ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> طعم تلخ جدایی در بحبوحه کرونا مراکز مشاوره راهگشای زندگی های در آستانه فروپاشی است | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۵
استفاده از خدمات تخصصی مشاوره می تواند زندگی های در آستانه فروپاشی را نجات دهد و بر اساس آمارها، حدود ۲۰ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره برای طلاق، سازش داشته اند.
طعم تلخ جدایی در بحبوحه کرونا/ مراکز مشاوره راهگشای زندگی های در آستانه فروپاشی است
به گزارش عصرهامون؛ زندگی مشترک در سال های ابتدایی با چالش های زیادی رو به رو می شود، بسیاری از زوج های جوان به رغم داشتن علاقه، به دلیل نداشتن شناخت کافی از یکدیگر و عدم درک و تفاهم دچار مشکلات زیادی می شوند.

در این میان برخی از آن ها گمان می کنند ازدواج بزرگترین اشتباه زندگی آن ها بوده و همین تفکر زندگی مشترک را در آستانه نابودی قرار می دهد، لجبازی ها و دخالت های جانبدارانه والدین هم می تواند در افزایش این چالش ها نقش داشته باشد و اختلافات را تا حد جدایی عمیق کند.

بسیاری از زندگی ها در همان سال های اول به دلایل بی اهمیت از هم می پاشد و اگر از زوجین درباره علت دعوای آن ها پرسیده شود واقعا نمی دانند چه چیز سبب وقوع بحران در زندگی عاشقانه آن ها شده است.

بهره گیری از خدمات مشاوره ای می تواند تا حد زیادی اختلافات میان ۲ نفر را کنترل کند و قدرت درک تفاوت های همدیگر را به آن ها بدهد.

وجود مشاوری آگاه که راهنمایی های تخصصی به زوجین ارائه دهد و بدون نگاه جانبدارانه میزان قصور آن ها را مشخص کند و در بهبود رابطه زناشویی کمک حال آن ها می شود بسیار مهم است.

در بیش از یک و نیم سال گذشته هم که کرونا شیوع گسترده ای در جامعه پیدا کرده است، خانه نشینی مردان، دورکاری، تعطیلی کسب و کارها، نبود شرایط لازم برای مسافرت و تفریح، صله رحم و دیدار دوست و آشنا، استرس بیماری و حتی بیمار شدن و از دست دادن عزیزان مشکلات خانوادگی را افزایش داده است.  
 
افزایش ۴.۶ درصدی طلاق در سیستان و بلوچستان
 
چندی پیش رضا راحت دهمرده، مدیرکل ثبت‌ احوال سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما بیان کرد: در ۱۰ ماه سال گذشته ۲ هزار و ششصد و شصت و نه واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۶ درصد رشد داشته است.
 
بر اساس اظهارات وی، میانگین سن طلاق در این مدت در استان برای مردان ۳۳.۴ و برای زنان ۲۸.۷ سال بوده که بیشترین طلاق ها برای مردان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و برای زنان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴  سال صورت گرفت.
 
سیستان و بلوچستان اگرچه بر اساس آمارها، در میان استان های کشور کمترین میزان طلاق را به خود اختصاص داده است، اما با استناد به همین آمارها باید گفت این پدیده در حال افزایش است.

یکی از مهم ترین اقداماتی که می تواند در کاهش طلاق در میان زوجین به ویژه جوانان نقش داشته باشد، مشاوره است، از این حیث ارائه خدمات تخصصی در مراکز مشاوره می تواند نقش زیادی در بهبود روابط همسران در زندگی مشترک داشته باشد و آن ها را از پرتگاه ها دور نگه دارد.
 
سازش و تصمیم گیری درست؛ نتیجه راهنمایی درست مشاور
 
یکی از شهروندان که به همراه همسرش برای حل مشکلات خانوادگی به مرکز مشاوره غیردولتی در زاهدان مراجعه کرده بود، گفت: از همان ابتدا لجبازی ها و چشم و هم چشمی های همسرم را متوجه می شدم، اما با گذشته سه ماه از آغاز زندگی مشترک همسرم به دلیل مخالفت من با خرید وسیله ای، خانه را ترک و به منزل پدرش مراجعه کرد، تلاش های سه ماهه من برای بازگرداندن او بی فایده بود و متاسفانه دخالت های خانواده اش هم شرایط را بدتر می کرد.

وی ادامه داد: سرانجام با اصرارهای فراوان من، آن هم به صورت پیامکی راضی به حضور در مرکز مشاوره شد و طی چند جلسه از راهنمایی های مشاور استفاده کردیم و زندگی ما که در آستانه فروپاشی قرار داشت نجات یافت.
 
بانوی دیگری که به تنهایی از خدمات مراکز مشاوره استفاده می کند نیز در این زمینه به خبرنگار ما گفت: برای برخی از مشکلات زندگی مشترک، به تنهایی به مراکز مشاوره مراجعه کرده ام زیرا همسرم تمایلی به استفاده از خدمات مشاوره ای ندارد، در مواردی هم نتیجه گرفتم و توانستم مشکلات ذهنی ام را مدیریت کنم.

وی ادامه داد: البته حضور مشاور آگاه بسیار موثر است و من یک بار در برهه ای حساس از زندگی به فردی برای مشاوره مراجعه کردم که نتوانست در تصمیم گیری کمک چندانی کند و به رغم صرف هزینه، با سردرگمی و بار ذهنی از آن جا خارج شدم.
 
۲۰ درصد مراجعان مشاوره طلاق، سازش داشته اند
 
رفیع حسینی، معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: ۲ مرکز دولتی، یک مرکز مشاوره تلفنی به شماره ۱۴۸۰ و ۳۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی غیردولتی در سیستان و بلوچستان خدمات مشاوره ای به مراجعان ارائه می دهند.

وی ادامه داد: عمده خدماتی که در این مراکز ارائه می شود در زمینه های روابط بین فردی، زوج، تربیت فرزند، تحصیلی و تربیتی و اختلالات روانشناختی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از مهم ترین دستاوردهای مراکز مشاوره در استان کاهش آمار طلاق و مشکلات خانوادگی زوجین است، به طوریکه از کل مراجعان مشاوره طلاق حدود ۲۰ درصد به سازش ختم شده است.

این مقام مسئول گفت: در دوران کرونا و با توجه به افزایش مشکلات روانشناختی، مراکز مشاوره تلفنی و مجازی در این زمینه کمک شایانی کرده و می کند و افراد می توانند از این طریق مشاوره های لازم را دریافت کنند.
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvydytw6djya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما