تاریخ انتشار :پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۵
سردار محمد کرمی، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور گفت: معتمد و سران طوایف در قبال جوانان مسئولیت مهمی بر عهده دارند در این زمینه باید هر طایفه برای راه اندازی شرکت های دانش بنیان و تعاونی ها در طایفه خود اقدام و در این امر سرمایه گذاری کند.
توسعه سیستان وبلوچستان در گرو سرمایه گذاری سران طوایف/ سرمایه گذاری در بخش شرکت های دانش بنیان راهکاری بر رفع بیکاری
به گزارش عصرهامون، به مناسبت چهل و دومین سالگرد هفته بسیج همایش سران و بزرگان طوایف با رویکرد ایجاد شرکت های دانش بنیان و تعاونی با هدف اقتصاد مردمی در پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان با حضور سران و بزرگان طوایف، اساتید دانشگاه و نخبگان اقتصادی برگزار شد.

هر طایفه برای راه اندازی شرکت های دانش بنیان و تعاونی ها  فعالیت کند

سردار محمد کرمی، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور در ابتدای این مراسم بیان کرد: هفته بسیج یادآور شجاعت، ایثارگری و روح نوآوری رزمندگانی است که با شجاعت و شهامت ایستادند و حماسه‌های ماندگار خلق کردند تا با رشادت و ایثار خود، دشمن را از رسیدن به اهدافش ناکام بگذارند.

وی با اشاره به برگزاری این جلسه علمی با حضور سران طوایف، افزود:  باید از تکنولوژی روز برای پیشرفت در عرصه های مختلف استفاده کرد، باید همه برای توسعه و پیشرفت استان در این زمینه پای کار باشند زیرا شرایط فراهم بوده، و استاندار فعلی نیز با نگاهی که دارد تلاش می کند این اتفاقات به نحو مطلوب در استان ایجاد شود تا با استفاده از تکنولوژی روز در حوزه‌های مختلف اقتصادی بتوانیم با توجه به ثروت هایی که خداوند در اختیار ما قرار داده، موفق باشیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: شما به عنوان معتمد و سران طوایف در قبال جوانان مسئولیت مهمی بر عهده دارید در این زمینه باید هر طایفه برای راه اندازی شرکت های دانش بنیان و تعاونی ها در طایفه خود اقدام و در این امر سرمایه گذاری کنید تا شاهد رشد خوبی در استان باشیم.
 
 
 
روحیه‌ی بسیجی، روحیه بن‌بست شکنی و خلاقیت

وی افزود: با وجود سرمایه های فراوان استان نباید وضعیت کنونی این باشد؛ علت به کم کاری مسئولان نیز بر می گردد باید همه در میدان بوده و تلاش کنیم با همین روحیه بسیجی که رهبر انقلاب فرمودند؛ چرا که روحیه‌ی بسیجی یعنی روحیه بن‌بست شکنی و خلاقیت، یعنی نگاه عالمانه به همه مسائل و پیشرفت سریع در حوزه ها، اینکه رهبر انقلاب می گویند شتاب علمی یعنی فاصله خود را از علم و تکنولوژی کم کرده و به سرعت از آن عبور کنیم.

به گفته کرمی، باید هر روز یک قدم پیش تر برویم تا مشکلات برطرف شود، ما همه باید در میدان باشیم آن رزمندگانی که ایستادند تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد در زندان‌ها شکنجه شدند اما به امید آینده صبوری و ایستادگی کردند؛ اکنون نیز باید امید داشته باشیم آینده خوب است ما باید تلاش کنیم از منابع موجود به بهترین نحو استفاده کرده زیرا در قبال این نعمات الهی در روز قیامت باید پاسخگو باشیم.

وی با اشاره به اینکه اگر در هر حوزه محکم وارد و شبانه روز کار و تلاش کنیم موفق خواهیم بود، گفت: در سیستان و بلوچستان شرایط برای محصولات استراتژیک به ویژه در عرصه کشاورزی فراهم است، باید از ظرفیت و پتانسیل ها موجود در این خطه از جمله معادن، مرز که مرکز صادرات واردات است، در بازارچه‌های مرزی باید ورود وسرمایه گذاری کرد.
 

 
پیشرفت علمی، منجر به نوآوری و خلاقیت می‌شود

فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه ادامه داد: سران طوایف و معتمدین باید تلاش کنند تا جوانان در حوزه علم به سرعت پیشرفت کرده، زیرا پیشرفت در این عرصه منجر به نوآوری و خلاقیت می‌شود و این ها همه در راستای پیشرفت استان است.

وی اذعان کرد: سیستان و بلوچستان جوانترین استان کشور و دارای نیروی انسانی است، این نیروی انسانیِ کارآمدِ خلاقِ مومن متفکر با یک روحیه جهادی می‌تواند تحولات عمیقی ایجاد کند؛ امید است که در این زمینه تلاش کرده و توسعه بیشتر در عرصه تعاونی ها و شرکت های دانش بنیان در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه علم تولید ثروت و نگاه ها را باز و قوی می کند، گفت: با اتکا و توکل به خدای متعال در موضوعات مختلف پیروز خواهیم بود، باید تلاش کرد از این فرصت‌ها استفاده و در این عرصه ها سرمایه گذاری کرد.

کرمی اظهار کرد: بسیج تلاش دارد جامعه به آنچه که به فرمایش رهبر انقلاب در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سایر عرصه ها است بتواند به خوبی حرکت کند.

چرا سیستان وبلوچستان در تمامی شاخص های توسعه رتبه پایین دارد؟

دکتر قائمی، مدیر کل سرمایه گذاری و اشتغال استانداری استان نیز در ادامه با بیان اینکه سیستان و بلوچستان در تمامی شاخص‌های توسعه از آخر اول و در رتبه 31 قرار دارد، گفت: شَم تجارت و کسب و کار در خون مردم این استان وجود دارد، اما چرا سیستان وبلوچستان در تمامی شاخص های توسعه رتبه پایین دارد و نسبت به آخرین استان نسبت به خود تفاوت های فاحشی دارد.
 
 
 
وی تصریح کرد: عمده دلیل اصلی به نگاه مردم استان برمی گردد، خدمات دولتی و تسهیلات و اعتبارات به تمامی استان‌ها بوده به فراخور رایزنی‌هایی که در پایتخت انجام می‌شود ممکن است در برخی استان ها کمتر و در برخی بیشتر باشد اما سیستان و بلوچستان که ظرفیت های خاص و ویژه ای دارد که سایر استان‌ها آن را ندارند، نباید امروز شرایط آن اینگونه باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: بهترین جوانان این خطه از کشور امروز در سایر استان‌ها تاجرهای بزرگ، پزشک با مهندس هستند یا در کشورهای حوزه خلیج فارس تاجرهای قوی هستند پس بنابراین مردم این استان دارای ظریب هوشی بالایی بوده اما سرمایه‌های خود را در نقاط دیگر سرمایه‌گذاری کرده اند که در این زمینه بخشی از مشکل به ما دولتی ها بر می‌گردد زیرا بستری که باید برای سرمایه گذاری ایجاد شود فراهم نکرده ایم؛ امروز قاطعانه می گوییم شرایط تغییر و بستر برای سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان در سایر عرصه ها فراهم است.

وی با تاکید بر این مطلب که هم اکنون سرمایه گذار از سایر استان‌های کشور و حتی سایر کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری در این استان اعلام آمادگی کرده اند، گفت: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد مرز، بندرچابهار، کشاورزی، صنعتی، معدنی، شیلات، حمل و نقل و سایر موارد اما این ظرفیت ها هیچ کدام از وضعیت بالقوه به بالفعل تبدیل نمی‌شود مگر اینکه همگان اراده کنند.

مدیر کل سرمایه گذاری و اشتغال استانداری استان با بیان اینکه علت عدم سرمایه گذاری به نگاه‌های قومی و فرهنگی بر می گردد، افزود: امروز وقت آن رسیده این نگاه ها کنار برود و در استان خود سرمایه گذاری کنیم، هم اکنون بخش اعظمی از تولیدات استان‌های آذربایجان، استان‌های مرکزی و خراسان رضوی از محل مرز سیستان و بلوچستان به پاکستان و افغانستان صادر می‌شود که این مهم درآمد هنگفتی برای تجار آن مناطق و شرکت‌های تجاری آنان فراهم کرده و این درآمد و پولی که حاصل می شود در همان مناطق سرمایه گذاری می شود نه در سیستان و بلوچستان؛ در حالی که اگر این کار را سرمایه گذاران بومی در استان انجام دهند درآمد و سرمایه گذاری آن برای مردم همین استان و پیشرفت سیستان وبلوچستان است.

وی اذعان کرد: امروز ما به عنوان دولت و بنده به عنوان مسئول مستقیم سرمایه‌گذاری در استان و استانداری این قول را می‌دهم که هر آنچه در مسیر قانون از دست ما برآید انجام دهیم تا بتوانیم بستر را برای شما آسان کنیم.

قائمی ادامه داد: اکنون نگاه اجماعی ایجاد شده در بین مسئولین دولتی، امنیتی و نظامی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، که با یک هم افزایی و همفکری تناسب این بستر اکنون برای شما سران طوایف فراهم بوده به طور قاطع می‌گویم در هیچ بازه و دوره‌ای از زمان تا این میزان شرایط مهیا نبوده است.

وی با بیان اینکه سران طوایف و معتمدین باید نسبت به روند به سرمایه‌گذاری ها تجدیدنظر کنند، اظهار کرد: در این مسیر ما از همه شما استقبال خواهیم کرد؛ اعتقادات مذهبی خاصی در سیستان وبلوچستان حاکم است، تنها استان کشور هستیم که منابع آن نسبت به مصارف می‌چربد؛ متاسفانه این منابع ما را بانک‌ها در سایر استان‌ها صرف مصارف خود می کند این موضوع در بانک طبیعی بوده زیرا بانک یک بنگاه اقتصادی است نمی‌تواند پول را بلوکه کنند؛ رایزنی های متفاوت و متنوع با محوریت این موضوع با رهبری و راهبری استاندار و معاون اقتصادی  وی کرده ایم که اکنون باید همگان از این فرصت استفاده کنند.
 
اگر الگوی مناسبی در روند توسعه دنبال نشود، مشکلات فراگیری به وجود می آید

شیهکی، رئیس پارک علم و فناوری در ادامه بیان کرد: سیستان و بلوچستان مشکلات گسترده‌ای در حوزه آب، محیط زیست و انرژی دارد که بدون تردید اگر الگوی مناسبی در روند توسعه دنبال نشود، می‌تواند مشکلات فراگیری را در آینده و دورنمای استان به وجود بیاورد.
 

 
وی افزود: سیستان و بلوچستان نقش معناداری در تقسیم کار ملی ندارد، حجم ورودی استان حدود ۸۸ هزار میلیارد تومان است که نسبت به ظرفیت‌های مرز، منطقه آزاد، حوزه‌های سرزمینی، معادن و شیلات رقم معناداری نیست، اگر بخواهیم این معادله تغییر کند باید بدانیم که منابع مالی و بخش سرمایه گذاری عمومی دولت به تنهایی نمی‌تواند گره گشای مشکلات تاریخی که استان با آن مواجه است، باشد.

به گفته وی، استان اگر بخواهد از این شرایط خارج شود حیات رشد اقتصادی آن منوط به جریان سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف حوزه صنعت، کشاورزی، زیرساخت‌های مرزی، ترانزیت و سایر حوزه‌ها که مرتبط با اقتصاد دریا محور است، اینها سر فصل هایی است که همگان با آن آشنا بوده و بسترهایی هستند که می‌تواند کمک کند استان از شرایط کنونی خارج شوند.

شیهکی ادامه داد: اگر بخواهیم تصویر توسعه استان را بکشیم و به آرمان پیشرفت در استان برسیم بدون تردید نقش جوامع محلی بسیار مهم است رویکر و کارکرد سنتی که سران طوایف داشتند در شرایط فعلی نمی‌تواند برای حل و برون‌رفت بسیاری از مشکلات استان موثر باشد.

وی اذعان کرد: باید در شرایط فعلی از این ظرفیت و سرمایه اجتماعی که بین طوایف وجود دارد برای توسعه استان استفاده کنیم،  شکل‌گیری صندوق‌های سرمایه‌گذاری طوایف و اینکه یک شعار محوری قرار دهیم که هم طایفه یک کارخانه صنعتی در استان دایر کند اینها می‌تواند استان را به فرهنگ صنعتی نزدیک کند.

این مسئول خاطر نشان کرد: اگر استان به سمت فعالیت های تولید بنیان نرود، زیرساخت‌های تولیدی شکل نگیرد، اگر تجارت با ارزش افزوده بالا و حرکت به سمت کشاورزی نوین پایه‌ریزی نشود بدون تردید تحرک جدی در رشد اقتصادی سیستان وبلوچستان به وجود نمی‌آید.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjxtevvuqexhz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما