تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۷
کاهش ۴۰ درصدی بارندگی و افزایش دمای هوا و میزان مصرف آب و برق، سبب شده امسال تابستانی بسیار سختی در انتظار مردم باشد و با توجه به محدودیت در استفاده از نیروگاه های برق آبی احتمال بروز خاموشی وجود دارد.
تابستان بسیار سخت پیش روست/ مدیریت مصرف؛ تنها راه برون رفت از بحران خاموشی
به گزارش عصرهامون، کاهش میزان بارندگی ها در امسال و گرمای هوا بسیاری از شهرهای کشور را با مشکل مواجه کرده است به طوریکه فرهام کرکانی، مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران از تنش آبی تابستانه در ۲۸۲ شهر کشور خبر داد که از این تعداد، ۱۰۱ شهر دارای وضعیت قرمز تأمین آب شرب هستند.

وی بیان کرد: از این تعداد، ۱۲۶ شهر در وضعیت زرد، یعنی تا ۱۰ درصد کمبود آب، ۵۵ شهر در وضعیت نارنجی، یعنی تا ۲۰ درصد کمبود آب و ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز، یعنی بیش از ۲۰ درصد کمبود آب دارند.

وی با بیان اینکه وضعیت تأمین آب با توجه به منابع و مصارف در هزار و شصت و چهار شهر کشور وضعیت نرمال دارد، گفت: در مجموع به طور متوسط ۱۵ درصد کمبود آب در تابستان نسبت به نیاز مصرف داریم که اگر مردم، ۱۵ درصد در مصرف خود صرفه جویی کنند، تابستان سخت امسال را بهتر سپری خواهیم کرد.

تابستان بسیار سخت در پیش رو

در این میان، غلامعلی رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع توانیر نیز با اشاره به اين كه تابستان امسال سخت نيست بلكه بسيار سخت است، گفت: ۲۴ هزار مگاوات از مصرف ۶۰ هزار مگاواتي برق كشور در اوج تابستان به سيستم های سرمايشی اختصاص دارد.

وی اذعان كرد: ما در انتظار تابستان سختی نيستيم بلكه می دانيم تابستان بسيار سختی پيش رو داريم چرا كه علاوه بر كاهش بارندگی ها و محدودتر شدن استفاده از پتانسيل نيروگاه های برق آبی، شاهد افزايش دما، شرايط كرونايی كشور، استفاده غيرمجاز از برق برای استخراج رمز ارز و... هستيم كه همگی باعث شده تا تراز توليد و مصرف بهم خورده و منفی باشد.

به گفته این مقام مسئول، امسال شاهد كاهش ۳۰تا ۳۵ درصدی بارش ها هستيم كه همين موضوع باعث شده تا به همين مقدار نيز از ظرفيت توليد برق نيروگاه های برق آبی كاهش يابد.

مدیریت مصرف در ساعات پیک بار

محسن صدر، معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان به مناسبت روز صنعت برق و مدیریت برق در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: امسال شرایط خاصی در کشورمان حاکم است، به دلیل کاهش ۴۰ درصدی نزولات جوی در استفاده از ظرفیت نیروگاه های آبی کشورمان که هر سال از آن ها استفاده می کردیم محدودیت ایجاد شد.

وی ادامه داد: همچنین شرایط خاص حاکم بر کشور و بیماری کووید ۱۹ سبب شده است مصرف برق هم نسبت به سال های قبل افزایش داشته باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به این شرایط برای اینکه بتوانیم با کمترین مشکل از این وضعیت عبود کنیم مثل گذشته نیازمند همکاری و همراهی آحاد جامعه هستیم.

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: باید هم استانی ها نسبت به ساعات پیک مصرف بار آشنایی داشته باشند، این زمان برابر با ۱۲ ظهر تا پنج بعد از شهر و ۶ تا ۱۰ شب است.

صدر عنوان کرد: این موارد می تواند به صنعت برق کمک کند تا این تابستان را بدون خاموشی و دردسرهای احتمالی پشت سر بگذاریم.

وی افزود: صرفه جویی به ویژه در زمان اوج مصرف برق می تواند در قبوض شهروندان نیز تاثیرگذار باشد، تجهیزات برقی پرمصرف را نباید در ساعات پیک مصرف برق استفاده کنند.

۴۰ درصد مصرف تابستان مربوط به سیستم های سرمایشی است

این مقام مسئول ادامه داد: ۴۰ درصد مصرف در پیک تابستان در کشور ما مربوط به سیستم های سرمایشی است، اگر دمای این سیستم های سرمایشی را بین ۲۴ تا ۲۶ تحت عنوان دمای آسایش در دنیا شناخته می شود و یا کولرهای آبی را با دور کند مورد استفاده قرار دهند به شدت می تواند در کاهش مصرف برق وتنظیم آن موثر باشد.

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان تصریح کرد: هنگامی که مردم دمای کولرهای گازی را کاهش دهند می توانند پنج درصد قبوض برق را کاهش دهند و به ما هم کمک می کنند تا این تابستان را هم بدون مشکل و با تامین برق برای همه مردم سپری کنیم.

ساعت کار ادارات سیستان و بلوچستان تغییر کرد

بر اساس اطلاعیه روابط‌عمومی استانداری ساعات کار ادارات سیستان و بلوچستان تغییر کرد.

به استناد مصوبه شماره ۳۲۰۷۲/ت ۵۵۴۲۰ ه مورخ ۱۳۹۷/۳/۱۹ و اصلاحیه‌ی شماره ۴۶۳۳۸/ت۵۵۵۲۱ ه مورخ ۱۳۹۷/۴/۱۳ هیات محترم وزیران موضوع «تغییر ساعت کار ادارات در فصل گرما» و نظر به لزوم تامین برق مطمئن و پایدار ویژه بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی در شرایط شیوع بیماری کرونا و ضرورت مدیریت مصرف انرژی برق، ساعت کار کارمندان با رعایت قوانین از تاریخ هشت اردیبهشت ۱۴۰۰ تا اطلاع ثانوی در روزهای شنبه لغایت چهارشنبه از ساعت ۶ الی ۱۲:۳۰ و روزهای پنج‌شنبه از ساعت ۶ الی۱۲ اعلام می شود. (مدیریت بار از ساعت ۱۲ظهر حائز اهمیت است)

در این اطلاعیه آمده است؛ ساعت کار بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، امدادرسانی و شرکت‌های خدمات‌رسان اعم از آتش‌نشانی، اتفاقات آب، برق و گاز و موارد مشابه و همچنین بانک‌های استان، تابع مقررات و سیاست‌های داخلی تعیین شده توسط ستاد مرکزی است.

آن تعداد از دستگاه‌های اجرایی واجد شرایط حقوقی مستقل که روزهای پنجشنبه تعطیل هستند، نسبت به مدیریت ساعت کار کارکنان در پایان وقت اداری با رعایت ملاحظات قانونی اقدام کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd550fjyt0sz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها