تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۷
افزایش افسار گسیخته نرخ میوه و تفاوت قیمت ها این روزها کام مردم جنوب شرق کشور را از همیشه تلخ تر کرده است، ماجرایی که شهروندان دلیل آن را ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت می دانند.
رالی گرانی؛ قیمت میوه ترمز برید/بازار همچنان اسیر ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت
به گزارش عصرهامون؛ این روزها اگر سری به بازار میوه و تره بار بزنید، با سبد خالی یا این که سبک برخواهید گشت، چراکه باز هم قیمت این کالا در مسابقه گرانی، ترمز بریده و داد مردم از افزایش سرسام آور آن در آمده است.
 
متاسفانه نه تنها میوه بلکه سایر اقلام و مایحتاج ضروری این روزها بر آسانسور گرانی سوار شده اند، به گونه ای که به اذعان مردم به نظر می رسد که هیچ نظارتی بر روند صعودی قیمت ها نیست.
 
در حالی که حدود ۷۰ روز از سال جدید می گذرد، محاسبه های سرانگشتی نشان می دهد که بیشتر اقلام نسبت به سال گذشته با افزایش چند درصدی قیمت مواجه شده اند، این در شرایطی است که بازار نوروزی به خودی خود فرصتی برای افزایش قیمت بود.
 
اما تلخ تر از همه بازارها، میوه و تره بار است، چراکه تقریبا شرایط خرید را برای بیشتر مردم به حداقل رسانده و خیلی ها نیز با این کالا خداحافظی کرده اند، خانوارهایی هم که به گفته خودشان همیشه یخچال شان را با میوه های مختلف پر می کردند، قدرت خریدشان به شدت کاهش پیدا کرده است.
 
در انتظار دولت جدید برای پایان دادن به سریال گرانی

 
محمد گرگی، یکی از شهروندان زاهدانی به خبرنگار ما گفت: آخرین باری که موفق به خرید میوه شدم، به حدود دو ماه قبل بر می گردد، زمانی که ماه رمضان هم شروع نشده بود، دلیل این اتفاق گرانی و نتیجه اش شرمندگی ما در مقابل خانواده است.
 
وی افزود: نه تنها میوه از سبد خانوار بسیاری از شهروندان حذف شده، بلکه به دلیل گرانی های افسارگسیخته و نوسان قیمت در بازار دیگر اقلام، سفره  ها کوچکتر شده است، بدون تردید با مدیریت فعلی این روند همچنان تداوم دارد، مگر این که سکانداری دولت به دست کسی بیفتد که وضعیت معیشتی مردم برایش اهمیت داشته باشد و آن را در اولویت قرار دهد.

گرگی اضافه کرد: بنابراین برای روی کار آمدن دولت جدید لحظه شماری می کنیم، چراکه امیدواریم فرد دغدغه مندی روی کار بیاید و به سریال گرانی پایان دهد.
 
قیمت های کمر شکن و خداحافظی مردم با میوه
 
نوید شهرکی، یکی دیگر از شهروندان نیز با بیان این که با میوه باید خداحافظی کرد، به خبرنگار ما گفت: در حالی که حقوق بسیاری از اقشار جامعه از جمله کارگران افزایش چندانی نداشته، اما شاهد افزایش بیش از پیش و سرسام آور قیمت ها در بازار هستیم.
 
وی با بیان این که علاوه بر گرانی میوه، تفاوت قیمت ها به معضلی جدی تبدیل شده است، عنوان کرد: زرد آلو در مغازه ای ۵۵ هزار و در بازاری دیگر ۳۰ هزار تومان یا هلو در یک محله ۳۵ و در خیابانی دیگر ۲۰ هزار تومان عرضه می شود که ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت را نشان می دهد.
 
این شهروند افزود: مگر با رسیدن خربزه به کیلویی ۱۲، انگور به ۳۵ و انبه به ۶۰ هزار تومان می توان میوه هم خرید؟ در واقع باید گفت که این روزها کمر مردم زیر بار گرانی های افسار گسیخته خم شده است.
 
تشکیل ۷۸ پرونده تخلف برای میوه فروش ها
 
محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: این روزها نظارت ویژه ای را بر بازار میوه شروع کرده ایم، همکاران ما در میدان حضور می یابند و خرده فروش ها را نیز کنترل می کنند.
 
 وی افزود: در همین راستا طی روزهای اخیر ۱۱۰ بازرسی از میوه فروشی ها و میادین میوه و تره بار صورت گرفت که ۷۸ پرونده تخلف تشکیل شد، بالغ بر هشت میلیون تومان برآورد تخلفاتی است که میوه فروش ها انجام دادند و پرونده های آن طی این چند روز به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
 
این مقام مسئول با تاکید بر نظارت خاص سازمان صمت بر کالاهای پرمصرف، اضافه کرد: برای هر کالایی که درخواست مردم جهت خرید آن افزایش پیدا می کند، نظارت هم ویژه تر می شود که میوه نیز جزو همین اقلام است.
 
وی گفت: این مردم هستند که مسیر نظارت را نشان می دهند، چراکه بر اساس شکایت هایی که از آن ها دریافت می کنیم، مشخص می شود کدام کالاها مشکل داشته و نیاز به بازرسی بیشتر دارد، بنابراین در آن مسیر قرار می گیریم و به سمت سوی نظارت جدی تر می رویم.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcenv8zvjh8xwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما