تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۰۸
کرونا هراسی معضلی است که این روزها خیلی ها را گرفتار خود کرده و می تواند خطرناک تر و کشنده تر از کرونا باشد، در حالی که باید برای مراقبت از روان خود در این شرایط فاجعه سازی نکنیم،چراکه این بیماری با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری بوده و در صورت ابتلا هم اکثریت بهبود پیدا می کنند.
کرونا هراسی؛ کُشنده‌تر از ویروس کرونا/ راهکارهای طلایی برای حفظ سلامت روان در روزهای قرمز
به گزارش عصرهامون؛ ماه هاست ویروسی منحوس به نام کرونا جامعه جهانی را گرفتار خودش کرده است، بیماری کشنده ای که هر ازگاهی جهش پیدا می کند و نوع جدیدی از آن کشف می شود.

ویروسی که پیر و کودک نمی شناسد و در واقع همه در خطر ابتلا به آن قرار دارند که البته توجه به توصیه های بهداشتی بسیار می تواند در کاهش این خطر موثر باشد.

بیش از 10 روز است که به واسطه جولان پر شتاب تر این ویروس و کم توجهی به پروتکل های توصیه شده، وضعیت بیشتر نقاط کشور قرمز شده، اما آنچه این روزها بیشتر از کرونا می تواند خطرناک و کشنده باشد، کرونا هراسی است.

معضلی خطرناک که شاید پر قدرت تر از کرونا بر سلامت مردم تاثیرگذار است، چراکه روان آن ها را نشانه گرفته و به دغدغه ای جدی برایشان تبدیل شده که مبادا مبتلا شوند و در ابتلای دیگران نقش داشته باشند.

حکایت این روزهای برخی شهروندان

وسواس عجیبی دامنش را گرفته، مدام دست هایش را می شوید، بدون این که با سطوحی برخورد کند، از ارتباط با آدم ها حتی از دور هراس دارد، به گونه ای که به انزوا روی آورده و حاضر نیست، حتی برای لحظاتی از خانه خارج شود.

این حکایت کوتاهی از وضعیت این روزهای یکی از شهروندان زاهدانی است، وضعیتی که به طور قطع افراد زیادی گرفتار آن شده اند و کارشان به روانشناس کشیده و برخی هم شرایط بدتری را سپری کردند، در حالی که با داشتن آرامش و رعایت بهداشت می توان بر این بیماری و عوارض آن فائق آمد.

فاجعه سازی نکنیم

حسینعلی شیرازی، مشاور و روانشناس در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: برای مراقبت از روان خود در برابر کرونا هراسی فاجعه سازی نکنیم، باور کنیم که کرونا هم یک بیماری است مثل سایر بیماری ها که با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری بوده و در صورت ابتلا هم اکثریت بهبود پیدا می کنند.

وی با بیان این که امیدواری باعث می شود که روحیه بهتری داشته باشیم و روحیه قوی، سیستم ایمنی ما را تقویت می کند، تصریح کرد: امیدواری، درهای رحمت الهی را به رویمان می گشاید: همان گونه که شاعر گفت:
"هان مشو نومید چون واقف نه ای از سر غیب/ باشد اندر پرده بازی های پنهان غم مخور"

این روانشناس اظهار کرد: این بیماری را هم همانند سایر بلایای طبیعی و از امتحانات الهی بدانیم و سعی کنیم از این امتحان با صبر و شکر سربلند بیرون بیاییم.

وی با بیان این که خودگویی های منفی را به خودگویی های مثبت تبدیل کنیم، عنوان کرد: به جای اینکه بگوییم، وای کرونا آمد بدبخت شدیم، بگوییم این هم مثل بقیه بیماری هاست و با رعایت بهداشت و توکل به خدا آن را شکست می دهیم.

شیرازی افزود: به جای تصویرسازی های منفی در مورد کرونا به خاطرات خوب گذشته یا اهداف زیبای آینده خود، به عزیزانمان و کسانی که دوستشان داریم فکر کنیم و به خاطره های خوشی که همیشه با آنها تجربه کردیم به نحوی بیندیشیم و یادآور شویم که گویی هم اکنون دوباره در حال رخ دادن است.

تماشای فیلم های امید بخش

وی ادامه داد: در اوقات فراغت در کنار اعضای خانواده به تماشای فیلم های تاثیر گذار، امیدبخش و فرح زا بپردازیم و با دوستان یا نزدیکانمان می توانیم در مورد ترس ها و نگرانی های مان درباره این بیماری صحبت کنیم.

این مشاور گفت: اگر دوست یا یکی از اعضای خانواده در مورد ترس و نگرانی خود صحبت می کند، به خوبی و با جان و دل گوش دهیم تا هیجانات خود را ابراز کند. طنز، لطیفه گویی، خواندن و شنیدن جملات زیبا و حکیمانه می تواند میزان تاب آوری ما را افزایش دهد.

وی اضافه کرد: به خدای بزرگ توکل و باور کنیم که بیماری و شفا و مرگ و زندگی ما در واقع به دست خداست و در کنار رعایت همه موارد بهداشتی توکلمان به خدا باشد و تسلیم خواست پروردگار باشیم و از او طلب عاقبت بخیری کنیم.

شیرازی با اشاره این مصرع که "راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش"، گفت: تمرکز خود را به جای بیماری کرونا معطوف به فعالیت های لذت‌بخش و سرگرم کننده مثل مطالعه و گوش دادن به موسیقی یا سخنرانی های  امیدبخش کنیم.

وی افزود: در برخورد با فعالیت های انتقال دهنده ویروس، به جای برخورد هیجانی، عاقلانه و منطقی عمل کنیم و جلوی آن را بگیریم. به عنوان مثال اجازه دست دادن یا روبوسی ندهیم.

وی افزود: هیجانات، نگرانی و ترس خود را از طریق نقاشی کردن یا نوشتن یا صحبت کردن با یک مشاور خوب ابراز کنیم، ذکر گفتن، دعا کردن و راز و نیاز با خدا و تلاوت کتاب آسمانی می تواند سبب نورانیت و آرامش قلب و جانمان شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgu39qnak9wu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها