تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۳
متاسفانه به واسطه عادی انگاری و بی توجهی به پروتکل ها، کرونا بی رحمانه تر از همیشه می تازد و به معضل بزرگی برای جامعه بشری تبدیل شده، بدون تردید همت همگانی بر علیه این بیماری بهترین آرایش دفاعی این روزها و راه مقابله با این ویروس کشنده است.
وقتی عادی انگاری آتش کووید۱۹ را شعله ورتر می کند/همه علیه کرونا؛ بهترین آرایش دفاعی این روزها
به گزارش عصرهامون؛ مدت هاست کرونا پرشتاب تر از همیشه نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان می تازد، این را من نمی گویم، آمارها خود گویای این قصه پر غصه است، معضلی که به مسئله اول کشورمان تبدیل شده و نیاز به اقدامی عاجل از سوی مردم و مسئولان دارد.
 
اما آنچه می تواند به جولان بیش از پیش این ویروس وحشی دامن بزند، شیوع ویروس عادی انگاری است، ماجرایی که متاسفانه در برخی معابر و تجمعات شاهد آن هستیم، اتفاقی که با علم به وضعیت کنونی کشور  رخ می دهد و می تواند بحران های فاجعه آفرینی راه به همراه داشته باشد.
 
کافی است به آمارهای روزهای اخیر نگاهی بیندازیم، آن وقت خواهیم دید این بیمار منحوس چه تعداد از مردم کشورمان و دیگر نقاط جهان را در دام خود گرفتار کرده و عزیزان بسیاری از خانواده ها را به کام مرگ کشانده، ویروسی کشنده که کودک، جوان و پیر نمی شناسد و در کمین همگان است.
 

کادر درمان خسته تر از همیشه
 
 متاسفانه این روزها به واسطه بالا رفتن آمار ابتلا، کادر درمان سخت‌تر از همیشه درگیر مقابله با این بیماری هستند، مدافعان سلامتی که علاوه بر درمان بیماران، شبانه روزی با تزریق واکسن رکوردهای جدیدی را در کشور ثبت کرده اند. جهادگرانی که شب و روزشان را در بیمارستان ها و مراکز درمانی برای مبارزه با کرونا سپری می کنند، تحت فشارهای جسمی و روحی هستند.
 
اما موضوع مقابله با کرونا با همت همگانی، به قدری اهمیت دارد که رهبر انقلاب روز گذشته در پیام تلویزیونی شان از آن به عنوان مسئله اول کشور یاد کردند و فرمودند: "بیماری وحشی طغیان کرده، نه فقط در ایران، بلکه در همه‌ی جهان تقریباً یک دوران طغیانی را دارد میگذراند. وقتی که بیماری، ویروس، دشمن شکل جدیدی پیدا میکند، آرایش دفاعی ما و شیوه‌ی کار ما هم بایستی تغییر پیدا کند"، بنابراین همان گونه که رهبری هم مطرح فرمودند تغییر آرایش دفاعی و همدلی همه علیه کرونا می تواند به این روزهای بحرانی پایان دهد.
 
آری می طلبد که مردم همان گونه که در بسیاری از صحنه ها یک صدا و یک دل حاضر شده و دشمنان را شکست داده اند، این روزها نیز همه با هم علیه کرونا به پا خیزند و از حضور در تجمعات و مکان های شلوغ پرهیز کنند، انتظار می رود مسئولان اجرایی کشور نیز با برنامه‌ریزی دقیقی، روش های مستحکم تری را برای مقابله با این ویروس وحشی و به حداقل رسیدن اجتماعات به کار بگیرند.

آمار گویای وضعیت بحرانی است

وضعیت به قدری وخیم است که روز گذشته ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر جدید به کرونا مبتلا شدند و بیش از ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلای به این بیماری فوت کردند! در بسیاری از نقاط کشور وضعیت به مراتب وخیم تر است به گونه ای که نه تنها با مشکل تخت بیمارستانی بلکه با کمبود تابوت و آمبولانس مواجه شده اند.

روز گذشته ۸۵۶ نفر فقط در سیستان و بلوچستان به کرونا مبتلا شدند و ۱۲ نفر جان باختند، در حالی که طبق اعلام مسئولان امر این استان روند نزولی به خود گرفته است، استانی که ماه گذشته در شرایط فوق بحرانی گرفتار بود، اکنون هم وضعیت چندان مناسبی ندارد، آمار گویای این ادعاست، بنابراین باید با کنار گذاشتن عادی انگاری و توجه جدی به پروتکل های بهداشتی بیاییم همه با هم علیه کرونا باشیم و اجازه ندهیم این ویروس منحوس بر ما غلبه کند و روزهای تلخ تیر ماه تکرار شود. 
 

لبیک به فرمان رهبری و آماده باش نیروهای مسلح و بسیج برای آرایش دفاعی جدی

 در همین راستا رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دستور فرمانده کل قوا برای مقابله با کرونا لبیک گفت و از ابلاغ فرمان آماده‌باش و بسیج امکانات و ظرفیت‎ های نیروهای مسلح و بسیج برای آرایش دفاعی جدید و نقش‌آفرینی‌های موثرتر در امر مقابله و حل مسئله بیماری کرونا خبر داد.
 
سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز امروز گفت: با همکاری وزارت بهداشت توانستیم تجربه موفقی را در طرح شهید سلیمانی رقم بزنیم و این طرح با تمرکز بیشتری باید پیگیری شود.
 
وی افزود: این تجربه گرانسنگ در اختیار ماست و بعد از آن هم بروزرسانی کردیم و در ابتدای سال با عنوان گام پنجم طرح شهید سلیمانی انجام شد که یک بُعد آن کمک به واکسیناسیون بود. باید با انسجام بیشتری طرح شهید سلیمانی را ادامه دهیم و از همه ظرفیت‌ها برای موفقیت در مقابله با کرونا استفاده کنیم.
 
فاجعه جابجایی جمعیت
 
محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره گفت: در شمال و مرکز استان بیماران بستری، سرپایی و فوت شده کاهش قابل توجه ای داشته، ولی متاسفانه همچنان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر از پیک سوم این بیماری خارج نشده است.
 
وی با بیان این که در این دانشگاه دو برابر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بستری تنفسی وجود دارد، اظهار کرد: بدون تردید هرگونه جابه جایی جمعیت می تواند استان را وارد فاز جدیدی از بیماری کند.
 
این مقام مسئول پوشش واکسیناسیون را در سیستان و بلوچستان حدود ۵۰ درصد اعلام و اذعان کرد: باتوجه به اینکه تعداد قابل توجه ای از فوت شدگان ناشی از کرونا در گروه سنی بالای ۶۰ سال بوند، لازم است پوشش واکسیناسیون این گروه های سنی را به بالای ۸۰ درصد برسانیم که در این راه مشارکت و همکاری همه مسئولان و مردم را نیازمندیم.

دغدغه رهبری حجت را بر همگان تمام کرد

به گفته وی، مقام معظم رهبری از ابتدای بحران کرونا با هدایت، حمایت و رعایت در کنار خدمتگزاران بهداشت و درمان و ستاد کرونا بودند و به عنوان رهبر جامعه، در حوزه پیشگیری هم پیشتاز و پیشگام بودند.

هاشمی شهری با بیا این که منویات و دغدغه روز گذشته رهبری، حجت را بر همه تمام کرد تا هر کسی در هر جایگاهی برای کنترل این همه گیری به صحنه بیاید، افزود: تشکر و قدردانی رهبر معظم انقلاب از کادر بهداشت و درمان کشور باز هم همکاران ما را مفتخر کرد و بدون شک انگیزه این عزیزان برای ادامه  مسیر روشن خدمت به مردم را دو چندان کرده است.

وی گفت: طرح خانه و محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک الگوی موفق با جدیت در دستور کار قرار گرفت و‌ مطمئن هستیم با احیا این طرح همه جانبه نگر، به زودی از این وضعیت خارج خواهیم شد.
 

عادی انگاری؛ عامل اصلی خیز موج جدید کرونا
 
سید مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز  با بیان این که ویروس جهش یافته که قدرت سرایت و مرگ و میر بالای دارد، گفت: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، ساده و عادی انگاری در جامعه باعث شد تا موج پنجم بیماری کرونا بر روی موج چهارم بیماری سوار شود.
 
وی رعایت شیوه نامه های بهداشتی و انجام واکسیناسیون کرونا دو راهکار اصلی برای مهار بیماری کرونا اعلام کرد و گفت: انتظار می رود که مردم دستورالعمل های بهداشتی را بیش از پیش جدی بگیرند و با توجه جدی به موازین بهداشتی از حضور در تجمعات پرهیز کنند.

 مردم نباید بی خیال شوند
 
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در گفت و گویی با خبرنگار ما بیان کرد: آمار مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان نزولی است، اما به معنی پایان شیوع این بیماری نیست، بنابراین نباید مردم بی خیال شوند و عادی انگاری اتفاق بیفتد.
 
وی ادامه داد: حتی تزریق واکسن هم به این معنی نیست که دوباره به کرونا مبتلا نشویم، اما باعث می شود در صورت ابتلا بیماری خفیف تر باشد و مرگ و میر را کاهش دهد، بنابراین از مردم خواهش می کنم در هر صورت پروتکل های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند.
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcftxdy0w6djva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما