تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۱
با توجه به شدت گرمای زودرس و افزایش مصرف برق، کاهش نزولات آسمانی و به دنبال آن کاهش تولید نیروگاه‌های برق آبی و در راستای تأمین برق پایدار برای مشترکان خانگی و مراکز درمانی، مصرف برق ادارات، دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی پایش و برق مراکز پر مصرف قطع خواهد شد.
تابستان سخت زودتر از انتظارها فرارسید/ قطع برق ادارات پر مصرف در سیستان و بلوچستان در دستور کار
به گزارش عصرهامون؛ تابستان بسیار سخت که پیش از این بارها و بارها درباره آن هشدار داده شده بود، زودتر از انتظارها در آخرین ماه بهار از راه رسید.

گرمای بی سابقه هوا، کاهش بارندگی ها، افزایش مصرف برق و اعمال خاموشی ها برای عبور از پیک بار آغاز شده است.

اگرچه اقدامات زیادی هم برای کاهش مصرف برق در سیستان و بلوچستان رخ داده، اما هنوز این استان در شرایط سختی به سر می برد و مصرف برق کماکان در همان قله اوج است.

تغییر ساعات کاری ادارات

بر اساس اطلاعیه روابط‌عمومی استانداری ساعات کار ادارات سیستان و بلوچستان از هشتم اردیبهشت تغییر کرد تا برق مطمئن و پایدار ویژه بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی در شرایط شیوع بیماری کرونا تامین شود و مدیریت مصرف انرژی برق صورت گیرد.

بر این اساس ساعت کار کارمندان با رعایت قوانین از تاریخ هشت اردیبهشت ۱۴۰۰ تا اطلاع ثانوی در روزهای شنبه لغایت چهارشنبه از ساعت ۶ الی ۱۲:۳۰ و روزهای پنج‌شنبه از ساعت ۶ الی۱۲ اعلام و مدیریت بار از ساعت ۱۲ظهر حائز اهمیت شد.

همچنین بنابر تصمیم ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان، با توجه به افزایش دما در شهرستان‌های ایرانشهر، بمپور، دلگان، سرباز، راسک، قصرقند، نیکشهر، فنوج، دشتیاری، کنارک، چابهار، زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون، به جهت کنترل مصرف انرژی برق و افزایش سطح آسایش شهروندان، ساعت پایان کار کلیه ادارات و نهادها طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ دوازدهم و سیزدهم خردادماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۰ صبح اعلام شد.

کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق در ساعت اداری

به علاوه بنابر اظهارات همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو، مصرف برق سیستم‌های سرمایشی اداره‌های دولتی حدود ۶ هزار مگاوات است که می‌توان تا ۵۰ درصد کاهش داد و سیستم های سرمایشی مصرف برق غیر منطقی حدود ۲۷ هزارمگاواتی دارند

وی توان قابل تامین امسال را در مقایسه با پیک ۵۸ هزار و ۲۵۴ مگاواتی تابستان ۹۹ نیز ناکافی دانست و با توجه به رشد صنایع و پیوستن یک میلیون مشترک جدید، از جمله قابلیت‌های صنعت برق برای متوازن سازی توان تولید و مصرف در تابستان ۱۴۰۰ را مدیریت بار و مصرف انرژی عنوان کرد.

به گفته حائری، سهم مصارف سرمایشی از پیک شبکه بسیار غیر منطقی و حدود ۲۷ هزارمگاوات است که پنج تا ۶ هزارمگاوات آن به دستگاه‌ها و ادارات دولتی اختصاص دارد و تا ۵۰ درصد آن قابل مدیریت است.

بر اساس اظهارات معاون برق و انرژی وزیر نیرو، برنامه صنعت برق کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق سیستم های سرمایشی در ساعات اداری و محدود شدن مصرف تا سقف ۱۰ درصد بعد از ساعت اداری از طریق شرکت توانیر و با مسئولیت مدیران عامل شرکت های توزیع است.

در این میان برخی از ادارات این موضوع را رعایت نمی کنند، عمده تخلفات ادارات در این زمینه عدم اصلاح ساعات اداری بر اساس اطلاعیه روابط عمومی استانداری و عدم کاهش برق مصرفی خود به میزان ۵۰ است که در این راستا و با توجه به اعلامیه قبلی مقرر شد برق ادارات پرمصرف سیستان و بلوچستان قطع شود.

 برق ۱۷ سازمان پرمصرف در سیستان و بلوچستان قطع شد

بهمن محجوبی، معاون فروش و خدمات مشترکین توزیع برق سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: برق ۱۷ سازمان پرمصرف شهرستان های ایرانشهر، چابهار، زابل و زاهدان به دلیل رعایت نکردن الگوی مصرف اعلام شده، روز گذشته سه شنبه با ابلاغ قبلی قطع شد.

وی اظهار کرد: با توجه به شدت گرمای زودرس و افزایش مصرف برق، کاهش نزولات آسمانی و به دنبال آن کاهش تولید نیروگاه های برق آبی و در راستای تامین برق پایدار برای مشترکان خانگی و مراکز درمانی، مصرف برق ادارات، دستگاه ها و نهادهای اجرایی پایش و برق مراکز پرمصرف قطع خواهد شد.

این مقام مسئول با بین اینکه بر اساس ابلاغ صورت گرفته توسط هیئت وزیران، سازمان‌های دولتی باید مصرف برق خود را ۵۰ درصد کاهش دهند، افزود: با توجه به اخطارهای متوالی نسبت به رعایت سقف و الگوی تعیین شده مصرف، این مراکز نسبت به این موضوع بی توجه بوده و برق تعدادی از این دستگاه‌ها قطع شد.

معاون فروش و خدمات مشترکین توزیع برق سیستان و بلوچستان گفت: تامین برق منازل مسکونی و مراکز درمانی اولویت این شرکت است و کار پایش و بازرسی از ادارات به صورت روزانه توسط کارکنان شرکت توزیع نیروی برق استان انجام می‌شود و ادارات و مراکز پرمصرف در نوبت اول تذکر و در صورت عدم کاهش مصرف تا سقف تعیین شده قطع خواهد شد.

وی از عموم مشترکان برق این استان از جمله مشترکان اداری درخواست کرد برای جلوگیری از ایجاد اختلال در تامین برق پایدار، مصرف خود را کاهش دهند.

شایان ذکر است؛ شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان از اول خرداد ۱۴۰۰ به تمامی ادارات این استان ابلاغ کرد تا مصرف خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد کاهش دهند و ادارات بد مصرف و پرمصرف در صورت رعایت نکردن موارد ابلاغ شده با قطعی برق مواجه خواهند شد.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcizvaz5t1ap52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما