تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۶
خشکسالی و عدم و وجود اشتغال دو دلیل بزرگ برای مهاجرت است که در سال های اخیر موجب شده تا جوانان بسیاری با رهاسازی تنگه احد ایران از این استان خارج شوند.
نیمی از جمعیت سیستانیان به خارج از استان مهاجرت کرده اند/ نبود شغل و آب و هوا بزرگترین دلیل برای رهاسازی تنگه احد ایران
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ پدیده مهاجرت یکی از بزرگترین معضلاتی است که سیستان و بلوچستان بیشتر از دو دهه است با آن مواجه شده و هرساله افراد بیشتری از این استان به سمت سایر شهرهای ایران مهاجرت می کنند.

بی تردید نیروی انسانی جوان یکی از مهمترین عوامل در امر تولید و اشتغال است که به واسطه نبود شغل در استان، رفته رفته سیستان و بلوچستان از این نعمت محروم می ماند.

خشکسالی و عدم و وجود اشتغال دو دلیل بزرگ برای مهاجرت است که در سال های اخیر موجب شده تا جوانان بسیاری با رهاسازی تنگه احد ایران از این استان خارج شوند.

مردم فضای روحی و روانی زابل را مناسب نمی دانند

در همین رابطه احمد رضا غلامی اول جامعه شناس سیستانی در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: احساس زندگی مشترک در روستاهای منطقه سیستان با کاهش چشمگیری رو به رو شده است به طوری که آن فرهنگ گذشته روستایی دیگر در بین مردم دیده نمی شود.

وی افزود: از همین رو اگر یک فرد روستایی بخواهد عزم رفتن کند هیچ یک از مردم روستا مانع آن نمی شوند و به راحتی می تواند راه مهاجرت را پیش بگیرد.

غلامی اول تصریح کرد: در بحث مهاجرت با دو نوع آن طرف هستیم، اول اینکه مهاجرت زمانی رخ می دهد که در یک منطقه معیشت و درآمد افراد کفاف زندگی یک خانواده را ندهد و دوم اینکه شرایط آب و هوایی به گونه ای باشد که ادامه زندگی برای افراد سخت و طاقت فرسا باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه در منطقه سیستان با هر دو نوع مهاجرت مواجه هستیم، در بحث معیشت جوانان جویای کار از منطقه به سمت شهرهای بزرگ حرکت می کنند، و در بحث آب و هوایی نیز خانواده هایی که توان زندگی در شهرهای بزرگتر را دارند دست به مهاجرت می زنند همانند بازنشسته ها و مشاغل آزادی ها که در سال های اخیر بیشترین مهاجرت از سوی این افراد مشاهده شده است.

این جامعه شناس ادامه داد: بسیاری از شهروندان سیستانی فضای روحی و روانی زابل و منطقه سیستان را مناسب بزرگ کردن فرزندان خود نمی دانند، آنها زابل را شهر بی روحی می دانند که فاقد فضای سبز و امکانات تفریحی است.

وی ادامه داد: جمعیت جوان سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین سرمایه های استان است که متاسفانه در سال های اخیر به دلیل عدم جذب آنها به سایر استان ها مهاجرت کرده اند که این مسئله دیگر هم برای مسئولان و هم مردم به یک امر طبیعی بدل شده است.

غلامی اول خاطرنشان کرد: شهرهای مهاجر فرست نیروی انسانی خود را از دست می‌دهد و نیروی انسانی با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست چرا که می توان هر سرمایه‌ای را وارد کنیم اما سرمایه انسانی را خیر، چرا که تربیت نیروی انسانی بسیار زمانبر و هزینه‌بر است.

مهاجرت ۳ میلیون سیستانی به خارج از استان

محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از روند مهاجرت نیروی انسانی استان گفت: متاسفانه دولت قبل به معیشت و رفاه مردم سیستان زیاد توجه نکرده است.

وی افزود: هم اکنون از ۶ میلیون سیستانی سه میلیون آنها به خارج از استان مهاجرت کرده اند.

سرگزی گفت: سیستان و بلوچستان همواره مورد توجه و عنایت مقام معظم رهبری بوده به طوری که ایشان منطقه سیستان را تنگه احد کشور نامیده اند.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: نگه داشت مردم در مرزهای سیستان یکی از مهمترین مسائلی است که دولت باید به آن توجه کند چرا که این مرزداران هستند که استقرار در نقطه صفر مرزی تنگه احد امنیت را به ارمغان آورده اند.

وی گفت: همچنین نباید از یاد برد که در صدر اسلام نیز با توجه به اینکه به نقطه استراتژیک تنگه احد بی توجهی شد دشمن توانست ضربه سنگینی به لشکر اسلام وارد کند.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9f0fxyt0ox6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما