کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گامی بلند در راستای پشتیبانی از تولید؛

صنایع معدنی رنگین کمان معادن کشور روی ریل توسعه قرار گرفت/گنجی آماده برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی

6 مرداد 1400 ساعت 8:20

صنایع معدنی سیستان و بلوچستان گنجی آماده برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی است، ظرفیتی بی نظیر که در صورت حمایت می تواند رونق تولید و اشتغال را به همراه داشته باشد که به گفته مسئولان امر در این راستا گام هایی برداشته شده است.


به گزارش عصرهامون؛ سیستان و بلوچستان یکی از مستعدترین مناطق برای احداث کارخانجات فرآوری مواد معدنی محسوب می شود، چراکه از بعد غنی بودن معادن و کان سنگ های فلزی و غیرفلزی به عنوان رنگین کمان معادن کشور شناخته شده است.

این خطه سرشار از قابلیت ها در حوزه معادن است که در سال تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها انتظار می رود برنامه های استخراج این معادن غنی و اکتشاف و مطالعات آن در راستای رونق تولید و اشتغال مورد توجه ویژه قرار گیرد.

سیستان و بلوچستان علاوه بر برخورداری از ظرفیت های بکری همچون معادن طلا، مس، آنتیموان و ... یکی از مناطق برخوردار از مواد اولیه برای ایجاد کارخانه های فرآوری و به ویژه کارخانجات کاشی و سرامیک است، چراکه در دل آن خاک رس و آهک و سایر کان سنگ های مورد نیاز برای ایجاد این کارخانجات فرآوری، وجود دارد.

این استان با دو کشور افغانستان و پاکستان همسایه است که می توان محصولات فرآوری شده را به عنوان بازار هدف به این کشورها صادر کرد، چراکه مواد اولیه کارخانجات کاشی در منطقه سیستان، زاهدان و خاش وجود دارد.

بدون تردید شناخت مزیت‌های سرشار معدنی این خطه ارزشمند و هدایت سرمایه‌ها و منابع به سمت بهره‌برداری و فرآوری آن شکوفایی اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
 

برنامه هایی برای جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی

داود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان  با بیان این که استان روی ریل توسعه معدنی و صنایع معدنی قرار گرفته است، در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: برنامه هایی به منظور جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی، طرح های فرآوری در زمینه منیزیت، مس بهره‌برداری شده و پروژه مهم فرآوری با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی در سیستان و بلوچستان آغاز شده است.

وی ادامه داد: در همین راستا در زمینه فولاد یک شرکت جدید در چابهار آغاز به کار کرده و این پروژه ۱۰ میلیون تومانی پس از تحویل زمین با همکاری چند شرکت بزرگ معدنی در دست اجرا قرار گرفته است.

شهرکی اظهار کرد: ۹ واحد معدنی در حوزه آهن، مس، طلا و منگنز سال گذشته در سیستان و بلوچستان فعال و ۱۴۰ محدوده معدنی و بالغ بر ۴ هزار کیلومتر مربع فضا آزاد و به ۴۰ شرکت معدنی واجد شرایط واگذار شد.

به گفته وی، همچنین مطالعات ژئوفیزیک هوایی انجام شده و ۵۲ محدوده امید بخش شناسایی و ۷ شرکت معدنی در استان در حال انجام اکتشافات میدانی هستد.

این مقام مسئول گفت: سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده ۶۰ هزار متر حفاری در یکی از محدوده‌های مس صورت گرفت و ۷۵ هزار متر حفاری اکتشافی نیز انجام شد.
 

سیستان و بلوچستان در ردیف ۴ استان برتر در حوزه طلا

وی اظهار کرد:  ۲ معدن طلا نیز با ذخیره حدود ۲۸ تن، ۲۴ تن در یک معدن و چهار تن در معدن دیگر کشف شد که با توجه به این مهم سیستان وبلوچستان در ردیف چهار استان برتر در حوزه طلا قرار دارد، ذخیره جدیدی با مطالعه بخش خصوصی انجام و هفت تن طلا در حوزه میرجاوه شناسایی شده و این ظرفیت در حال افزایش است.

شهرکی با بیان این که ذخایر این ماده معدنی در این استان به بیش از ۳۰ تن رسیده است، بیان کرد: از سال گذشته ۱۹معدن تعطیل شده در سیستان و بلوچستان وجود داشت که در طرح احیای معادن فعال شد، در حوزه صنعت نیز یکی از سیاست‌ها در استان تمرکز بر روی صنایعی است که وابسته به ذخایر معدنی هستند.

وی اذعان کرد: ۳.۵ درصد از معادن کشور سهم سیستان و بلوچستان است، به گونه ای که در تیتانیوم ۵۰ میلیون تن و در حوزه سنگ آهن ۲۰۰ هزار تن ذخایر شناسایی شده وجود دارد که ۱۷ معدن آن در تفتان فعال است، از سویی این استان تنها تولیدکننده شمش آنتیموان در کشور است که تولید این شمش از پنج هزار تن در سال گذشته با افزایش ۶۰ درصدی امسال به ۱۰ هزار تن خواهد رسید.

 زیرساخت ها؛ مشکل بزرگ پروژه های معدنی

رئیس سازمان صمت سیستان و بلوچستان با بیان این که تولید محصولات فولادی با ۴۰ درصد افزایش، از هزار و ۶۷۰ تن به ۲ هزار و ۳۰۰ تن رسیده است، اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات استان در پروژه‌های بزرگی مانند مس، طلا و آهن وجود زیرساخت‌هاست.

وی گفت: سال گذشته تسهیلاتی از محل اعتبارات بخش های اشتغال فراگیر، روستایی، عشایری، بندالف بصره ۱۸، تسهیلات کرونا، رونق تولید و طرح توسعه سواحل مکران به منظور حمایت و مانع زدایی از تولید اعطا شده است.

انتهای پیام/
 


کد مطلب: 140172

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/140172/صنایع-معدنی-رنگین-کمان-معادن-کشور-روی-ریل-توسعه-قرار-گرفت-گنجی-آماده-سرمایه-گذاران-داخلی-خارجی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir