ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> زنگ خطر شیوع سرخک به صدا در آمد خانواده‌ها واکسیناسیون به‌موقع ‏کودکان را جدی بگیرند | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۲
در حالی زنگ خطر شیوع سرخک در کشور به صدا درآمده است که در مرزهای افغانستان، پاکستان و حتی عراق موارد سرخک بسیار بالایی گزارش شده و علت این موضوع هم پوشش واکسیناسیون ناکافی در این کشورها به خصوص در افغانستان و پاکستان است.
زنگ خطر شیوع سرخک به صدا در آمد/ خانواده‌ها واکسیناسیون به‌موقع ‏کودکان را جدی بگیرند
به گزارش عصرهامون، سرخک مسری ترین بیماری عفونی است؛ اگر درمورد کرونا اعلام می‌شود که هر یک مبتلا می‌تواند ۲ تا ۳ نفر را بیمار کند، در مورد سرخک هر یک بیمار در تماس با افراد دیگر می‌تواند تا ۱۸ نفر را بیمار کند.

در حالی مهمترین سد حفاطتی ما در این بیماری واکسیناسیون است که با شیوع اپیدمی کرونا والدین از ترس ابتلای اطفالشان به این بیماری از واکسیناسیون کردن آنها بدون در نظر گرفتن عوارض و عواقب بس خطرناک آن خودداری کرده و اکنون شاهد انتشار اخباری مبنی بر شیوع سرخک در بین نوزادان هستیم؛ اما باید والدین بدانند که سرخک مانند کرونا درمان و داروی خاصی ندارد.

این بیماری‌های عفونی به راحتی می‌توانند میان کشورها جابه جا شوند؛ در نتیجه وقتی یک بیماری بر اساس پوشش واکسیناسیون بالا در یک کشور کاهش پیدا کند به آن معنا نیست که بیماری در آن منطقه تمام شده است.

کشور ما در محلی قرار دارد که در مرزهای افغانستان، پاکستان و حتی عراق موارد سرخک بسیار بالایی داریم و علت این موضوع هم پوشش واکسیناسیون ناکافی در این کشورها به خصوص در افغانستان و پاکستان است.

به گفته محسن زهرایی،‏ رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری، از ابتدای امسال تاکنون ۲۴ مورد ابتلا به سرخک گزارش شده که عمده آنها مربوط به استان سیستان و بلوچستان و مواردی از بیماری هم در استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی و تهران مشاهده شده است.
 
‏سرخک قابلیت سرایت بالایی دارد

خداداد شیخ زاده، معاون فنی مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه "سرخک" یک بیماری حاد تب دار است، ‏افزود: سرخک یک بیماری به شدت مسری است و قابلیت سرایت (به افراد مستعد به ابتلا) بالایی دارد.

وی بیان کرد: دوره کمون ‏این بیماری (فاصله زمانی آلوده شدن فرد تا شروع علائم بالینی) حدود 2 هفته است، افراد مبتلا به بیماری از دو تا چهار روز قبل از شروع بثورات تا 9 روز بعد آن آلوده ‏کننده هستند.

به گفته معاون فنی مرکز بهداشت استان تب، ظاهر شدن بثورات پوستی قرمز رنگ، سرفه، آبریزش از بینی از جمله علائم ‏شایع این بیماری به شمار می رود.‏

این مقام مسئول ادامه داد: تا قبل از سال 82 موارد ابتلای به این بیماری زیاد بود که در این راستا طی یک پویش ‏همگانی حدود 33 میلیون نفر از جمعیت کشور در محدوده سنی 5 تا 25 سال در یک مقطع زمانی کوتاه واکسینه شدند و این اتفاق یک رکورد ‏در دنیا محسوب میشود، بعد از آن به شدت شاهد کاهش موارد ابتلا بودیم که این مهم همچنان تداوم داشت.

سال 99 موردی از بیماری در سیستان وبلوچستان مشاهده نشد

وی اذعان کرد: در سال 99 خوشبختانه موردی از این بیماری در استان سیستان وبلوچستان مشاهده نشد، ‏اما امسال، مواردی در جنوب استان گزارش شده که مورد بررسی و درمان های لازم قرار گرفته اند.

شیخ زاده اظهار کرد: طی چند ماه اخیر (از ابتدای سال 2021 میلادی تاکنون) بالغ بر 3 هزار و 500 مورد تایید شده سرخک در ‏کشورهای همسایه به ثبت رسیده است و از آنجایی که نظام بیماری سرخک و نظام بهداشتی در کشورهای ‏همسایه به اندازه ایران قوی نیست، احتمال دارد این آمار بیشتر از این باشد و این مهم هم یک تهدید سلامتی، به شمار می رود و هم هشداری است که تمرکز بیشتری در این مقوله داشته باشیم.‏

خانواده‌ها واکسیناسیون به‌موقع کودکان را جدی بگیرند

معاون فنی مرکز بهداشت استان در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه واکسیناسیون به عنوان ‏مهمترین ابزار برای پیشگیری از بیماری است، گفت: واكسن سرخك، سرخجه، اوريون‎(MMR) ‎در دو نوبت ‏‏12 و 18 ماهگي تلقیح مي شود که تزریق این دو نوبت، حداکثر ایمنی را ایجاد می کند.

وی اضافه کرد: اصلی ترین ابزار برای مقابله با این بیماری واکسیناسیون است به خصوص که باید به موقع ‏تزریق شود، اگر وقفه ای هم ایجاد شده والدین باید کودکان را به پایگاه ها و خانه های بهداشت برده تا ‏واکسن را تزریق کنند.‏

این مقام مسئول همچنین بر کشف به موقع این بیماری به عنوان عاملی مهم برای پیشگیری از گسترش آن ‏اشاره کرد و افزود: در نظام سلامت کشور،  هر فرد دارای بثورات پوستی حاد به همراه تب، به عنوان مورد ‏مشکوک بیماری تلقی شده  و بررسی های لازم در این موارد انجام میشود  تا از کشف کلیه موارد بیماری اطمینان حاصل کنیم ، بر این اساس توصیه می شود اگر فردی این علائم را داشت حتما به نزدیکترین ‏مرکز درمانی،  مرکز خدمات جامع سلامت، خانه یا پایگاه بهداشت مراجعه نموده تا نمونه گیری از وی انجام و تحت درمان های لازم ‏قرار گیرد.‏
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfmcdycw6dmta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما