سه شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ ,7 December 2021
0
Share/Save/Bookmark
۰
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۴۵
اقلیم سیستان وبلوچستان موهبتی برای کشاورزی ارگانیک
رتبه نخست تولید چای ترش کشور به سیستان وبلوچستان اختصاص یافت/ اشتغالزایی۲۵۰۰نفره دستاورد کشت چای مکی در استان
 
چای ترش با نام محلی"مکی" محصولی زراعی در اقلیم چهار فصل سیستان وبلوچستان با ثمردهی بسیار بالا بوده، که در سه دهه اخیر نیز جای خود را در بین محصولات صادراتی باز کرده است.
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان به دلیل وضعیت آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی، با پتانسیل ها و ظرفیت های مهمی که در عرصه های مختلف کشاورزی دارد، توانسته به عنوان قطب چای ترش در کشور شناخته شود.

این گیاه برای اولین بار در کشور در شهرستان دلگان کشت شد، نیاز به آب کم، سودآوری محصول و کشت در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر از قابلیت های این محصول است که توانسته مشتریان زیادی را به خود جذب کند به گونه ای که در سه دهه اخیر جای خود را در بین محصولات صادراتی باز کرده و علاوه بر بازارهای داخلی به کشورهای خارجی نیز صادر می شود.

چای ترش با نام محلی"مکی" محصولی زراعی در اقلیم چهار فصل سیستان وبلوچستان با ثمردهی بسیار بالا است، این محصول کشاورزی یکی از باصرفه ترین محصولات زراعی بوده که ارزش غذایی و‌ دارویی بالایی می باشد و در طب سنتی برای درمان بیماری هایی مثل فشار خون بالا، کلسترول خون، قند خون، بیماری های گوارشی و بیماری افسردگی از آن استفاده می شود.

تولید بیش از ۹۰ درصد چای ترش استان در شهرستان دلگان
 
اردشیر شهرکی، مدیر باغبانی جهادکشاورزی سازمان سیستان و بلوچستان در اینباره بیان کرد: برداشت چای ترش از سطح ٨۵٠ هکتار از زمین های کشاورزی این استان آغاز شده و تا اواسط آذرماه ادامه خواهد داشت.
 

 
وی افزود: شهرستان های دلگان، نیکشهر، ایرانشهر، منطقه سیستان، چابهار و مهرستان عمده مناطق کشت چای در سیستان و بلوچستان به شمار می رود.

این مقام مسئول با بیان اینکه کشت چای ترش در ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه انجام شده است، ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد چای ترش استان در شهرستان دلگان تولید می شود.

شهرکی با بیان اینکه از هر هکتار مزارع چای ترش سیستان و بلوچستان ۸۰۰ کیلوگرم محصول برداشت می شود، پیش بینی کرد: در مجموع ٧٠٠ تن چای ترش در این استان برداشت شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه 2 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این عرصه مشغول به فعالیت هستند، خاطر نشان کرد: این استان رتبه نخست تولید چای ترش کشور را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۱۴۲۹۸۵


ارسال