تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۵
سال قبل بیش از ۴۰ فقره پرونده قتل عمد با ورود ریش سفیدان و شورای حل اختلاف در سیستان و بلوچستان حل و فصل و ۳۵ درصد پرونده های قابل صلح به سازش منتهی شد و درصد رشد پرونده های مصالحه بیش از ۶۲ درصد نسبت به سال ما قبل آن بوده است.
ریش سفیدان؛ ظرفیت ویژه سیستان و بلوچستان برای صلح و سازش/ وقتی میانجی گری سبب نجات از چوبه دار می شود
به گزارش عصرهامون؛ درگیری های طایفه ای بارها و بارها در گوشه و کنار کشور سبب وقوع حوادث بدی شده است، گاهی به علت یک درگیری میان ۲ نفر، فردی جان خود را از دست می دهد و اینجاست که طایقه مقتول پا به میدان می گذارد و به خونخواهی او از طایفه قاتل فردی را که ممکن است بی گناه هم باشد به قتل می رساند.

همین جرقه سبب انفجار خشم در میان ۲ طایفه می شود و در صورتی که اقدامی برای صلح و سازش صورت نگیرد می تواند در مدت زمان کوتاهی تعداد زیادی از ۲ طایفه را راهی دیار باقی کند.

در سیستان و بلوچستان نیز درگیری طایفه ای همانند بسیاری از نقاط کشور وجود دارد و گاهی دامنه آن ها به بیش از ۲۰ سال می رسد که در این میان عده زیادی جان خود را از دست می دهند.

در مناطق قومی و قبیله ای دامنه اختلافات فردی خیلی زود به یک طایفه و جامعه انتقال می یابد. سیستان وبلوچستان یکی از این نقاط است که نباید از نقش اساسی و مهم ریش سفیدان و سران طوایف غافل شد.

بزرگانی که می توانند با همت بلند و پادرمیانیشان و با آگاه سازی عمومی از بروز اختلافات جلوگیری کرده و در صورت وجود اختلاف به سرعت در حل و فصل آن بکوشند.

دست به اسلحه بردن، خشونت ‌های شديد، درگیری و نزاع های قومی و قبیله ای علاوه بر آنکه حس ناامنی ایجاد می کند منجر به فرار سرمایه گذاران و عقب ماندگی منطقه می شود، بر این اساس میانجی ‌گری و وساطت ریش ‌سفیدان و افرادی مانند ائمه جماعت مساجد و معتمدان محلات در حل اختلافات قبیله ای یکی از کم هزینه ‌ترین و مؤثر‌ترین راهکارها به شمار می رود.

در سیستان و بلوچستان با توجه به ساختار قومی و طایفه ای فرهنگ صلح و سازش نهادینه شده، به گونه ای که بیشتر اختلافات و درگیری‌ها معمولا از طریق بزرگان و ریش سفیدان حل و فصل می‌شود.
 
حل و فصل بیش از ۴۰ فقره پرونده قتل عمد در سال گذشته

حجت الاسلام علی مصطفوی نیا، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت خوبی برای حل و فصل دعواها دارد و این موضوع به دلیل حرف شنوی و نفوذ کلام ریش سفیدان است.

وی ادامه داد: بر این اساس با توجه به ظرفیت موجود سال گذشته برای هزار نفر از هم استانی ها به عنوان "همیار شورا" کارت صادر شده است.

این مقام قضایی بیان کرد: سال قبل بیش از ۴۰ فقره پرونده قتل عمد با ورود ریش سفیدان و شورای حل اختلاف در سیستان و بلوچستان حل و فصل شد.

مصطفوی نیا بیان کرد: سیستان و بلوچستان در سال ۹۸ رتبه پنجم از حسن رضایت پرونده های قتل را در کشور به دست آورد، امسال هم بر اساس آمارها بهتر از رتبه سال قبل هستیم، استان دارای غنای فرهنگی است و باید از آن استفاده کنیم.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۵۰ هزار فقره پرونده وارده و ۵۲ هزار فقره پرونده مختومه در شوراهای حل اختلاف استان داشتیم.

مصطفوی نیا بیان کرد: در سال گذشته ۳۵ درصد پرونده های قابل صلح به سازش منتهی شده و درصد رشد پرونده های مصالحه بیش از ۶۲ درصد نسبت به سال ما قبل آن بوده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcayon6u49ney1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما