تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۱۶
طبق گفته روانشناسان کودکان در روزهای کرونایی استرس بیشتری را تجربه می‌کنند و آسیب های روانی یکی از تحفه های شوم این ویروس منحوس برای بچه هایی است که نشاط و برنامه های کودکانه از آن ها گرفته می شود.
آسیب های روانی؛ تحفه نامبارک روزهای کرونایی برای کودکان/کودکی هایی که قربانی کووید ۱۹می شود
به گزارش عصرهامون؛ روزها و ماه ها از ورود میهمانی ناخوانده در میان مردم جهان سپری شد، ویروسی منحوس که علاوه بر قربانی کردن بسیاری از افراد جامعه، سلامت روان آن ها را نشانه گرفته است.
 
در این میان کودکان از همگان آسیب پذیرتر هستند، چراکه در شرایطی قرار دارند که امکان حضور در فعالیت های شاد، مدرسه، دید و بازدید و ... از آن ها گرفته شده و از سویی اوقات فراغت شان در خانه می گذرد و هم پای بزرگان خبرهای کرونایی را می شنوند.
 
کودکانی که به جای بازی های کودکانه و سپری کردن روزهای شاد، این روزها فقط شنوای موضوع های کرونایی و آسیب های آن هستند، ویروسی که در ذهن برخی به غولی بزرگ تبدیل شده و باعث افزایش استرس در آن ها می شود.

این در حالی است که طبق توصیه روانشناسان والدین باید فرزندانشان را از این مسائل دور کنند و شرایطی پر نشاط را برای آن ها تدارک ببینند.
 
حمایت از کودکان در زمان کرونا
 
حسینعلی شیرازی، روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: بیماری کرونا ممکن است، احساساتی مانند اضطراب، ترس و یا عدم اطمینان را به وجود بیاورد و این احساسات می تواند در کودکان بیشتر بروز کند.
 
وی ادامه داد: اگرچه همه کودکان به طرق مختلف با چنین احساساتی مواجه می شوند، این احساس می تواند در این زمان به جهت تعطیلی مدرسه، وقایع کنسل شده یا جدایی از دوستان پر رنگ تر باشد و آنها بیش از پیش احساس نیاز به تعلق خاطر و دوست داشته شدن داشته باشند.
 
مواظب استرس کودکان باشید
 
این کارشناس اذعان کرد: هر چقدر که موضوع کرونا بیشتر عنوان شود، کودکان استرس بیشتری را تجربه می‌کنند و باعث خود بیمار انگاری در آنها می شود، به همین خاطر احساس ناتوانی در مقابل این مشکل خواهن کرد و دچار آسیب روانی و احساس حقارت می شوند.
 
وی با بیان این که جهت کاهش آسیب‌های روانی در محیط خانه در مورد بیماری بیش از حد صحبت نکنید، افزود: برای کودکان کرونا را فاجعه آمیز و غیر قابل کنترل عنوان نکنید و به صورت غیرمستقیم به کودکان رعایت نکات بهداشتی را آموزش دهید. به خاطر ماندن طولانی مدت در محیط خانه، حتما وقت کافی برای خندیدن و داشتن سرگرمی با کودکان اختصاص دهید و محیط خانه باید به دور از افکار منفی باشد.

راهکارهایی برای حمایت از کودکان در زمان شیوع کرونا
 

شیرازی با بیان این که آرام و فعال باشید، اظهار کرد: والدین باید با فرزندان خود گفت و گویی در مورد بیماری کرونا و نقش آنها در سالم نگه داشتن خودشان داشته باشند. در این گفت و گو می توانید اطلاعاتی مانند علائم این بیماری که بسیار شبیه سرماخوردگی و آنفولانزاست به آنها بدهید.
 
وی افزود: همچنین می توانید فرزندان خود را تشویق کنید که در صورت عدم احساس خوب بودن یا نگرانی نسبت به این ویروس به شما اطلاع دهند تا بتوانید به آنها کمک کنید. شما می توانید تاکید کنید که اگرچه ممکن است کودکان احساس نگرانی زیادی داشته باشند، ولی این بیماری در کودکان با علائم بسیار خفیفی بروز پیدا می کند.
 
این روانشناس گفت: این مشکل در بیشتر موارد قابل درمان است. همچنین کودکان می توانند برای حفظ امنیت خود و دیگران و كنترل بهتر شرایط، مرتب دست های خود را بشویند و در بیرون از خانه صورتشان را لمس نکنند و در منزل بمانند.

روال معمول زندگی را پیش بگیرید
 
وی با اشاره به این که روال معمول زندگی را پیش بگیرید و به آن پایبند باشید، افزود: کودکان به ساختار احتیاج دارند. باید ساختار و روتین زندگی کاملاً جدیدی ابداع کنید و برنامه جدیدی بسازید. این برنامه باید شامل تمام فعالیت های ضروری از جمله فعالیت های بدنی، ذهنی و تفریحی باشد.
 
به گفته شیرازی، بسیار اهمیت دارد که در این فعالیت ها زمانی به ارتباط های مجازی با اعضای خانواده یا دوستان اختصاص داده شود، والدین می توانند با کمک خود کودکان این روتین و ساختار جدید را بسازند.
 
وی با بیان این که اجازه دهید کودک شما احساسات خود را داشته باشند، افزود: با تعطیلی مدارس، نمایش ها، مسابقات ورزشی و پارک های تکنولوژی به دلیل بیماری کرونا، احتمال دارد کودکان احساس ناامیدی و یا کسلی و ناراحتی کنند، بسیار مهم است که والدین آن ها را درباره داشتن چنین احساساتی سرزنش نکنند و احساسات آنها را بپذیرند. پذیرش این احساسات و حمایت و همدلی والدین در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
 
مراقب اطلاعات ورودی کودکان باشید
 
این مشاور اذعان کرد: اطلاعات اشتباه زیادی در مورد بیماری کرونا به کودکان می رسد. اینکه فقط به فرزندتان واقعیت های دقیق در حد فهم آنها را بگویید، کافی نیست، زیرا شما فقط یک منبع اطلاعاتی کودکان هستید. آن ها را در معرض اخبار نا امید کننده قرار ندهید. اگر سوالاتی دارند که پاسخ آنها را نمی دانید، از این فرصت استفاده کنید و با هم پاسخ سوال را در وب سایت سازمان های معتبر مانند بهداشت جهانی و یا یونیسف بیابید.
 
وی اضافه کرد: هنگامی که احساسات منفی در فرزندتان زیاد شد، می توانید با تغییر موقعیت و حواس پرتی، موضوعی که مورد علاقه فرزندتان است را پیش بکشید. می توانید از انواع بازی ها یا تقسیم کردن فعالیت های لذت بخش منزل این کار را انجام دهید.
 
شیرازی با تاکید بر این که بر رفتار خود نظارت داشته باشید، گفت: اگر چه ممکن است، والدین نیز اضطراب داشته باشند اما باید بدانند که فرزندمان علائم عاطفی را از ما می گیرند. در چنین زمانی، به والدین اکیدا توصیه می شود تا اضطراب خود را مدریت کنند. کودکان بخش اعظمی از احساس امنیت را از والدین خود دریافت می کنند که این احساس امنیت برای رشد آنها ضروری است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb5wb8arhbf0p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما