تاریخ انتشار :جمعه ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۱
مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی سیستان وبلوچستان گفت: توصیه های بهداشتی به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس کرونا از طریق آب و سطح بدن ماهی است.
بایدها و نبایدهای خرید ماهی قرمز/امکان انتقال مکانیکی کرونا از طریق آب
به گزارش عصرهامون، سال هاست که ماهیان قرمز کوچک میهمان سفره های هفت سین هستند. ماهیانی که به نام های گلی، قرمز و حوضی شهرت داشته و تاریخچه آنها به کشور چین باز می گردد.  

آبزیان کوچکی که برای قرارگیری در سفره عید همه ساله از نیمه دوم اسفند از سوی فروشندگان به خیابان ها و مغازه ها می آید و در داخل سطل ها و شیشه های بزرگ و آکواریوم های مکعبی و تنگ های سفالی و شیشه ای قرار می گیرد تا برای رهگذاران دلبری کند.

اما در این میان با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا شایعاتی مبنی بر انتقال این بیماری از ماهیان قرمز به انسان در فضاهای مجازی منتشر و زمینه نگرانی را برای شهروندان به وجود آورده است که ماهی قرمز تا چه اندازه می‌تواند باعث شیوع ویروس کرونا شود؟

در این میان خبرنگار ما در تماس تلفنی با مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان این موضوع را پیگیری کرد که وی، ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان بیان کرد: با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور شهروندان باید در خريد و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی توجه کنند.


 
وی گفت: ویروس عامل بیماری کووید19در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.

این مقام مسئول تصریح کرد:شهروندان باید در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام کنند.

حسینی اذعان کرد: مردم باید در خرید ماهی قرمز دقت و ماهی قرمز را از مراکز مجاز تهیه کرده و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری کنند، همچنین در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود، حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود، از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
 

 
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در خصوص شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز توصیه کرد: پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام و ماهی ها به ظروف دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط منتقل شده و در صورت استفاده از آب شهری باید کلرزدایی آب صورت گیرد.

حسینی خاطر نشان کرد: میزان آب موردنیاز برای هر ماهی مقدار یک لیتر و دمای آب مناسب 22-26 درجه سانتیگراد می باشد، آب تعویضی ماهی باید مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود، غذای ماهی قرمز از فروشگاه های عرضه ماهی زینتی تهیه و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

حسینی گفت: مردم در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکنند و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی صورت گیرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccseqs02bq1x8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما