تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۵
سیستان و بلوچستان اگرچه اولین استان کشور در نرخ ثبت ولادت و ازدواج است و به طور میانگین در هر ساعت ۱۰ نفر در این استان به دنیا می آیند، اما اولین استان کشور در تعداد بیماران مبتلا به تالاسمی نیز است که از ازدواج های فامیلی و ثبت نشده و عدم انجام آزمایش های نشات می گیرد.
وقتی ازدواج های فامیلی و ثبت نشده بحران آفرین می شود/ سیستان و بلوچستان؛ اولین در تالاسمی و ولادت
به گزارش عصرهامون؛ در سال ۱۳۹۳ رهبر معظم انقلاب با عنايت به اهميّت مقوله جمعيّت در اقتدار ملی و با توجه به پويندگی، بالندگی و جوانی جمعيّت كنونی كشور به عنوان يك فرصت و امتياز با هدف جبران كاهش نرخ رشد جمعيّت و باروری در سال‌های گذشته، سياست‌های كلی جمعيّت ابلاغ کردند.

بر این اساس، ۳۰ اردیبهشت ماه در تقویم ملی جمهوری اسلامی روز ملی جمعیت نامیده شده است، آمارها نشان می دهد در سال های اخیر نرخ ولادت در کشور در حال کاهش است و جمعیت رو به پیری می رود.

این در حالی است که در سیستان و بلوچستان نرخ ولادت بیش از ۲ برابر میانگین کشوری است و از این حیث، این استان در رتبه اول کشوری قرار دارد.

همچنین با نگاه به نرخ ازدواج در کشور و استان می بینیم که میانگین ازدواج در سیستان و بلوچستان از دیگر استان ها بالاتر است و این استان رتبه اول نرخ ازدواج را داراست.

سیستان و بلوچستان رتبه اول در ازدواج و نرخ ثبت ولادت

رضا راحت دهمرده، مدیر کل ثبت احوال سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ در مجموع ۸۹ هزار و ششصد و هشتاد و دو واقعه ولادت در استان به ثبت رسید که به طور میانگین در هر شبانه روز تعداد ۲۴۰ واقعه ولادت و در هر ساعت ۱۰ واقعه ولادت را نشان می دهد.

وی بیان کرد: از این تعداد، ۴۹ هزار و صد و چهارده واقعه شهری و ۴۰ هزار و پانصد و شصت و هشت واقعه روستایی بود، همچنین 96.8 درصد وقایع ولادت در مهلت قانونی به ثبت رسیده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: این استان رتبه اول در نرخ ثبت ولادت در کشور با ۲۹.۴ در هزار را دارد که میانگین کشوری ۱۳.۶ در هزار است .

مدیر کل ثبت احوال سیستان و بلوچستان اظهار کرد: همچنین سیستان و بلوچستان رتبه اول در ازدواج با نرخ ۱۰ را در اختیار دارد در حالی که میانگین کشوری ۷.۸ است.

رواج ازدواج های فامیلی، دلیل موارد جدید تالاسمی

در این میان با نگاه به آمار برخی از بیماری های خاص از جمله بیماری تالاسمی مشخص می شود سیستان و بلوچستان دارای بیشترین تعداد مبتلا به تالاسمی در کشور است.

بر اساس اظهارات رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های پیوند و خاص وزارت بهداشت، کل بیماران تالاسمی که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده‌اند، بیش از ۱۸ هزار نفر هستند و سالانه حدود ۱۵۰ بیمار جدید تالاسمی در کشور متولد می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول، بیشترین میزان موارد جدید تالاسمی در کشور مربوط به سیستان و بلوچستان است و علت آن رواج ازدواج‌های فامیلی است.

بالاترین میزان تالاسمی کشور در سیستان و بلوچستان است

سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ما بیان کرد: در سیستان و بلوچستان بیش از سه هزار و دویست بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد، بالاترین میزان تالاسمی کشور در سیستان و بلوچستان است که از این حیث جنوب استان بیشترین آمار را دارد.

وی اظهار کرد: در سال بین ۷۵ تا ۷۷ هزار واحد خونی برای بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان تامین می شود و بالاترین مصرف خونی اُ مثبت است و به طور طبیعی در میان بیماران تالاسمی نیز بیشترین مصرف مربوط به این گروه خونی است.

وی بیان کرد: تالاسمی بیماری خونی است و با انجام آزمایش های پیش از ازدواج میزان تولد فرزندان مبتلا به این بیماری کاهش می یابد، این بیماری به جنس وابسته نیست و در مونث و مذکر بروز می کند.

این مقام مسئول تصریح کرد: زوجین در سیستان و بلوچستان به ویژه جنوب استان بدون ثبت رسمی، ازدواج می کنند و بعد از مراجعه برای ثبت جهت انجام آزمایش ارجاع داده می شوند که مشخص می شود امکان ابتلا فرزندان به تالاسمی در آن ها وجود دارد، زیرا هر دو نفر تالاسمی مینور هستند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: برخی از خانواده ها در سیستان و بلوچستان بیش از یک فرزند مبتلا به تالاسمی دارند و امکان داشتن فرزند سالم برای آن زوج بسیار اندک است.

خسروی عنوان کرد: سیستان و بلوچستان بیشترین آمار بیماران تالاسمی را در کشور دارد که بیش از ۶۰ درصد از کل خون اهدایی به این بیماران اختصاص می یابد.

۶۰ درصد مصرف خون مربوط به بیماران تالاسمی است

مهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: طبق آمار سازمان انتقال خون، متاسفانه ۶۰ درصد مصرف خون سیستان و بلوچستان به بیماری تالاسمی اختصاص دارد.

وی بیان کرد: تعداد موارد تالاسمی ماژور در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، تا پایان سال ۹۹ برابر با هزار و صد و چهل و پنج مورد بود

این مقام مسئول تصریح کرد: برنامه پیشگیری از بروز تالاسمی بتا با هدف کاهش بیماری، در اواخر سال ۷۵ تدوین و از سال ۷۶ اجرا شد، در برنامه ریزی جدید از سال ۷۸ فناوری نوین "تشخیص ژنتیک جنین مبتلا" برای همه مردم اعم از روستایی و شهری به کار گرفته شد.

این مقام مسئول عنوان کرد: در برنامه كشوری پيشگيري از تالاسمي، زوج بعد از مراجعه به دفتر خانه براي ثبت ازدواج به آزمايشگاه هاي غربالگری تالاسمی ارجاع داده مي شوند، بعد از انجام مراحل آزمايشگاهی، نتايج آزمايش های انجام شده براي تفسير به مركز مشاوره قبل از ازدواج (مشاوره تالاسمی) ارجاع و پزشك مشاور ژنتیک مسئول تفسير آزمايشات است که این فرآیند غربالگری نامیده می شود.

وی عنوان کرد: زوجی که نهایتا ناقل قطعی و یا زوج مشکوک پرخطر تشخیص داده می شوند، در جلسات مشاوره ژنتیک شرکت می کنند، در این جلسات زوجین از انتخاب های ممکن پیش رو، آگاه و در صورتی که تصمیم به ازدواج بگیرند تحت پوشش نظام مراقبت ژنتیک قرار می گیرند و برای انجام آزمایش های شناسایی جهش مرتبط، به آزمایشگاه های منتخب تشخیص ژنتیک به منظور انجام مرحله اول آزمایش تشخیص قبل از تولد (PND1) ارجاع می شود که فرآیند مشاوره نامیده می شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciryazut1apv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما