تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۰
فضای رها شده مجازی که ارمغان عصر ارتباطات برای خانواده‌هاست، همچون بلایی خانمان سوز زندگی زوج های جوان را نشانه گرفته و شیرینی های در کنار هم بودن را به کامشان تلخ می کند.
فضای رها شده مجازی؛ ارمغان عصر ارتباطات برای خانواده‌ها/تحفه شومی که زندگی را به کام زوج های جوان تلخ می کند
به گزارش عصرهامون؛ مدت هاست با گسترده شدن فضای مجازی، فاصله خانواده ها کمتر و ارتباط با دیگران از طریق شبکه های اجتماعی بیشتر شده است.

اما این فضای رها شده که مدیریت درستی بر آن نمی شود باعث شده است که شکاف بیشتری بین بسیاری از زوج ها به وجود آید به گونه ای که گاهی منجر به جدایی یا طلاق عاطفی و حتی فراتر از آن خیانت به همسر می شود.

فضایی که به گفته روانشناسان همچون راهزنی زمان و شیرینی ها زندگی مردم را می دزد و وقت زیادی از زندگی آن ها را به خود مشغول می کند، شبکه های اجتماعی که بی بند و باری را ترویج می دهد و سبب ایجاد تنش در خانواده ها می شود.

برای فعالیت های مجازی حد مشخص کنید

در همین راستا با حسینعلی شیرازی، مشاور خانواده و ازدواج گفت و گویی انجام شد که به خبرنگار ما گفت: برای فعالیت‌های فضای مجازی باید حد و حدود مشخص کرد، این فضا راهزن زیبارویی است که هر لحظه از زمان کاربر را می‌دزدد، به همین دلیل افراد به‌خصوص زوجین جوان باید برای فعالیت در شبکه‌های اجتماعی چارچوب زمانی مشخصی داشته باشند تا کیفیت زمان در کنار هم بودن را از دست ندهند.
 
وی با بیان این که بسیاری از تنش‌های زوجین به دلیل پایین بودن کیفیت زمان مشترک است، ادامه داد: وقتی زمان ۲ نفره یا چند نفره خانواده بی‌هدف طی شود، به طور قطع پس از مدتی مشاجرات شروع می‌شود، بر همین اساس توصیه می‌شود برای زمان‌های مشترک برنامه‌های مشترک تدارک دیده شود.
 
این روانشناس اذعان کرد: وقتی زوجین بتوانند برای زمان‌های مشترک خود برنامه داشته باشند و از خواسته‌های هم غافل نشوند بخشی از مسیر عشق ورزی را طی کرده‌اند، در واقع اختلافات از جایی آغاز می‌شود که یکی از طرفین تصور می‌کند که طرف مقابل او را نادیده گرفته و به خواسته‌هایش بی‌توجه است.
 
آدم‌های موفق وقت خود را با این مسائل تلف نمی‌کنند!

 
 به گفته وی، همه‌ ما در جست‌ وجوی موفقیت هستیم، اما گاهی با انجام کار‌هایی که ما را از دست‌یابی به پتانسیل کامل‌مان باز می‌دارد، وقت خود را تلف می‌کنیم، اما بدتر از آن این است که اغلب تا کسی به ما چیزی نگوید، متوجه‌ کار‌های عبث و بی‌فایده‌ خود نمی‌شویم.
 
شیرازی افزود: بررسی این که تک تک ساعات روز خود را چگونه می‌گذرانیم، کار مهمی است، هم‌چنین باید به طور منظم دنبال روش‌هایی باشیم که زیرکانه‌تر عمل کنیم و انجام کار‌هایی را که باعت اتلاف وقت‌مان می‌شود کاهش دهیم.
 
وی با اشاره به مواردی که افراد موفق و مفید هرگز وقت خود را برای انجام آن تلف نمی‌کنند، گفت: افراد موفق و مفید در قید و بند رسانه‌های اجتماعی نیستند، شرکت در فضای مجازی مانند چک کردن پیام‌های تلگرام و گشتن میان عکس‌های اینستاگرام و مانند آن، بخشی از زندگی روزمره است، اما اگر مدت زمانی را که هر روز به این کار اختصاص می‌دهید کنترل نکنید، زمان پرواز می‌کند و می‌بینید هیچ‌کدام از کار‌هایی که می‌خواستید انجام دهید، به اتمام نرساندید.

مدت زمان استفاده از رسانه های اجتماعی را کاهش دهید
 
این مشاور خانواده تاکید کرد: یا مدت زمان محدودی را به گشتن در فضای مجازی اختصاص دهید. می‌توانید از آلارم یا هشدار موبایل برای کاهش مدت زمان استفاده از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید و این برنامه‌ها را ببندید و کار دیگری انجام دهید یا این که تنها بعد از این که کار‌های مهم‌تان را انجام دادید، در فضای مجازی بگردید، یعنی از رسانه‌های اجتماعی به عنوان نوعی جایزه برای انجام تکالیف‌تان استفاده کنید.
 
به گفته وی، افراد موفق و مفید روزشان را بدون برنامه‌ریزی شروع نمی‌کنند، آن ها هدف‌مندند هستند و برای هر روز خود و کار‌هایی که می‌خواهند، انجام دهند برنامه‌ریزی دارند. بهتر است شما هم کار‌هایی را که در روز باید انجام دهید بنویسید. البته فقط ۲ یا سه مورد از اولویت‌هایتان را یادداشت کنید و لیستی طولانی از کار‌هایی که توان و وقت کافی برای انجام‌شان ندارید، درست نکنید.
 
شهریاری افزود: فقط اولویت‌هایتان را یادداشت کنید و کار‌های سخت و سنگین خود را به اجزای کوچک‌تری تقسیم کنید که انجام آن‌ در روز منطقی‌تر باشد، با این روش خواهید دید که چقدر برای انجام آن‌ها و خط زدن‌شان از لیست انگیزه‌ بیشتری دارید.
 
وی ادامه داد: افراد موفق و مفید کار‌های خالی از لطف انجام نمی‌دهند، اگر می‌خواهید زندگی موفقی داشته باشید، باید بر چیز‌هایی تمرکز کنید که به زندگیتان جهت مثبتی می‌دهد، چراکه افراد مفید وقت خود را برای انجام کار‌های خالی از لطف تلف نمی‌کنند؛ بنابراین قبل از انجام هر کار ابتدا مطمئن شوید آن کار نکته‌ مثبتی به زندگیتان اضافه می‌کند.
 
شیرازی تصریح کرد: اگر فکر می‌کنید خلاف این است، انجامش ندهید. برای انجام هر کار مجبور نیستید همان لحظه تصمیم بگیرید. همیشه قبل از انجام کار‌ها فکر کنید و این را بدانید که نه گفتن به کار‌های عبث و بیهوده هیچ اشکالی ندارد.
 
وی گفت: افراد موفق و مفید نگران مسائلی که قادر به کنترل‌شان نیستند، نمی‌شوند، می‌دانند نگرانی آن‌ها را به هیچ چیزی در زندگی نمی‌رساند. به خصوص در مواقعی که هیچ کاری از دست‌شان برنمی‌آید. نگرانی در مورد مسائل خارج از کنترل، روحیه‌ افراد را تضعیف می‌کند و بهانه‌ای برای رکود و تنبلی فراهم می‌سازد.

اطراف‌تان را با بهترین افراد پر کنید
 
این روانشناس با تاکید بر این که پس به افکارتان جامه‌ عمل بپوشانید و بر چیز‌هایی تمرکز کنید که می‌توانید در عمل بر آن‌ها تاثیر بگذارید، ادامه داد: افراد موفق و مفید با افراد منفی‌نگر وقت نمی‌گذرانند‌، می‌گویند شخصیت هر کس، چیزی میان شخصیت پنج فردی است که از همه بیشتر با آن‌ها وقت می‌گذراند. اگر می‌خواهید بهترین ورژن خود باشید، باید اطراف‌تان را با بهترین افراد پر کنید.
 
وی تاکید کرد: مطمئن شوید که افراد منفی‌نگر و سمی را از اطراف خود کم می‌کنید. افراد منفی‌نگر به شما انرژی منفی وارد می‌کنند و انگیزه و اشتیاق شما را برای رسیدن به موفقیت کاهش می‌دهند؛ بنابراین اگر می‌خواهید در زندگی بلند پروازی کنید، باید اطراف‌تان را از چیز‌هایی که شما را پایین می‌کشند، خالی کنید.
 
شیرازی بیان کرد: افراد موفق و مفید در اشتباهات گذشته‌ خود باقی نمی‌مانند همه اشتباه می‌کنند. این گروه نیز اشتباه می‌کنند. اما کلید موفقیت در زندگی این است که یک اشتباه را ۲ بار تکرار نکنیم. بلکه از اشتباهات خود درس بگیریم و از طریق آن‌ رشد کنیم و به سبب آن‌ها فرد بهتری شویم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdn90fkyt0sx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما