تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۴۵
این روزها به واسطه همه گیر شدن استفاده از تلفن همراه و تبلت، متاسفانه نه تنها کودکی های بسیاری از بچه ها در سایه فضای رها شده مجازی و غفلت والدین به یغما می رود، بلکه بیماری‌های ناشی از تکنولوژی در انتظار کودکان مدرن امروزی است.
کودکی هایی که در سایه فضای مجازی و غفلت والدین به یغما می رود/بیماری‌های ناشی از تکنولوژی؛ در انتظار کودکان مدرن امروزی
به گزارش عصرهامون؛ با ورود لوازم الکترونیکی از جمله تلفن های همراه هوشمند به زندگی های امروزی، نه تنها ارزش های اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفته و تغییرات در رفتار و گفتار مردم به ویژه کودکان و نوجوانان به وجود آمده، بلکه بسیاری به شدت به این ابزار وابسته شده اند.

لوازمی که جذابیت و تنوع آن به اندازه ای زیاد است که بچه ها به جای بازی های پر هیجان و شاد کودکانه به رسم نسل های گذشته به سراغ موبایل و تبلت، بازی های رایانه ای، چت کردن و وب گردی می روند و در این میان والدین غافل از عواقب و آثار آن، نه تنها از کنار این موضوع به راحتی می گذرند، بلکه مهارت کودکانشان در انجام بازی ‌های مختلف با گوشی و تسلط بر برنامه های آن را به رخ دیگران هم می کشند.

کودکانی که به جای نقش پذیری در بازی های کودکانه، دویدن، کاردستی درست کردن، خمیر بازی و ده ها بازی دیگر که می تواند سلامت و نشاط را به آن ها هدیه دهد، ترجیح می‌دهند روی مبل راحتی لم دهند و مرتب در حال بازی با موبایل باشند، فاجعه بارتر این که برخی حتی نهار و شام شان را در حال استفاده از تبلت، رایانه و موبایل صرف می کنند و خانواده ها نه تنها کوچک ترین واکنشی به این موضوع نشان نمی دهند، بلکه در تداوم این رفتار اشتباه همکاری هم می کنند.

موبایل دوست‌ داشتنی؛ اما مضر و مخرب

حسینعلی شیرازی، مشاور و روانشناس در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: موبایل یکی از محصولات فناوری با مزایای بی شماری است، اما همین موبایل دوست‌ داشتنی که بسیاری از ما به آن وابسته هستیم، برای کودکان می تواند مضر و مخرب باشد، با این وجود متاسفانه خیلی از والدین در مورد اینکه فرزندان کوچک آنها گوشی موبایل دارند، با افتخار صحبت می‌کنند.

وی ادامه داد: هر چه زمان می‌گذرد استفاده بچه‌ها از موبایل و دستگاه‌های الکترونیک بیشتر می‌شود؛ اما غافل از این که بسیاری از این لوازم باعث بروز بیماری می‌شوند، در حالی که پژوهش های انجام شده نتایج هشدار دهنده ای به همراه داشته است و امروزه بیماری‌های ناشی از فناوری تبدیل به مشکلاتی همه گیر برای بیشتر مردم شده است.

این مشاور عنوان کرد: بر اساس پژوهش های صورت گرفته اشعه‌های الکتریکی باعث ناهنجاری‌های کروموزومی می‌شود و در صورتی که به مدت زیادی در معرض این امواج باشیم، به سلول‌های مغزی آسیب می‌زند و حتی شکسته شدن دی.ان.ای را به همراه دارد که باید والدین در کنترل فرزندانشان در استفاده از این لوازم و جلوگیری از بیمار شدن، به خوبی ایفای نقش کنند.
 

چشم های خسته کودکان و رفتارهایی که روشنفکری نیست

وی با بیان این که این لوازم چشم ‌های‌ کودکان را خسته و مفاصل دست ‌های ‌شان را ضعیف می‌کند، افزود: آزاد گذاشتن کودک به هیچ عنوان روشنفکری نیست، بلکه برعکس نشانه بی توجهی است. داشتن موبایل در سنین پایین نیز علاقه و توجه به فرزندان نیست، چراکه به طور قطع معایب آن بیش از مزایاست، اما متاسفانه تلفن همراه تبدیل به اسباب بازی جدید کودکان و نوجوانان شده و اغلب والدین در این باره بی تفاوت هستند، غافل از این که نه تنها امواج بر سلامت کودک اثر دارد، بلکه دیگر تنها وسیله ای برای تماس با دیگران نیست و ابزاری فراتر از یک رایانه و نیازمند مراقبت است.

این روانشناس با بیان این که بازی های عجیب و غریب قابل نصب روی گوشی های موبایل نیز از نگران کننده ترین مسائل است. اظهار کرد: با توجه به گیم ها و بازی های موجود که سرشار از خشونت، خیال پردازی و حتی هرزگی است، آینده کودکان چندان روشن به نظر نمی رسد.

لزوم نظارت بیشتر و هوشمندانه والدین

وی گفت: آن گونه که نسبت به نقش این بازی ها در پرورش خلاقیت و شکوفایی ذهن و اندیشه کودکان و نوجوانان تأکید می شود، باید از عواقب ناشی از افراط در انجام بازی ها و نامناسب بودن آن با سن آنها نیز هشدار داد. با وجود تلفن همراه امروز امکان کنترل برای خانواده ها بسیار کم و دشوار شده، یک کودک می تواند به صورت پنهانی پیامک بفرستد و دریافت کند، بی آن که خانواده اش از این موضوع باخبر شوند که این امر لزوم نظارت بیشتر و هوشمندانه والدین را بر فرزندان طلب می کند.

شیرازی با اشاره به روش های جدا کردن این لوازم از کودکان گفت: این لوازم الکترونیکی مدرن به بخش جدایی ناپذیر زندگی امروز تبدیل شده اند و با توجه به استفاده زیاد بچه ها از این ابزارها باید والدین برای جدا کردن آن از کودکانشان تلاش کنند.
 

بچه ‌های امروزی نمونه کوچک شده والدین‌

وی با بیان این که والدین وقتی با کودک هستند لپ تاپ، موبایل و تبلت را کنار بگذارند، اذعان کرد: کودکان یک درصد آنچه به آنها می گوییم را می شنوند و در مقابل ۱۰۰ درصد آنچه انجام می دهیم را گوش می دهند، در واقع بچه ‌های امروزی نمونه کوچک شده والدین‌شان هستند، نمونه آنهایی که در ‌مهمانی ‌ها به جای گپ زدن، غرق در دنیای مجازی هستند.

این روانشناس با اشاره به این که هدیه پژوهشگران فناوری اطلاعات به بچه‌های امروزی هوش بیشتر و ذهن آماده‌تر نیست، تاکید کرد: کودکان به دلیل استفاده بیش از حد تلفن همراه و سایر ابزار الکترونیکی روی مبل‌های راحتی، صاحب بدنی خسته و انباشه از چربی می ‌شوند و چشم‌هایی آزرده و ذهنی آشفته برایشان به یادگار می ماند.

به گفته وی، نیازی به محروم کردن کودکان از تبلت یا گوشی نیست، کافی است خود والدین وقتی در جمع خانوادگی هستند، گوشی را روی زمین بگذارید و ورزش و مطالعه را به برنامه روزانه شان اضافه و به کودکان خود سبک زندگی سالم را آموزش دهند.

راهکارهای جدا کردن گوشی و تبلت از کودکان

شیرازی اضافه کرد: با تعیین برخی قوانین، ساعت های استفاده کودکان از وسایل الکترونیکی را کاهش دهید، طبق گفته محققان بازی با تلفن همراه قبل از خواب سبب بی خوابی می شود، پس به کودکان اجازه بازی کردن با تبلت یا گوشی را قبل خواب را ندهید و نگذارید آن را به اتاق خوابشان ببرند.

وی تاکید کرد: حتی اگر همه اطرافیان ‌تان برای کودک خود تبلت یا گوشی خریده باشند، دلیلی ندارد که در سه سالگی به فرزندتان چنین هدیه ‌ای دهید. اگر می‌خواهید او را با تکنولوژی آشنا کنید، اجازه دهید برخی ساعات روز با تلفن همراه تان بازی کند، اما شخصی کردن این وسیله را از چنین سنی شروع نکنید.

این مشاور با تاکید بر این که اگر می‌خواهید فرزندتان زندگی مجازی را جایگزین تجربه‌های حقیقی زندگی نکند، خودتان در رعایت چنین اصلی پیشقدم شوید، افزود: اگر تنها یک فرزند دارید، به او حق دهید، برای پر کردن تنهایی‌اش به گوشی وابسته شود. در چنین شرایطی به جای جنگیدن با او، خودتان برای تغییر شرایط وارد عمل شوید.

وی تصریح کرد: بازی‌های دونفره پرتحرک و هیجان ‌انگیز ضمن تضمین سلامت جسم، مهارت‌های حرکتی کودکان را تقویت کند و لحظات شاد و خوشی را برایشان رقم می زند. اگر بچه ها از چنین نعمتی بهره‌مند شوند، دیگر نیازی به بازی کردن به صورت مداوم با گوشی و تبلت ندارند.

انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdccosqse2bq008.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها