تاریخ انتشار :جمعه ۲۵ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۲۲
وضعیت قرمز کرونایی و جوی جنوب شرق کشور شرایط بحرانی را در سیستان و بلوچستان دو چندان کرده و در این میان پدیده مونسون با طوفان ها و بارش های سنگینش با تخریب تاسیسات زیربنایی و آُسیب به محصولات کشاورزی خسارت های زیادی را به همراه داشته است.
بحران به توان ۲؛ وضعیت قرمز کرونایی و جوی جنوب شرق کشور/ مونسون به محصولات کشاورزی و تاسیسات زیربنایی خسارت زد
به گزارش عصرهامون؛ از چهارشنبه گذشته با ورود موج جدید سامانه مونسون شاهد طوفان و بارش های رگباری و سنگین در جنوب سیستان و بلوچستان هستیم، به گونه ای که خسارت های زیادی به محصولات کشاورزی، باغ ها، تاسیسات زیربنایی شرکت برق، راه ها و دیگر بخش ها وارد کرده است. 

طوفان سنگینی که زمینه ساز تشدید بارش های همرفتی در منطقه است نیز طی دو روز گذشته شدت گرفت و با قطعی برق برخی مناطق و آسیب دیدگی بسیاری از زیرساخت ها همراه بود و از سویی باعث تخریب دیوار منازل برخی از مردم و آسیب رسیدن به خودروی شهروندان در پی سقوط درختان شد.

این طوفان بامداد روز گذشته سبب سقوط ۲ دکل در مسیر خط انتقال برق از چابهار به نیکشهر شد، در کنارک نیز وزش طوفان شديد به همراه بارندگى قطعی برق و خسارت به برخى زيرساخت ها را رقم زد.

در چابهار، ایرانشهر، قصرقند و دیگر نقاط جنوبی سیستان و بلوچستان هم خسارت هایی گزارش و شب گذشته نیز طوفان شدید گرد و غبار در دلگان تکرار شد و در پی این بادهای موسمی بارش های مونسون در منطقه شدت گرفت، به گونه ای که اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان نخستین هشدار قرمز جوی را در ۱۵ ماه اخیر صادر کرد.

بر این اساس، با تقویت جریانات مونسون انتظار می رود بر شدت بارش های همرفتی در استان افزوده شود، به طوری که سبب طغیان رودخانه های محلی، وقوع سیلاب و انسداد برخی محورهای مواصلاتی استان خواهد شد. 
 

رگبار شدید باران و تندباد شدید لحظه ای در روزهای قرمز

محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: از بعد از ظهر روز گذشته بر شدت فعالیت مونسون هند در مناطق مرکزی، جنوب و جنوب شرق استان افزوده شد که در پی آن پدیده های مخاطره آمیزی نظیر رگبار شدید باران، تندباد شدید لحظه ای، رعدوبرق شدید و تگرگ روی می دهد.

وی افزود: ايرانشهر، بمپور، تفتان، چابهار، خاش، دشتیاری، دلگان، راسك، کنارک، سراوان، سرباز، سیب و سوران، فنوج، قصرقند، گلشن، مهرستان و نیک شهر تحت تاثیر این سامانه جوی قرار دارند و آبگرفتگی معابر، جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانه ها، پرآب شدن سدها و انسداد جاده ها از مخاطرات آن محسوب می شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: برخورد صاعقه، خسارت در اثر باد شدید موقتی و خیزش گرد و خاک و متلاطم شدن دریای عمان از دیگر اثرات این پدیده جوی است که توصیه می شود، در زمان فعالیت این سامانه از ترددهای غیر ضروری به خارج از شهرها خودداری شود و ساکنان مناطق روستایی هم در زمان بارش ها و سایر پدیده های مخاطره آمیز از خارج شدن از منزل بپرهیزند و به هیچ عنوان در حاشیه رودخانه ها تردد نکنند.

وی با اشاره به این که طغیان رودخانه ها حتمی است، افزود: برای حفظ جان خودتان هشدارها را جدی بگیرید و از مسیر رودخانه ها و مسیل ها حتی با خودرو عبور نکنید، رفت و آمد در ارتفاعات و چرای دام در شرایط پیش رو ممنوع است. 
 

آبگرفتگی معابر و سیلاب در پی موثرترین بارش چابهار 

محمدرضا سالاری فنودی، رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار نیز گفت: بامداد روز گذشته در نتیجه فعالیت مونسون هند در چابهار ۳۴.۵ میلی متر باران بارید که ۳۳ میلی متر آن در کمتر از ۲ ساعت بارید و چابهار پربارش ترین شهر ایران در این بازه زمانی شد، این موثرترین بارش چابهار در بیش از ۱ سال اخیر است.

وی ادامه داد: این بارش ها در برخی مناطق مانند شهر چابهار منجر به آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن برخی مسیل ها شد و علاوه بر بارندگی، وزش تندبادهای موقتی با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در کنارک و با سرعت ۶۰ کیلومتر بر ساعت در چابهار روی داد که بر اساس گزارش های محلی با خسارت هایی همراه شد. 

لزوم پرهیز از از اتراق در بستر رودخانه

فرمانداری چابهار نیز در اطلاعیه ای خطاب به شهروندان اعلام کرد: باتوجه به وضعیت قرمز طوفان جنوب سیستان و بلوچستان، در صورت طغیان رودخانه ها فصلی از اتراق در بستر رودخانه بپرهیزید و از عبور در مسیل رودخانه ها خوداری کنید.

بر این اساس خروج لنج ها و قایق های صیادی  از اسکله ها ممنوع شد، در صورتی که افرادی در سفر دریایی هستند هرچه سریعتر به نزدیکترین اسکله مراجعه و مردم عزیز شهرستان از سفر های غیر ضروری بین شهری پرهیز کنند.
 

طوفان شدید دلگان را در نوردید

مجتبی شجاعی، فرماندار دلگان هم در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: شب گذشته طوفان شدید در دلگان رخ داد و باعث خسارت به زیرساخت های برق، کشاورزی و سقوط درختان و تیرهای برق شد و اکنون برق شهر گلمورتی قطع است. 

وی با بیان این که هنوز برآورد دقیقی از خسارت نداریم، افزود: پس از پایدار شدن شرایط اولین اقدامی که صورت می گیرد، اتصال برق و بعد از آن برآورد خسارت است، خوشبختانه خسارت جانی گزارش نشده و کسی در جاده نمانده است. 

وی با اشاره به آماده باش کامل تیم های امداد و نجات، گفت: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته جلسه ستاد بحران از قبل برگزار شد و همه دستگاه های خدمات رسان در حالت آماده باش قرار گرفتند.

شجاعی درباره دلایل قطعی برق بیان کرد: با توجه به شدت طوفان تعدادی تیر برق سقوط و برق شهرستان اتصال کرد و از پست قطع و در ادامه با انجام اقدام هایی برای رفع اتصالی شب گذشته شرایط پایدار شد.
 

خسارت ۴ میلیارد تومانی طوفان به شبکه توزیع برق 

خلیل عوض زاده، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ما گفت: بر آورد اولیه خسارت طوفان شدید و بارندگی‌های پراکنده روزهای اخیر به شبکه توزیع برق این استان بیش از چهار میلیارد و ۸۱۰ میلیون تومان بوده است.

وی افزود: این خسارت ها از شهرستان‌های ایرانشهر، بمپور، اسپکه، فنوج، دلگان، سراوان، نیکشهر و قصرقند گزارش شده است.

وی ادامه داد: آسیب دیدگی ۸۳ اصله پایه فشار متوسط، ۳۲ اصله پایه فشار ضعیف، ۱۲ دستگاه ترانس، یک دستگاه سکسیونر و پنج کیلومتر شبکه فشار ضعیف از جمله این خسارت هاست. 

طوفان سبب سقوط ۲ دکل برق شد

اربابی، معاون بهره برداری شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان نیز در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: بر اثر طوفان بامداد روز گذشته ۲ دکل در ۵۰ کیلومتری شهر چابهار سقوط کرد و موجب قطع برق خارج از برنامه در منطقه نیکشهر شد.

وی افزود: در همین رابطه جلسه کمیته بحران شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان تشکیل و تصمیمات لازم جهت برطرف شدن قطعی برق منطقه اتخاذ و مقرر شد تیم عملیاتی بهره‌برداری شرکت برق منطقه‌ای در خصوص برپا کردن دکل‌های اضطراری در کمترین زمان اقدام کند.
 

جمعه قرمز سیستان و بلوچستان و خسارت های مونسون

علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر مدیریت ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار گفت: طوفانی که طی دو روز اخیر در نقاط مختلف جنوب سیستان و بلوچستان شاهد آن بودیم، زمینه ساز باران های مونسون بوده که موج آن وارد استان شده و وضعیت منطقه برای جمعه قرمز پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: این طوفان شدید خسارت هایی را در جنوب استان به همراه داشت که از جمله آن می توان به آسیب دیدگی محصولات کشاورزی، سقوط قریب به ۱۰۰ اصله درخت، خسارت دیدگی خودروی شهروندان در پی سقوط درختان از جمله در ایرانشهر اشاره کرد. 

این مقام مسئول با بیان این که هنوز جمع بندی خسارت صورت نگرفته، اما به صورت موردی از برخی شهرستان ها اعلام شده است، گفت: همچنین سقوط حدود ۴۰ تیر برق موجب قطعی برق در برخی نقاط شد. 

به گفته وی، گزارش های نهایی پس از بازدید میدانی و پایدار شدن شرایط اعلام می شود، ضمن این که همه شهرستان های جنوب سیستان و بلوچستان تحت تاثیر این سامانه بارش زا قرار دارد.

دغدغه طغیان رودخانه ها و حجم بالای روان آب 

شهرکی اظهار کرد: دغدغه اصلی ما مربوط به بارندگی است، چراکه حجم روان آب را زیاد می کند و با توجه به میزان بالای بارش ها شاهد طغیان رودخانه های فصلی و انسداد برخی معابر خواهیم بود.

وی تاکید کرد: نگرانی ما از جهت طغیان رودخانه فصلی کاجو در قصرقند بود که در پی آن راه های ارتباطی برخی روستاها قطع شد، با فروکش کردن بارندگی انسداد مسیرها نیز صورت می گیرد.

این مقام مسئول اضافه کرد: همچنان وضعیت قرمز به ویژه برای امروز در منطقه جنوبی استان پیش بینی می شود، اخطار هواشناسی ابلاغ شده و آماده باش نیز جدی تر و بیشتر می شود تا با آمادگی نیروها طی دو روز آینده مشکلی برای مردم به وجود نیاید.

وی با اشاره به تداوم بارش ها تا فردا، افزود: توصیه می شود مردم ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی در وضعیت قرمز کرونایی، از تردد در شرایط بارانی به ویژه در حواشی رودخانه ها خودداری کنند. 

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcguy9qxak9wu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما