تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۹
ماه بهار قرآن، روشنی قلوب و تزکیه نفوس فرا رسید، ماهی که برکت، رحمت و مغفرت سه سوغات آن برای مومنان صالح و روزه داران است.
برکت، رحمت و مغفرت؛ سوغات ماه مهمانی خدا برای بندگان/چگونه از خیرات و مبرات "رمضان" بهره مند شویم؟
به گزارش عصرهامون؛ ماه مهمانی خدا با سبدی پر از خیر و برکت از راه رسید، ماهی که برکت، رحمت و مغفرت سوغات آن برای بندگان است، بندگانی صالح که با خلوص نیت و خوشحالی وصف نشدنی یک ماه عبادت و بندگی را آغاز کردند.

آری ماه رمضان ماهی است، سرشار از مبارکی، در این ماه همان گونه که خداوند وعده فرمودند حتی خواب روزه دار نیز عبادت است و چه سعادتی بالاتر از این که همه کارهای یک انسان در ماهی سراسر نور در ردیف برترین اعمالش قرار بگیرد و در روز قیامت کفه اعمال نیکش را سنگین تر کند.
 
اما بهره مندی از این همه خیر و برکت شرایطی دارد که یک مسلمان باید با توجه به آن روزهای رمضانش را سپری کند تا توشه اش برای آخرت از همه نیکی ها پر باشد.

فضلیت و برکات ماه مبارک رمضان در خطبه شعبانیه
 
در همین راستا حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به فضلیت و برکات ماه مبارک رمضان در خطبه شعبانیه رسول مکرم اسلام (ص)، در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند که "أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیکمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ"، در همین جمله دو نکته است، واژه اقبال یعنی ما کاری نکردیم که لایق ماه رمضان و آثار و برکاتش باشیم، بلکه این خداوند بود که لطف کردند و ماه رمضان را به سوی ما فرستادند.
 
وی ادامه داد: تعبیر پیامبر (ص) از ماه مبارک رمضان به عنوان "شهر الله"، یعنی ماه خدا، در این ماه آثار رحمت خدا به طور تمام و کمال جریان دارد و همه اعمال ما را به سوی خدا می رساند، رسول اکرم (ص) در فراز دیگری از این خطبه می‌فرمایند که " أَنْفَاسُکمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکمْ فِیهِ عِبَادَةٌ " خوابتان عبادت و انفاس شما تسبیح است.
 
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: بر اساس این خطبه، تمام کارهای شما برای ماه رمضان به شرطی که روزه داشته باشید و معتقد به روزه داری و خداوند باشید، وسیله تقرب به خداست.
 
به گفته وی، پیامبر (ص) در این خطبه ماه مبارک رمضان را مثل مسافری تشبیه می‌کنند که از سفر می آید و سوغات می آورد، برکت، رحمت و مغفرت سه سوغات ماه رمضان برای مومنان است.
 
اصغری حسامیه در پاسخ به این سوال که چرا از ماه رمضان با واژه مبارک یاد می‌کنیم؟ بیان کرد: مبارک یعنی چیزی که اثر آن خیر و سرشار از منفعت فراوان است، پیامبر (ص)فرمودند اگر کسی در این ماه یک آیه بخواند مثل این است که در غیر این ما ختم قرآن کرده است.
 
وی تصریح کرد: در هیچ ماهی غیر رمضان نداریم که نفس تسبیح و خواب عبادت باشد، اما در ماه مبارک رمضان این اتفاقات می افتد، همین موارد است که مبارک بودن این ماه را تایید می کند.

وظایف ما نسبت به ماه مبارک رمضان
 
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: وظیفه ما نسبت به ماه مبارک رمضان این است که این ماه را بزرگ بشماریم، در روایات داریم که وقتی خبر حلول ماه رمضان رو می شنوید به هم تبریک بگویید، خوشحال باشید از اینکه این ماه پر خیر و برکت آمد، خوشحالی تان را اظهار کنید و آنقدر حرمت قائل شوید که نگویید رمضان بلکه بگویید ماه رمضان آمد.
 
وی با تاکید بر این که رعایت ادب نسبت به ماه رمضان وظیفه ماست و این ماه را در چشم ما بزرگ می کند، افزود: اعمال این ما دو گونه است، برخی بسته به روز خاصی مانند شب اول، قدر، عید فطر و شب نیمه رمضان است، اما برخی از اعمال در کل این ماه جریان دارد.
 
اصغری حسامیه افزود: از اعمالی که در کل ماه رمضان جریان دارد، می توان به نمازها و دعاهایی که وارد شده دعاهایی اشاره کرد، از جمله دعای معروف "یا علی یا عظیم"، "اللهم ادخل علی اهل القبور السرور" یا "اللهم ارزقنی حج بیتک الحرام" دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی و زیارت امام حسین (ع) که در بسیاری از شب ها وارد است.
 
وی با بیان این که قرائت آیات شریفه قرآن روح ماه مبارک رمضان است، اذعان کرد: یکی از اعمالی که نسبت به آن کوتاهی می کنیم و غافل می شویم توجه به امام زمان (عج) در این ماه شریف و عزیز است، در واقع در برنامه های دینی و مذهبی این ماه، آن حضرت آن طور که باید پررنگ باشند، نیستند.

امام زمان (عج)؛ روح ماه مبارک رمضان
 
این کارشناس اضافه کرد: می طلبد همانطور که جلسات قرآن، احیا و  عزاداری برای امیر المومنین (ع) پررنگ، است، یاد امام زمان (عج) هم باید پررنگ باشد، چراکه روح ماه مبارک رمضان، امامی است که شب قدر ملائکه بر او نازل می شوند و مقدرات ما را می‌نویسند.
 
وی با اشاره به این که رابطه امام زمان (عج) با ماه مبارک رمضان دعای افتتاح است، گفت: غالب و اکثر این دعا مربوط به حضرت مهدی (عج) بوده، از سویی رمضان ماه نزول قرآن است و شب قدر دارد، شبی که ملائکه نزد امام زمان (عج) می روند.
 
به گفته این کارشناس، دعاهایی که برای ظهور آن حضرت وارد است، حتی درباره علائم ظهور امام زمان (عج) داریم که صیحه آسمانی در شب بیست و سوم ماه رمضان شنیده می شود، بسیاری دیگر از امور که نشان می‌دهد باید نسبت به مهدی موعود (عج) انس بسیار بیشتری داشته باشیم، بنابراین مثل تلاوت قرآن به آن حضرت هم توجه کنیم.
 
وی با بیان این که یکی از شرایط اصلی بهره‌برداری از ماه مبارک رمضان این است که اعمال این ماه را درست انجام دهید، خاطرنشان کرد: از اعمال واجب این ماه روزه است، خیلی به مسائل شرعی دقت داشته باشید و موازین شرعی را درست انجام دهید، اگر سفری می‌روید، اگر مریضی دارید، اگر حادثه‌ای پیش می آید، کسب تکلیف کنید، چراکه صحت عمل مقدمه قبولی عمل است، بنابراین باید به گونه ای عمل کنیم که برای مسئله ای جزئی روزه کسی باطل نشود و از این خیرات و مبرات محروم نماند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0eqsp2bq1e8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما