زهرا (س) و سومین پیشوای شیعیان است.
 
وی افزود: از امام صادق (ع) روایت شد: هنگامی که امام حسین (ع) دیده به جهان گشود، جبرئیل امین از سوی پروردگار متعال مأمور شد تا همراه هزار فرشته، جهت تهنیت و شادباش گویی به نوزاد فاطمه زهرا (س)، به زمین فرود آیند.
 
کارشناس مسائل مذهبی گفت: امام خمینی (ره) در تیرماه ۵۷ با صدور پیامی به مناسبت میلاد امام حسین (ع) این روز را روز پاسدار نامید، این امام بزرگوار چون در راه مقابله و جلوگیری از به انحراف کشیدن اسلام به شهادت رسید و شور عظیم عاشورا را ایجاد کرد، به عنوان بزرگ پاسدار جهان شناخته می شود.
 
بامری ادامه داد: پاسداری مراقبت کردن در بزنگاه ها و لحظات حساس که در حساس ترین لحظه ها به پا میخیزند و در راه رسیدن به حق و حقانیت مانند دژ استوار و مستحکم مقابل ظلم، ستم و تا حقی مقابله می کنند.
 
کارشناس مسائل مذهبی اضافه کرد: رادمردی پاسداران غیور سپاه پاسداران ایران در دفاع از این مرز و بوم بر کسی پوشیده نیست، روحیه شهادت طلبی، ایثار، فداکاری و جهاد را در تمامی صحنه ها به نمایش گذاشته اند‌.
 
بامری خاطر نشان کرد: در حدیثی از امام علی (ع) آمده است که بهترين مردم كسى است خود را در راه خدا وقف كند و با دشمنان او به نبرد برمى‏ خيز، و مرگ يا كشته شدن در ميدان نبرد را آرزو می کند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccmpqsx2bq1o8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما