تاریخ انتشار :جمعه ۱۱ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۷
بر اساس مصوبات ستاد کشوری مقابله با کرونا، اجاره واحد‌های مسکونی با همان شرایط سال گذشته، تأیید شد و قرارداد‌ها به صورت خودکار بدون مراجعه به بنگاه‌های معاملاتی تمدید می‌شود و اگر مالک تمایل به افزایش بیش از حد مصوب قیمت اجاره بها و یا تخلیه خانه را داشته باشد، مستاجر می تواند با مراجعه به ستاد استانی مقابله با کرونا این موضوع را پیگیری کند.
وقتی انصاف در زندگی برخی مالکان رنگ می بازد/ کرونا راهگشای تمدید اجاره واحدهای مسکونی
به گزارش عصرهامون؛ ۲۲ خردادماه امسال، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه ستاد ملی کرونا از تمدید خودکار قرارداد اجاره نشین‌ها برای یک سال بر اساس مصوبه همان روز ستاد ملی کرونا خبر داد.

طبق اظهارات وی، براساس مصوبه ستاد ملی کرونا، اجاره واحد‌های مسکونی استیجاری با همان شرایط سال گذشته، تأیید شد و قرارداد‌ها به صورت خودکار بدون مراجعه به بنگاه‌های معاملاتی برای یک سال، تمدید می‌شود.

میزان افزایش اجاره نیز به عنوان سقف حداکثری مجاز (نه به صورت اجباری) همان میزان پارسال تعیین شده است، همچنین  شرایطی برای عدم تمدید اجاره مسکن در ۹ بند به تصویب رسید که همان شرایط پارسال است و بند‌هایی که به آن اضافه شده را نیز شامل می‌شود که مراجع صالحه می‌توانند آن را تعیین کنند و با رأی این مراجع بین مالک و مستأجر تعیین تکلیف می‌شود.

وی به بند‌های از این مصوبه از جمله اینکه اگر مستأجر وظایفش را طبق قرارداد انجام نداده و بعد از تمدید اجاره افزایش اجاره مسکن را پرداخت نکرده باشد یا مالک خانه را فروخته است و مستأجر مستلزم به تخلیه ملک است همچنین اگر مالک پروانه احداث گرفته و می‌خواهد ملک خود را تعمیر کند و یا تعمیرات اساسی انجام دهد اشاره کرد.

بر اساس اظهارات وزیر راه و شهرسازی؛ اگر مستأجر به شیوه‌ای ضرر و زیان به مالک وارد کرده و یا شرایط متعارف را در آن ملک رعایت نکرده و موجب شکایت افراد ساکن در آن ساختمان باشد این موارد از جمله بند‌هایی است که اگر مراجع صالحه تشخیص دهند مستأجر ملزم به تخلیه ملک می‌شود.

سال گذشته نخستین سالی بود که بیماری کرونا در کشور جولان می داد و عده زیادی را مبتلا و قربانی کرد، بسیاری از مشاغل از بین رفت و افراد زیادی کار خود را به صورت موقت یا دائمی از دست دادند، همه این عوامل سبب سخت شدن معیشت برای بسیاری از مردم شد.

برخی مالکان انصاف ندارند

در این میان مستاجران آسیب های زیادی دیدند، آن ها که حقوق ثابت داشتند توانستند از پس هزینه های زندگی تا حدودی برآیند، ولی کسانی که شغل آزاد داشتند یا کارگران صنف های مختلف در وانفسای جدال کرونا و گرانی کمر خم کردند.

بر این اساس مقرر شد شرایطی برای مستاجران فراهم شود تا مهلت اجاره خانه آن ها برای یک سال دیگر تمدید شود و افزایش اجاره بها هم به میزان مشخص باشد.

از حق نگذریم بسیاری از مالکان هم در این مدت با مستاجران همکاری داشتند، اجاره بها را افزایش ندادند و یک سال دیگر مهلت اجاره خانه را تمدید کردند.

اما مالکانی هم هستند که در قبال مستاجران انصاف به خرج ندادند و از آن ها خواستند اجاره بهای بیشتری پرداخت یا خانه را تخلیه کنند، این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی به تازگی اعلام کرده است قرارداد اجاره نشین‌ها برای یک سال بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا تمدید خودکار می شود.

افزایش اجاره بها و درخواست برای تخلیه

علی پودینه، یکی از شهروندان زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: سال گذشته یک میلیون تومان هزینه اجاره پرداخت می کردیم، اما پس از سررسید مهلت اجاره، مالک درخواست افزایش میزان اجاره بها به ۲ میلیون و پانصد هزار تومان را داد، این در حالی است که با هزینه های کمرشکن گرانی افزایش یک میلیون و پانصد هزار تومانی در اجاره بها بسیار زیاد است.

یکی دیگر از شهروندان زاهدانی نیز در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: سال گذشته دومین سال سکونتمان بود که با موافقت صاحبخانه با همان اجاره قبلی بدون تمدید اجاره نامه به سکونتمان ادامه دادیم. 

وی عنوان کرد: پس از سررسید مهلت سالانه، صاحبخانه به دلیل اینکه سال گذشته اجاره بها را افرایش نداده، امسال میزان اجاره بها را بیش از یک میلیون تومان افزایش داده است.

این شهروند زاهدانی اظهار کرد: من حدود چهار میلیون تومان درآمد دارم و فقط باید نصف آن را برای اجاره بها بپردازم و با وجود داشتن فرزند نمی دانم چطور می توانم این هزینه های کمرشکن را تحمل کنم. 

مستاجران به ستاد مبارزه با کرونا مراجعه کنند

ابوالفضل مهدیار، معاون امور مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در این رابطه به خبرنگار ما بیان کرد: با توجه به اینکه این موضوع یکی از مصوبات ستاد ملی مبارزه با کروناست، بنابراین اگر مستاجران در این زمینه مشکلی دارند باید به ستاد استانی مقابله با کرونا مراجعه کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: بدیهی است تمدید مهلت اجاره نامه با نرخ مصوب هم منوط به داشتن اجاره نامه است و در صورتی که مستاجر و مالک به صورت زبانی اجاره نامه را تمدید کرده باشند، مستاجر نمی تواند برای پیگیری موضوع به ستاد مبارزه با کرونا مراجعه کند.

وی ادامه داد: به همه مستاجران توصیه می کنم در نخستین قدم برای تمدید مهلت اجاره نامه حتما به صورت قانونی اقدام کنند و به توافق زبانی اکتفا نداشته باشند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqy9qqak9wt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما